Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Thief: The Dark Project  (Przeczytany 15736 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Thief: The Dark Project
    « dnia: Lipca 01, 2009, 10:16:21 »

Thief: The Dark Project jest świetną skradanką, którą można by łatwo w części zaportować do wersji 1.011. Teraz uważajcie wszyscy, którzy pytacie się o kończenie modów.

- Nad Song of Taliesin pracuje kilku innych ludzi z teamu, więc dało mi to możliwość małego oderwania się od tego moda. Robią świetną robotę, dlatego po części mogę się zająć czymś innym.
    - Wszystkie pomniejsze mody typu: None Shall Pass, Tavern Brawl, Custom Battle, a także ten mod zostaną włączone do kolejnej wersji Return of Zendar.
    - Po zakończeniu prac nad Thief: The Dark Project będę pracował nad wersją 2.0 Return of Zendar. A w niej będą m.in wymienione wyżej mody, a także znacznie rozszerzona fabuła (między innymi różne questy dla klas postaci, wyprawa do opuszczonej twierdzy, atak na Dhorak Keep mrocznych rycerzy, czy powrót do Calradii potężnego króla nieumarłych, który został obudzony przez gracza w krypcie w opuszczonej twierdzy). Tyle, jeśli chodzi o wyjaśnienia.

Fabuła

Zaczynasz grę jako pomniejszy złodziejaszek Garret, który przybył niedawno do miasta w poszukiwaniu nowych łupów. Planuje właśnie włamać się do domu bogatego kupca. Wszystko idzie bez problemów, ale gdy Garret myszkuje po skrzyniach handlarza, do domu wpada oddział strażników. Walka jest od razu skazana na niepowodzenie. Bohater trafia do więzienia. Teraz musimy uciec z lochów, oczywiście nie jest to takie proste, jakby się to zdawało. Jednym ze sposobów jest ogłuszenie służącego, gdy ten przynosi nam miskę z jedzeniem. Potem musimy przejść przez sieć korytarzy najeżoną strażnikami. Mają oni specjalne ścieżki patrolowe, a kiedy jesteśmy w określonej od nich odległości wyciągają swoje miecze i nas atakują. Odległość ta zależy od nowego skilla "Sneaking", dlatego im większy jego poziom - tym bliżej podejdziemy.

Innym skryptem, który zamierzam dodać jest regulacja szybkości poruszania się bohatera. Są 3 poziomy - skradanie się, chodzenie i bieganie. Przykładowo - skradanie się jest bardzo powolne, jednak strażnicy nie zauważą cię tak szybko, jak to ma miejsce w przypadku biegania - ten rodzaj poruszania się jest przydatny przy ucieczkach. A oto wszystkie questy, które planuję zrobić:

- Intro: rabunek w domu kupca
    - Misja 1: ucieczka z więzenia
    - Misja 2: ucieczka z domu bohatera, spowodowana wtargnięciem do niego potężnej, nieumarłej istoty
    - Przerywnik: handel/rozmowa w Gildii Złodziei
    - Misja 3: rabunek w rezydencji Lorda Bafforda
    - Przerywnik: handel/rozmowa w Gildii Złodziei
    - Misja 4: poszukiwania świętego oka, w okolicy nawiedzonej katedry, która została opuszczona wieki temu z powodu jakiegoś kataklizmu
    - Misja 5: poszukiwania trzech świętych talizmanów (otwierających drzwi do katedry) w zaginionym mieście, będącym niegdyś stolicą rozkwitającej cywilizacji (skojarzenia Majowie + Egipcjanie)
    - Misja 6: poszukiwania ostatniego talizmanu, ukrytego gdzieś w świątyni Młota
    - Misja 7: powrót do nawiedzonej katedry

Co w modzie

- Siedem wielkich questów
    - Nowe lokacje
    - Poszerzony arsenał broni (wodne, gazowe i ogniste strzały)
    - Nowe użytkowe przedmioty (napoje leczące i przyspeszające)
    - System czujności strażników
    - Różne tryby szybkości
    - Nowe tworzenie postaci
    - Róźnorodni przeciwnicy (strażnicy, zombie, ludzie-szczury, haunty, bugbeasty, burricki). Więcej na ten temat tutaj, w dziale postacie: http://thief.ovh.org/
    - System otwierania zamków
    - Nowe skille
    - System światła i cienia

Team & Credits

Kolba - skrypty, tworzenie lokacji, tekstury
    Emil - sugestie, świetne testowanie moda, screeny
    Arch3r - pomoc w skryptach

Screeny

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 21:29:25 wysłana przez Kolba »

Offline Xarxes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Thief: The Dark Project
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2009, 10:58:41 »
    O!Zapowiada się bardzo ciekawie.Czekam z niecierpliwością.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 01, 2009, 11:01:58 »
    Zapowiada się ciekawie, jak każdy twój mod, Kolba. Czekam i mam nadzieję, że się doczekam.

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2009, 11:13:16 »
    Według mnie plan nie wypali. M&B nie nadaje sie do skradanek. Mogłbyś zrobić moda osadzonego w tym świecie.. Wiesz Hammersi z Paganami itd.. Mimo to Jestem ciekaw tych wodnych strzał ;) Jakby co to mogę zrobić kilka modeli.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 01, 2009, 13:34:48 »
    Zapowiada się świetnie... Ale na czym się skończy?? M&B raczej ciężko zmodować na skradankę...

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 01, 2009, 14:18:21 »
    Mówicie, że Mount & Blade ciężko zmodować na skradankę? Zobaczymy do pierwszego demka, które wydam jutro.

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 01, 2009, 14:19:09 »
    To co że ciężko, jak ma się odpowiednie umiejętności to wszystko można. A tak Kolba gratulacje twoje mody są superowe.

No to Kolba muszę powiedzieć że nie wiem czy doczekam do jutra. Mod będzie superowy

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 01, 2009, 14:20:46 »
    Może się da... warto kombinować... lubię takie coś jak skradanie itp, więc czekam na moda i trzymam kciuki ;p

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2009, 15:04:42 »
    Sam w sobie mod zapowiada się świetnie, ale jeszcze lepiej gdyby można było połączyć te wszystkie innowacje Kolby ( wytargam Cię za uszy za TW ) w jeden duży porządny, dobrze dopracowany mod....

Ps. Tak czy tak zagram napewno:)

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 01, 2009, 15:21:05 »
    Zapowiada się wspaniale,ale bardziej czekam na Return of Zendar to dopiero będzie zabawa....:)

Powodzenia w dalszych pracach!

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2009, 15:38:02 »
    Jestem bardzo ciekaw, jak wyjdzie i czy będzie możliwość przenoszenia ciał, zgubienia goniącego nas strażnika, vine arrows, lub climbing gloves, eh...
    Również zastanawia mnie system otwierania zamków, czy będzie to taka mini-gra (a'la oblivion, Thief3), czy metoda prób i błędów (morrowind). Tak, czy inaczej trzymam kciuki.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2009, 15:45:19 wysłana przez NIFN »

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 01, 2009, 15:48:24 »
    No bardzo odważnie. Thief na M&B. Ja grałem w Thief`a 3, ale potem jak zaczęły się potwory, jakieś nieumarlaki to mnie odbiło - myślałem, że to ta z bardziej realistycznych gier :(.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 01, 2009, 16:52:17 »
    Powiem tak: jeśli uda Ci się zrealizować te oto punkty :
    - Poszerzony arsenał broni (wodne, gazowe i ogniste strzały)
    - Nowe użytkowe przedmioty (napoje leczące i przyspeszające)
    - System czujności strażników
    - Różne tryby szybkości
    - Nowe tworzenie postaci
    - Róźnorodni przeciwnicy (strażnicy, zombie, ludzie-szczury, haunty, bugbeasty, burricki). Więcej na ten temat tutaj, w dziale postacie: http://thief.ovh.org/
    - System otwierania zamków
    - Nowe skille
    - System światła i cienia
    to przyznam, że jesteś najlepszym modderem jakiego znam.

Offline Denizmen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 02, 2009, 10:53:36 »
    Mod zapowiada się świetnie! Będę musiał sobie pograć!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 03, 2009, 09:00:06 »
    Mówicie, że Mount & Blade ciężko zmodować na skradankę? Zobaczymy do pierwszego demka, które wydam jutro.
    Mam nadzieję, że jak nie jutro to chociaż pojutrze ;p Już się nie mogę doczekać.