Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 131970 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Prośba o pomoc
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 27, 2009, 19:23:20 »
    Usuń Metina, 4story, CS'a i Twierdzę, to wszystko będzie świetne.

Polecam Wolfenstein'a 3D i Dooma (1 i 2, trójki nie tykaj).
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 27, 2009, 23:33:44 »
    Jeżeli lubisz RPG itp to polecam: (zaliczam także gry typu "siecz i rąb" i innej maści rpg-podobne)
    -Gothic (Najpierw pierwsza część, później druga. Nic dziwnego, że ci się nie podoba jeżeli zaczynasz od 2 części. Poza tym to nie -FPS, tu trzeba poświęcić więcej czasu grze, żeby wczuć się w klimat, potem, daję głowę że nie będziesz mógł się oderwać( przynajmniej tak jest z większością graczy))
    -TES III Morrowind (zapewnia zabawę na długi czas, między innymi przez dużo modów)
    -Baldur's Gate (obie części)
    -Diablo I i II (w to na pewno grałeś ale może pora zagrać znowu? :))
    -Sacred
    -Fallout (jedynka i dwójka, tactics nie koniecznie)  
    -Fable (pierwsza część)
    Z innych gatunków:
    -Hitman (pierwsza i druga część)
    -Call of Duty 2
    -Prince of Persia: The sands of Time
    -Medal of Honor Alied Assult
    -Half Life (pierwsza część)
    -Soldier of Fortune (pierwsze 2 części)
    -Soul Reaver 2
    -GTA (3, Vice City i San Andreas)
    -Serious Sam 1 i 2 (dla odprężenia :))

Tak jak Barudokuku nie polecam Metina i CS'a

« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2009, 23:36:03 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 27, 2009, 23:59:37 »
    Polecam Ci grę Mount and Blade... haha taki żart... a na serio
    Strategia:
    -Command and Conquer: Red Alert 3,
    -Command and Conquer: Red Alert 2,
    -Command and Conquer: Generals,
    RPG:
    -TIBIA... haha znowu żart... a tak na serio
    -jakoś żadnego NORMALNEGO poza metinem nie znam...
    Strzelanka:
    -Battlefield 1942,
    -CS:S (TYLKO MODY),
    -Call of Duty: Modern Warfare,
    -Call of Duty: World at War (i to, kolego, NAJLEPSZA strzelanka w jaką grałem w całym życiu, oczywiście kłania się pierwsza wada COD'ów, czyli 1 dzień intensywnego grania i po singlu, ale... szkoda, że gra nie chodzi na moim kompie... kupiłbym przez steama nawet za 300 zł.)
    -CS 2D... haha i znowu żart... a tak na serio
    Wiesz, z Diablo jest tak, że jak przejdziesz,  to na tą grę patrzeć nie możesz :D
    i to byłoby na tyle, mam na dzieję, że pomogłem ;)
    pozdro
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 00:03:12 wysłana przez przybor »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:17:49 »
    Ale z ciebie żartowniś przybor :>, ale żeby nie było offtopu, to moje propozycje:
    Mount&Blade
    Counter Strike [rozne wersje]
    Mount&Blade
    Gothic2
    Mount&Blade

ps. moze bys poczekal na warbanda ?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 28, 2009, 10:57:45 »
    No to do RPG to jeszcze Icewind Dale I i II (jak Baldur's Gate), Quake, Warcraft (nawet WoW na prywatnym)...

-Call of Duty: World at War (i to, kolego, NAJLEPSZA strzelanka w jaką grałem w całym życiu, oczywiście kłania się pierwsza wada COD'ów, czyli 1 dzień

Nasz kolega mówił, że ma słabego PC i lepszy mu się popsuł więc CoD 5 odpada...

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 28, 2009, 18:17:50 »
    Czy możesz w to grać??? http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest sprawdź sobie tamte tytuły może coś ci pójdzie.

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2009, 08:11:00 »
    W większość co wymieniliście gier grałem ( podkreślam większość ) ale w końcu znalazłem 2 gry Battlefield Vietnam i Thief - Deadly Shadows ( czyli 3 XD ) .
    ( Może niedługo Command and Conquer ,Wolfenstein'a i pare innych gier ) A w sprawie gothic a 1 to grałem troche u kolegi i mi sie też nie spodobał :P
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2009, 08:21:18 wysłana przez terrorist »

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2009, 08:56:50 »
    W obecnym czasie może ci się nie podobać ze względu na słabą grafikę ale jak byś zagrał w nią 4 lat do tyłu to nie mógłbyś się od niej oderwać krótko mówiąc wciągnęła by cię:)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 01, 2009, 23:39:25 »
    Witam! Jak byłem mały pogrywałem w gry.Kiedy dostałem komputer miałem na nim takie klasyki jak Blood ,Dukem Nukem 3d i The Neverhood.No i tu mam prośbę do forumowiczów.Szukam takiej jednej starej gry jak byłem mały godzinami w nią grałem (to nawet lepsze od CoD 4 :D) była to gra która :
    1)Miała bronie typu :Maszynówka , Rewolwer , Nóż ,coś w stylu takiej laski węża (dalej nie pamiętam)
    2)Wszystko działo się w Egipcie lub coś podobnym w każdym razie ten sam styl (hieroglify , monumenty grobowce piramidy)
    3)Były potwory takie jak :Anubisy (lub Wilkołaki) Mumie , Kotki :) , piranie w wodzie , skarabeusz
    4)W takim tuturialu (dobrze napisałem) trzeba było wejść do piramidy od góry koleś spadał i były tam te Anubisy potem otworzyłem drzwi była woda skoczyłem tam były piranie znalazłem klucz (był w formie skarabeusza) otworzyłem zapieczętowane drzwi i chyba były tam mumie.Zabiłem dziadów o pobiegłem (gdzie nie pamiętam).Później była maszynówka i takie pole z kostek taki bloków kamiennych trzeba było na nie skakac aby ukończyć poziom.Pod nimi były Anubisy.Na koniec było coś i nie pamiętam chyba jakaś pieczęć.
    5)Było dużo poziomów
    6)Menu gry było ciemne i było trochę ognia na napisach
    7)Była to gra typu FPP
    8)Wydana gdzieś tak w latach 90 a dokładnie może 94 ,95 coś w granicach
    I mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakąś grę FPP która jest warta uwagi taki klasyk oczywiście z lat 90 (nie chcę gry typu Doom czy Wolfenstein 3d lub Blood ponieważ mam takie gry na PSX :D)

KAŻDEMU DZIĘKUJE ZA POMOC!!!

PS:Przeszukałem internet i na anglojęzycznych stronach i na tych polskich ale bez żadnego skutku ale pozostała nadzieja.

Ten temat będzie teraz służył do "szukania i odnajdywania" gier. Każdy może tu zapytać o dowolną grę, podając jej opis.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2009, 07:56:07 wysłana przez Kolba »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 01, 2009, 23:55:09 »
    Czy to nie pierwsza część Serious Sama? Jeżeli nie to może Hexen 2 ale jeżeli była tam maszynówka to raczej Serious Sam :)
    Z fajnych starych gierek polecam Total Anichilation: Kingdoms, Plenescape Tournament i Thief Deadly Shadows (nie wiem czy dobrze napisałem te nazwy)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2009, 00:03:03 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 01, 2009, 23:58:29 »
    Niestety nie ale pamiętam tego klasyka :D Noce się zarywało mama zawsze mówiła że koszmary będę miał =) Czekam na dalsze odpowiedzi.A co do gierek zaraz sprawdzę.
    PS:Co do mszynówki strzelała ostrą amunicją i wyglądał na taki masywny ckm.Rewolwer był jeden do trzymania i był czarny.Leczyć można było się też dzięki takim roślinkom i kul uzdrawiających czy mikstur ale do roślin jestem pewny.Przycisk TAB służył jako mapa , można było kucać i posuwać przedmioty np.skalne kostki , można było pływać , grafiką przypominała właśnie Blooda lub Doom'a więc myślę że coś z tego okresu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2009, 00:10:18 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 02, 2009, 00:21:45 »
    Może jakoś dokładniej opisz tę grę (grafika, fabuła, cechy charakterystyczne). To taka typowa pixeloza czy już lepsza grafika a'la Serious Sam?
    Polecam jeszcze pierwsze i drugie części Street Fighter, Mortal Kombat i Little Fighter, pierwszą część Tomb Raider, Dungeon Keeper, Elder Scrolls Arena i Daggerfall, Wizzardy 7
    Nie ma mnie

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 02, 2009, 00:32:02 »
    OK.Co do grafy to była taka w stylu Dooma lub Blooda.Fabuła ;/ tu się robią schodki... ponieważ byłem małym gnojkiem co marzył o CS'ie :) i nawet czytac nie umiałem napiszę tak.Na samym starcię gry zaczynałeś... w jakieś "świątyni" tylko z nożem schodziłeś w dół i pojawił się rewolwer był czarny jak go podniosłeś to naskoczyły cię jak byłem mały mówiłem że to raki bo tak wyglądały, po zabiciu szedłeś w dół gdzie był 1 anubis później otwierasz drzwi i zauważasz że jesteś w jakieś wiosce są tam anubisy  może z 3 i 1 mumia w domach było ich nawet 3 lub 4.Dalej ci nic nie napiszę bo nic nie pamiętam to tak jak by cię spytać co jadłeś w 4.07.03.Co do cech charakterystycznych hmmm dla mnie był to klimat typ takiego Egiptu skarabeusze anubisy mumię coś wspaniałego.Przypomniałem sobie że jako broń był też miotacz ognia.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 02, 2009, 11:36:46 »
    Jestem pewien ze to jest serious sam 1 starcie bo sam kupiłem oryginał i zarywałem godziny jak internetu nie miałem

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 02, 2009, 11:50:15 »
    A może to Powerslave: Exhumed?

http://stare.e-gry.net/galeria.php?go=3678