Nie chodzi mi o serię Hagemony, ani o to, że BI jest sam w sobie crapem. Chodzi o to, że HS zupełnie zaniedbało BI, które ma tyle niedopracowań, że aż żal dupę ściska (przepraszam za wyrażenie). Czekałem na ten mod i kiedy w końcu został wydany, to aż mi szczena opadła, jak można było zepsuć pewniaka... Też gram Rzymem, i trochę dziwne jest to, że mają najlepszą kawalerię, a nie piechotę w grze. Jedyne, co jest zmienione, to mapa, jest dodanych trochę przedmiotów, ledwo dwie fakcje mają podmienione uzbrojenie (ale statsów już nie!), ogólnie tylko w tych dwóch krajach autorom zechciało się cokolwiek zmienić, bo Vaegirów dano jako Gotów do Iberii i Grecji, Nordowie zajęli miejsce Dacji, a Khergici zostali obdarowani ziemiami Partów. Jedyne, co jest zmienione w jednostkach tych frakcji, to napis przed nazwą jednostki oznajmujący pochodzenie. Same drzewka rozwoju są niezmienione, więc wśród Gotów nierzadko spotykamy rycerzy. Po prostu: porażka. Gdyby komuś chciało się chociaż trochę popracować, to wyszłoby coś fajnego. A tak, mod sprawia ważenie zrobionego w tydzień.