Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132381 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 11, 2010, 18:25:03 »
    Szukam gry, która była sprzedawana w kolekcji extra klasyki czy czymś w tym stylu. Było to coś w stylu zwykłego "stratega" tylko ze była fajna fabuła i bohaterowie w czasach średniowiecznych, oczywiscie były czary :P pamiętam że był taki "pikinier" i czarodziej i jeszcze kilku innych na pewno... Gra zaczynała się w jakimś lesie atakowali Cię "źli"... wie ktoś może co to jest?

Tzar?

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 11, 2010, 18:41:04 »
    Maly_007 dziękuje Ci bardzo! dokładnie chodziło o grę "Tzar" dzięki wielkie :) Gedbard też dziękuje.

Kiedy ty narzekasz, że nie masz pomysłu na obiad, ja nie mam pomysłu na życie.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 11, 2010, 22:15:59 »
     Witam. Dawno, dawno temu, gdy posiadanie PSX nadal było powodem do dumy, grałem na nim w pewną strategię. Mianowicie, miałeś do dyspozycji małą wysepkę, a na niej kilku ludków i szamana ubranych na niebiesko. Wiem, że ludków mogłeś przypalać jakimś czarem i wtedy tak śmiesznie podskakiwali, a za drugim razem wpadali do otaczającego cię morza. Mogłeś stawiać jakieś domki mieszkalne, ale było miejsce tylko na dwa (grałem w demko). W menu miałeś widok na Kulę ziemską, którą można było obracać, coś w stylu mini-mapy. W scenariuszu była jeszcze jedna grupa ludzi, ubranych na czerwono, mieli dużo domów i zabudowań obronnych, oraz dużo ludzi i dwóch szamanów. Nie można było się do nich dostać. Ktoś może wie, co to?

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 11, 2010, 22:18:53 »
    Grałem w to kiedyś , ale jak to się nazywało nie pamiętam.Też miałem demo , były 2 wyspy niebieska i czerwona ... Ahh... Nie umiem sobie przypomnieć nazwy , taka nietypowa była:/

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 12, 2010, 06:37:53 »
    Witam. Dawno, dawno temu, gdy posiadanie PSX nadal było powodem do dumy, grałem na nim w pewną strategię. Mianowicie, miałeś do dyspozycji małą wysepkę, a na niej kilku ludków i szamana ubranych na niebiesko. Wiem, że ludków mogłeś przypalać jakimś czarem i wtedy tak śmiesznie podskakiwali, a za drugim razem wpadali do otaczającego cię morza. Mogłeś stawiać jakieś domki mieszkalne, ale było miejsce tylko na dwa (grałem w demko). W menu miałeś widok na Kulę ziemską, którą można było obracać, coś w stylu mini-mapy. W scenariuszu była jeszcze jedna grupa ludzi, ubranych na czerwono, mieli dużo domów i zabudowań obronnych, oraz dużo ludzi i dwóch szamanów. Nie można było się do nich dostać. Ktoś może wie, co to?
    Populus ?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Crazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 18, 2010, 20:27:19 »
    Poszukuje gry,fabuła to cos w stylu Rise & Fall i Tzar ale miałem do wyboru 4 nacje.Jakieś demony z jakimiś tam magami,których manę było trzeba napełniać w ołtarzu a ofiarę składało się z ludzi i ładowała się ich krwią.Więcej nie pamiętam a i gra wyszła gdzieś w 2000rok+ :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 20:30:36 wysłana przez Crazi »

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 18, 2010, 20:41:02 »
    Pasuje do black&white 1 ale te nacje wszystko psują.
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 19, 2010, 10:28:00 »
    Jedyne co przychodzi mi na myśl to gra Sacrifice.
    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=374

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 19, 2010, 10:57:55 »
    Jedyne co przychodzi mi na myśl to gra Sacrifice.
    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=374

W Sacrifice nie ma 4 frakcji... (Persefona, James, Stratos, Pyro, Charnel - jest ich 5)...

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:02:49 »
    Była taka staaara gra , na te atari itp . Chodziło się ludkiem (można było grać we dwóch) i niszczyło wrogów , w pierwszej planszy było się w takim jakby zrujnowanym (?) mieście , przeciwnicy to zazwyczaj inne ludki które wyskakiwały z wody lub z drzew , także lubiały się kampić po drzewach. Zawsze na koniec danej planszy był jakiś boss (w pierwszej był chyba helikopter). Zbierało się tam też różne bonusy i dostawało się różne bronie (nie każda była dobra ^^). W drugie planszy był las , z drzew wyskakiwali przeciwnicy i też na nich sziedzieli. Przemieszczanie się wyglądało tak jak w mario (lewo , prawo , góra . dół). A tak można jeszcze było pływać.

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:35:28 »
    byli podobni do ninja?
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:39:16 »
    Nie , wyglądali tak jak zwykli żołnierze.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:45:05 »
    Jedyne co przychodzi mi na myśl, to Metal Slug. Przypuszczam jednak, że nie wszystko zgadza się z podanym przez Ciebie opisem.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 23, 2010, 13:24:57 »
    Też nie :( Mało podobna , to pierwsze miasto było bardziej zdewastowane (praktycznie same metalowe konstrukcje zostały) a ludziki były dużo mniejsze.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 23, 2010, 20:34:25 »
    Witam!

Szukam darmowego, MMORPG, dynamicznego widowiskowego, z ładną grafiką, oraz jednocześnie nie płytkiego. Nie nudzącego się. Nie lubię wykonywać questów bo to i tak w większości na grind idzie więc po co psa kotem nazywać skoro to i tak pies? Jeśli gra nie opiera się na zabijanu potworków tudziesz innych graczy to proszę o tytuły które rzeczywiście mimo dosyć nie dynamicznej rozgrywki przyciągają a długie godziny(patrz haven adn Hearth).  To chyba tyle. Proszę o tytuły w pełni wydane lub OB. Waga instalki i wymagania sprzętowe nie są ważne bo jestem pewien że mój komputer uniesie wszystkie darmówki na dzień dzisiejszy. Za wszystkie propozycję i poświęcony czas dziękuję.