Sorki, że odświeżam temat, ale tak się rajcujecie, że to będzie "pierwszy porządny mod o Krucjatach". Owszem na dzień dzisiejszy wygląda porządnie, zobaczymy jak będzie ze skryptami bo do modeli się nie można przyczepić. A co do"pierwszego porządnego modu", kiedyś jak jeszcze wersja 808 była najnowszą wersją M&B, na MBrepository natknąłem się na moda "Kingdom of Heaven" właśnie na wersję 808, myślałem, że to klapa pomimo tych ponad 300 MB. A tu proszę, modele niczym te z tego Rosyjskiego moda, muzyka z filmu "Królestwo Niebieskie", mapa ziemi świętej, historyczne nacje, postacie, miasta, jednym słowem film "Królestwo Niebieskie" jako gra komputerowa, pamiętam do dziś jak grabiąc saracenów zbiłem fortunę, kupiłem sobie zbroję i tarczę na wzór Ibelinu wyglądające jak te filmu. Pamiętam też jak z Balianem z Ibelinu toczyłem razem bitwy przeciwko "Sejluk Empire" i "Ayybuib Empire", można było zobaczyć trędowatą twarz króla Baldwina "Trędowatego". Ostatecznie mod nie został przerobiony pod 1.010 lub 1.011 co mnie zasmuciło, a ani "Five Kingdoms" i inne dzisiejsze mody o Krucjatach nie dorastały tamtemu modowi do pięt. Jak komuś się chce to niech ściągnie M&B 808, oraz poszuka tegoż moda na MBrepository, a nie pożałuje. Może naszym kolegom z Rosji się uda, trzymam za nich kciuki i mam nadzieję, że oprócz dobrych modeli zaskoczą nas jakimiś skryptami, może nawet nową muzyką, a przede wszystkim, żeby było historycznie.