Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Black knight'ci w Native  (Przeczytany 9377 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Black knight'ci w Native
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 09, 2007, 18:58:37 »

Z tymi swadiańskimi kusznikami to się akurat zgodze. Gdy broniłem kiedyś zamku, straciłem przez ich takie zabawy 3(!).

Beowulf: "No niezbyt. Gdyby zamiast dark knight było by dark infantry, to ja rozwalał bym bym sześćdziesiątkii takiej piechoty."

Taa jasne. A ja jestem nieślubnym synem Bila Gates'a. Ludzie, troche umiaru...
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2007, 19:00:22 wysłana przez Emil »

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 09, 2007, 19:56:41 »
    Co do tego że piechote BK ta sie rozbić (przypuszczając bo piechoty bk chyba nie ma) to się zgadzam bo dopóki ładnie szarżujesz to możesz samemu spore wojo wytłuc bez żadnego szwanku :)

co do headshota to nie wiem jeszcze sie nie spotkałem w swojej drużynie z "friendly Fire"

ja jednak uważam Sharpshootery za bardzo dobry a nawet niezbedny support w swojej drużynie, na ostatniej klasie mają dobre armory i w razie czego pokonają mniej wyequipowane jednostki :)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 09, 2007, 20:03:10 »
    Hmm sądze że dziesiątki banditsów w jednej kupie trudno rozbić (sprubójcie na taką kupe z lancą szarżować) a co dopiero Black knightów infantry (o ile by tacy istnieli). Może byś z jednego knighta zabił, ale pamietaj że oni mają o wiele lepsze armory, bron i statystyki.

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 09, 2007, 20:17:17 »
    hmmmm ja lancy nie używam i nie bede chyba uzywał, nie lubie tej broni, wymaga dużej dokłądności, ale przyznam że obrażenia zadaje, na banditsów też jest sposób, na saym początku użyć Fallow me i pojechać skrzydłem, po chwili i tak sie rozpraszają... moje obserwacje

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 09, 2007, 20:24:44 »
    Co do tego rozpraszania sie naszej konnicy, to zauważyłem że sie rozpraszają gdy wróg ma w armii konnice, która wyprzedza piechote. Wtedy nasi rycerze poprostu ich gonią, zamiast zmiażdżyć swoją szarżą piechotę. Dzieje sie to zwłaszscza z tymi nomadami na pustyniach, co lubią prać z łuków na koniu. Hmm przydałby sie chyba rozkaz na rozdzielenie połowy sił na np dwa fronty...heh ale chyba to nie w tej grze...

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 12, 2007, 09:26:48 »
    Przydały by się komendy zmieniania broni z białej na dystansową, albo na odwrót. Na pierwsze starcie kazałbym lance a potem wyjęliby spathy i zaczeli siekać
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 14, 2007, 19:51:07 »
    eee jeśli chodzi o rozłożenie sił to w wersji 0808 amsz odpowiednie komendy pod klawiszami f1 f2 f3 f4 f5 ;)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 14, 2007, 19:54:15 »
    No tak, jest podzielenie na piechote, kawalerie itd, ale nie możesz np. kazać kawalerii uderzyć z prawej flanki w odpowiednim momencie (no chyba że pojedziesz z nimi).

Offline Boleczki

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 14, 2007, 16:20:32 »
    oni to jakieś dziady na koniach yglądają na 2lvl

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 14, 2007, 19:21:42 »
    oni to jakieś dziady na koniach yglądają na 2lvl

Człowieku czy ty wogóle ich atakowałeś?! Oni to zabijają moich ludków jednym ciosem! Ja dopiero po 2 tygodniach (od pierwszego grania) pokonałem pierwszą ich grupę.

Kolba, daaaruj nie widzisz ze to dzieciak?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2007, 19:32:48 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline S@M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 08, 2007, 15:32:00 »
    2 strzaly z konika i nie ma black knighta, jeden na huntera , fakt ze szybko masakruja twoje oddzialy , to wkoncu najsilniejsza jednostka w grze , trzeba dobrze ustawiac swoje oddzialy tak zeby to one atakowaly Black knightow a knighty ciebie, i pomagac jak gankuja twoje jednostki,szybka szarza ratunkowa  heh heh.

Offline lotr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 09, 2007, 20:09:57 »
    Heh u mnie najsilniejsza postac w grze to ja XD. Ale tak na powaznie to na poczatku gry tylko przed nimi uciekalem a teraz mam 50 swadian knights 9 dark knights i 4 dark hunter i wymiatam. (tak na marginesie to nie bede i ch mial dlugo bo to mnie ze 3400 denarow taki party kosztuje a mi juz tylko 8000 zostalo :( )

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 10, 2007, 11:34:32 »
    Wadą black knightów jest to, że rzadko mają lance i jak ja ustawiam mur z piechoty nordów do nawet ich szarża nie pomaga na moich, a jak nordowie zaczną machać toporami to nawet zbroje black knightów na niewiele się zdają.

Offline Sztym

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 10, 2007, 18:50:26 »
    Ja narazie Black Knightów nie spotkałem (w 0.901, o ile o tej wersji mówicie) Ale zaskoczyło mnie to że chciałem odbić wioske w której byli Bandyci, 47 bandytów przeciwko 30 moim żołnierzom. Byłem pewny że wygram a oni stali w kółeczku na środku wioski wyjeli łuki i nawet do nich nie doszedłem. Moja armia padła bardzo szybko a ja sam dostałem w ciągu 3 sekund z 8 strzał, dlatego musiałem się wycofać. W wersji 0.894 to ja sam tyle bandytów rozwalałem, dlatego dobrze że teraz jest trudniej ;)

Offline mercanery

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 23, 2007, 11:21:22 »
    ehh trochę głupie pytanie, ale jak kupiliście pełną wersje Mount & Blade? Z tego co wiem można kupować w euro (w zł się nie da). Więc jeśli ktoś będzie chciał odpowiedzieć to i może nawet mnie zkrytykować. xD