Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: psychodeliczne filmy  (Przeczytany 9035 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harryangel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: psychodeliczne filmy
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 08, 2010, 15:21:28 »
    Zbigniew Rybczyński i nagrodzone Oscarem Tango...))..

http://www.youtube.com/watch?v=kic2cho57CQ
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 09, 2010, 00:04:42 »
    Psychodeliczne? Chyba jeszcze nikt nie wymienił filmu Tron, a niedługo (z tego, co wiem) ma być jego remake.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 09, 2010, 00:08:13 »
    Może mało pasuje ale jest lekko tajeminiczy i jak wczesniej "nacpany"- Mirrors
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 09, 2010, 07:19:03 »
    Psychodeliczne? Chyba jeszcze nikt nie wymienił filmu Tron, a niedługo (z tego, co wiem) ma być jego remake.
    Że co?! Nie kompromituj się człowieku... Jak w ogóle można nazwać Tron filmem psychodelicznym? Chyba Ci się gatunki pomyliły...

Bańka... Film bardziej psychologiczny niż psychodeliczny, ale bardzo niejednoznaczny i pociągający. Na mnie osobiście wywarł duże wrażenie.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 08, 2011, 14:47:41 »
    Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
    Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

a ja mam pewność^^

http://www.youtube.com/watch?v=-sFK0-lcjGU
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline sleyser1224

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:47:23 »
    Ja też:)
    Największa schiza w polskiej kinematografii:Konopielka!
    Kiedyś na polonistka poleciła obejrzeć, że niby ciekawe.W pewnym momencie głównemu bohaterowi  śni się, że wychodzi z domu, przed nim pole(dziwnie przypomina pole marychy:P), lata po nim jak opętany, bo widzi, że ktoś też tam biega.Zatrzymuje się, a za nim goła babka,chłop się przestraszył i uciekł:P
    Warto znaleźć na youtube.:D

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 13, 2011, 22:39:39 »
    Akurat film książce nigdy nie dorówna. Konopielka ..ten film był kręcony wg. książki Edwarda Redlińskiego pod tym samym tytułem, co do samej powieści ..jest GENIALNA..w przeciwieństwie do filmu, który jest przeciętny. To samo można powiedzieć o 2 filmie nakreconym wg. prozy Redlińskiego ,,Awans,,.

„Co innego wstawać latem, co innego zimo. Słonko to zawsze wstaje równo, zaraz po kogutach, i to zima czy lato, tyle że latem pokazuje sie od razu, latem dużo roboty, a zimo, jesienio wyleguje sie: nie wschodzi na niebo, bo po co? Leży sobie pod spodem, wygrzewa sie po ciemku, czochra sie, całkiem jak w chatach gospodarze.

[...]

Taki, co by widział przez ściany i ciemno, zobaczyłby naraz we wszystkich chatach nogi, jak raptem my wyłażo spod pierzynów i boso szukajo podłogi, macajo. A już i głowy, plecy dźwigajo sie, prostujo i nie wiadomo kiedy na wszystkich łożkach siedzo męszczyzny w gaciach i koszulach, oczy dalej majo zapluszczone”*.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 22:43:31 wysłana przez harryangel »

Offline Jayms

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 25, 2011, 13:38:39 »