Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Crusader - Way to Expiation
    « Odpowiedź #450 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:05:02 »
    Tutaj: (klik!) znajdziesz tutorial autorstwa DuoGuma opisujący jak za pomocą Item Editora dodawać nowe przedmioty do gry. W tym samym dziale na pewno znajduje się analogiczny tutorial do Module System, ale nie mogę go teraz znaleźć a nie chcę wprowadzić cię w błąd.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #451 dnia: Sierpnia 07, 2015, 16:42:58 »
    Lew dzięki, ale mam ten program, używam go i nie o to chodzi. Zrozum że posiadam pliki .brf i .dds do danego obiektu, ale nie posiadam do tego wpisu item_kinds1, więc nic zdziałam tym programem. W Item Editor mogę jedynie modyfikować, usuwać, zmieniać parametry danego przedmiotu a nie dodać przykładowo stworzony nowy hełm.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #452 dnia: Sierpnia 07, 2015, 17:03:51 »
    ehh a miało być tak pięknie. Był mod nie mam moda.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #453 dnia: Sierpnia 07, 2015, 17:04:58 »
    Wut
    Zawsze wydawało mi się że w Item editorze można dodawać nowe itemy. No ale mogę się mylić,  parę lat minęło odkąd go używałem. No to jak nie możesz dodać itemu, to skorzystaj z edytora Morgha. Tam na pewno można dodać nowy przedmiot.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #454 dnia: Sierpnia 07, 2015, 18:38:33 »
    Wut
    Zawsze wydawało mi się że w Item editorze można dodawać nowe itemy. No ale mogę się mylić,  parę lat minęło odkąd go używałem. No to jak nie możesz dodać itemu, to skorzystaj z edytora Morgha. Tam na pewno można dodać nowy przedmiot.

No nie da się tak jak myślisz. Morgs potrzebuje module system lub text compiled files albo oba.  Dodawać można ale do gotowego już stworzonego pliku,  którego nie ma w TYM OSP.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #455 dnia: Sierpnia 07, 2015, 18:50:21 »
    Nieee, całkiem nie o to mi chodziło. Myślałem, że skoro mówiłeś że cośtam umiesz (wybacz, zapomniałem) to masz już jakiś tam swój mod. Więc tak, kopiujesz folder Native i wklejasz go do folderu Modules, nazywasz go jak chcesz, do folderu Textures wrzucasz pliki .dds z OSP, do folderu Resource pliki .brf. Jeśli w OSP jest plik module.ini to wrzucasz go po prostu do folderu swojego moda i wywalasz stary native'owski. Jak nie ma, to musisz wpisać w module.ini:
    load_mod_resource = i tu nazwa pliku .brf bez .brf - i tak z każdym. Potem otwierasz edytor Morgha, wpisujesz ścieżkę do tego swojego modułu, dodajesz nowy przedmiot i wybierasz do niego model z OSP wpisując nazwę konkretnego modelu (nie pliku .brf). No, to tyle.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #456 dnia: Sierpnia 08, 2015, 03:50:32 »
    Nieee, całkiem nie o to mi chodziło. Myślałem, że skoro mówiłeś że cośtam umiesz (wybacz, zapomniałem) to masz już jakiś tam swój mod. Więc tak, kopiujesz folder Native i wklejasz go do folderu Modules, nazywasz go jak chcesz, do folderu Textures wrzucasz pliki .dds z OSP, do folderu Resource pliki .brf. Jeśli w OSP jest plik module.ini to wrzucasz go po prostu do folderu swojego moda i wywalasz stary native'owski. Jak nie ma, to musisz wpisać w module.ini:
    load_mod_resource = i tu nazwa pliku .brf bez .brf - i tak z każdym. Potem otwierasz edytor Morgha, wpisujesz ścieżkę do tego swojego modułu, dodajesz nowy przedmiot i wybierasz do niego model z OSP wpisując nazwę konkretnego modelu (nie pliku .brf). No, to tyle.
    Chyba cię pokocham [bez pedalskich podkestów] ;) Człowieku niczym nowym mnie nie oświeciłeś a wręcz "znieszmaczyłeś" do siebie. To co opisujesz to tylko i wyłącznie ukazuje, że wiesz ode mnie mniej. Wiem jak kompilować, kopiować i dodawać itemki z pliku .brf wraz z plikami .dds, dodając wpis do istniejącego pliku item_kinds1, zmnieniać wpisy w triggers oraz troops. W dupie mam NATIVE który nie obsługuje moich itemków, czyli moich własnych stworzonych lub dodanych z źródła bez ... "source". Mówiąc "nie obsługuje" tzn. że nie ma ich w pliku native / item_kinds1. Myślę że dalsza konwersacja nie ma sensu, gdyż może liznąłeś coś o moderce opierając się o gotowe pliki i wpisy, ja to robię na "własną rękę" częściowo opierając się na kodzie źródłowym danego moda.
    No cóż liczyłem na profesionalną pomoc, ale nie każdy może jej udzielic. Dziękuję za chęć pomocy i pozdrawiam. Będę działać na własną rękę, chyba że udostępnią do tego OSP full scryptów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #457 dnia: Sierpnia 08, 2015, 08:11:07 »
    Aha, no nie opieram się na gotowych plikach i wpisach i dawno już nie bawię się edytorami tylko MS, ale nie wnikam. Tak czy inaczej, powodzenia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #458 dnia: Sierpnia 08, 2015, 10:26:24 »
    jedynie tekstury, modele i shadery

No niestety, ale nawet shaderów nie ma. Jest tylko bezwartościowy brf z odwołaniami do nich (same shadery są w plikach .fx i .fxo). Tekstur też widocznie sporo brakuje, bo mnóstwo modeli wyświetla się bez nich.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #459 dnia: Sierpnia 18, 2015, 10:42:41 »
    Twórcy zaktualizowali OSP. Można ściągnąć dźwięki, sceny i module system. Wszystko znajdziemy na Taleworlds Forum pod tym adresem:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,337081.0.html

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #460 dnia: Września 04, 2015, 14:52:06 »
    Mam dobre wieści dla fanów moda. Twórcy postanowili wydać jego niedokończoną wersję. Download można znaleźć pod tym adresem:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,337081.0.html

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #461 dnia: Września 04, 2015, 23:55:25 »
    rewelacyjne tekstury

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta