Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 131966 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 02, 2009, 13:04:48 »
    KOLBA MISTRZU!!!!SZUKAŁEM TEGO Z MIESIĄC!!!DZIĘKI WIELKIE!!!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2009, 15:03:17 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 03, 2009, 09:53:54 »
    Ja też poszukuje starej jak moja stara gry. Otóż w grze tej można było łazić aniolkiem, ale można było również się w kogoś wcielić, pamiętam że byli naukowcy, policjanci i jakies tam męty. (szukam tej gry od  roku)

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 03, 2009, 10:09:02 »
    Pierwsze pytanie na jaka konsole została zrobiona ?
    Drugie pytanie czy możesz dać więcej szczegółów dotyczących tej gry ?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 03, 2009, 10:56:42 »
    A ja chyba wiem o co chodzi: Messiah? Jak tylko znajdę linka do opisu to podam. Pamiętam że kiedyś w to grałem ale miałem jakąś zabugowną wersje i mnie wywalało na którymś tam etapie.
    EDIT: Znalazłem http://gry.wp.pl/gry/messiah,659,info,0.html

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 03, 2009, 12:22:21 »
    tak! Thx. Też miałem zabugowaną wersje, wywalało mnie po wcieleniu się w behemota. Szkoda tylko że nie można tego pobrać nawet na (adminie, czytasz to na własną odpowiedzialność) torrentach.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 03, 2009, 13:35:29 »
    OK.Co do grafy to była taka w stylu Dooma lub Blooda.Fabuła ;/ tu się robią schodki... ponieważ byłem małym gnojkiem co marzył o CS'ie :) i nawet czytac nie umiałem napiszę tak.Na samym starcię gry zaczynałeś... w jakieś "świątyni" tylko z nożem schodziłeś w dół i pojawił się rewolwer był czarny jak go podniosłeś to naskoczyły cię jak byłem mały mówiłem że to raki bo tak wyglądały, po zabiciu szedłeś w dół gdzie był 1 anubis później otwierasz drzwi i zauważasz że jesteś w jakieś wiosce są tam anubisy  może z 3 i 1 mumia w domach było ich nawet 3 lub 4.Dalej ci nic nie napiszę bo nic nie pamiętam to tak jak by cię spytać co jadłeś w 4.07.03.Co do cech charakterystycznych hmmm dla mnie był to klimat typ takiego Egiptu skarabeusze anubisy mumię coś wspaniałego.Przypomniałem sobie że jako broń był też miotacz ognia.
    Ja w to grałem! Jak byłem mały, grałem w tego demko na PSX. To na początku to nie były raki tylko takie pomarańczowe, metrowe skorpiony ;P Jakoś je zabijałem, ale potem, po przejściu przez te drzwi na przeciwko zabijał mnie jakiś chodzący pies. chyba ten Anubis jak ty to nazywasz. Ogólnie, podobała mi się ta gra. Na płytce miałem jeszcze demko takiej zajebistej (jak na tamte czasy) gry, w której chodziło się po cmentarzu gostkiem ubranym na czerwono, zabijało się zombie i po drodze, dwumetrowego pingwina. Potem, dochodziło się do takiej krypty, gdzie była duża trumna i parę mniejszych. Z mniejszych wychodziły zombiaki (które wtaczały się także przez drzwi, niezła masakra była), aż potem z dużej trumny wychodził wampir, który przez cały czas trwania jatki dobijał się do wieka jego "łóżeczka" i mnie zabijał. Może ktoś wie, o co chodzi? Podobne do Medevila, ale było więcej wrogów i kamera lekko wyżej.

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 02, 2009, 01:26:03 »
    Na moje ze starych gier jakie grałem to najlepsze były:

Diablo 2, Anno 1602, Gta 1 Gta 2, Dungeon Kepper I i II a także Age of Empires i ostatnie Wolfenstein 2D

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 05, 2009, 22:26:43 »
    Settlers i Settlers II Klasyka uwielbiałęm w to grać na początku nie wiedziałem że trzeba drogi budować i kolesie stali jak wrycie hehe
    Druga gra to Lord of the Realms II świetna strategia taki Total War z lat 90 :)

Szczerze Warcraft mnie nie wciągał.

Jak miałem Comodore C64  była taka gra Północ Południe jakby ktoś to gdzieś widział proszę o linka (Uwielbiam jak ten pijany Meksyk wstaje i wali mnie tomahowkiem :)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 05, 2009, 22:39:23 »
    Jak miałem Comodore C64  była taka gra Północ Południe jakby ktoś to gdzieś widział proszę o linka (Uwielbiam jak ten pijany Meksyk wstaje i wali mnie tomahowkiem :)
    LINK DO GRY: http://www.c64.com/?type=1&id=155
    Jeśli potrzebowałbyś emulatora polecam WinVice albo CCS64. Osobiście używam WinVice i żadnych problemów nie ma.

Czy zna ktoś jakiś ciekawy klon starej jak świat arcade-owskiej gry o nazwie Asteroids. Najlepiej żeby była freeware-owa, lub ewentualnie na jakiś emulator. Próbowałem w duel 2, duel 3 (na razie najbardziej mi się podoba), wersje na C64, MAME, lecz czuję pewien "niedosyt". Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam!

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 06, 2009, 08:12:45 »
    Szukam starej gry:

Grafika 2D coś takiego jak w Worms (oczywiście nie Worms 3D :P) Pamiętam,że chodziło się ludkiem przez plansze i biło się innych za pomocą pięści,krew jaka pozostawała po wrogach wyglądała jak "keczup" i tak mówiliśmy z kolegami na tę grę. Ostatni raz grałem w to 4-5 lat temu. Wątpię,że mi ktoś pomoże,no,ale może jednak ;]

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 06, 2009, 09:27:43 »
    Chodzi ci o Liero ? http://www.liero.org.pl/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 06, 2009, 10:34:06 »
    Nie,nie,nie to nie było podobne do Worms,ale kierowało się postacią tak jak tam,w sensie takie same ustawienia kamery

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 06, 2009, 12:06:17 »
    Jedyne co mi przychodzi na myśl, to polski Franko, ale ta gra jest dużo, dużo starsza...
    Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=fEPdAR__0nw
    Download: http://staregry.bajo.pl/download,plik,801,franko.html

Podaj więcej szczegółów, bo takich gier zapewne masa jest...

Pozdrawiam!

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 06, 2009, 12:54:42 »
    Skoro juz powstal taki temat...

Szukam dosc starej gry o rugby, dosc nietypowym bo akcja dziala sie w sredniowieczu, pamietam ze miala w tytule Pigskin, wiem ze powinna byc gdzies dostepna na emulatorach ale niestety nie moge jej znalezc, jesli mialbyk tos linka do gry i emulatora bylbym wdzieczny.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 06, 2009, 13:25:27 »
    Szukam dosc starej gry o rugby, dosc nietypowym bo akcja dziala sie w sredniowieczu, pamietam ze miala w tytule Pigskin, wiem ze powinna byc gdzies dostepna na emulatorach ale niestety nie moge jej znalezc, jesli mialbyk tos linka do gry i emulatora bylbym wdzieczny.

Zapewne chodzi o tytuł Pigskin 621 A.D.
    Link: http://download.romhustler.net/download/bb2e7a037eecf44ce0a760f7c54937ec/4a7abdfd/mame/pigskin.zip
    Emulator (MAME): http://www.emulator-zone.com/doc.php/arcade/mame.html

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 13:27:29 wysłana przez NIFN »