Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka w Mount&Blade  (Przeczytany 29804 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Muzyka w Mount&Blade
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 13, 2008, 12:21:10 »
    Tak, to częsta przypadłość. Po prostu jak nie masz odpowiednio szybkiego kompa, to muzyka zaczyna lecieć dopiero wtedy, kiedy komp jest już w stanie zarówno odtwarzać muzykę jak i prowadzić bitwę.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 11, 2008, 15:36:33 »
    Bardzo chciałbym mieć muzykę taka jaka była we Władcy Pierścieni Powrót Króla, a dokładnie w momencie szarży jeźdźców Rohanu. Jeżeli ktoś miałby taką prosiłbym o podanie linku lub coś w tym stylu.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 11, 2008, 15:47:14 »
    Nie przypominam sobie, zeby soundtrack z wladcy pierscieni zostal opublikowany za free w necie, wiec nie mam pojecia skad ci przyszlo do glowy ze ktos ma linka.

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 12, 2008, 03:35:11 »
    Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, to witam wszystkich.
    Taka mała próśba - można by jeszcze raz gdzieś wrzucić Emilową paczkę z muzyką?

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 12, 2008, 18:24:04 »
    Specjalnie dla Adolla ;)  - patrz podpis.
    A tak w ogóle to witam na forum :)

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 13, 2008, 00:20:43 »
    Wieeeelkie dzięki Emil za tą paczkę ;p Do tej pory używałem soundtracka z Medieval 2 : Total Wars - polecam, tam wszystkie kawałki idealnie pasują do klimatu gry.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 15, 2008, 14:10:42 »
    Powiem krótko: mam upierdliwy problem z muzyką, a nie chcę otwierać kolejnego tematu.
    Otóż od pewnego czasu (nie wiem czy ma to związek z najnowszą wersją czy może nowym oprogramowaniem) nie działa mi w ogóle muzyka w grze. Żeby było dziwaczniej, nie działa tylko muzyka w bitwach, a więc oznaczona w pliku music.txt cyferką 2.

Ma ktoś taki sam problem? Macie jakieś pomysły jak to naprawić?
    Szukałem na forum Taleworlds ale nic ciekawego nie znalazłem...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 14:46:57 wysłana przez Emil »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 15, 2008, 16:01:15 »
    Powiem krótko: mam upierdliwy problem z muzyką, a nie chcę otwierać kolejnego tematu.
    Otóż od pewnego czasu (nie wiem czy ma to związek z najnowszą wersją czy może nowym oprogramowaniem) nie działa mi w ogóle muzyka w grze. Żeby było dziwaczniej, nie działa tylko muzyka w bitwach, a więc oznaczona w pliku music.txt cyferką 2.

Ma ktoś taki sam problem? Macie jakieś pomysły jak to naprawić?
    Szukałem na forum Taleworlds ale nic ciekawego nie znalazłem...
    A gdzieś to było pisane, że gra, muzykę wczytuje na końcu żeby nie obciążać procka w bitwach, więc możliwe, że tobie nie wczytuje w ogóle? Chociaż to o tyle dziwne że masz to od jakiegoś czasu a nie od początku.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 15, 2008, 17:56:50 »
    Właśnie w wersji 903 muza bitewna odtwarza się dobrze, teraz tylko muzyka na mapie świata, a bitewne zupełnie. Popróbuję potem z obniżeniem detali, może pomoże ;].
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 15, 2008, 20:21:15 »
    Ja mam tak samo. Nie odtwarza mi się muzyka podczas bitwy. Sprzęt tu nie ma nic do rzeczy - u mnie M&B na full grafice itp. działa z ok. 50 klatek na sek.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 15, 2008, 20:29:51 »
    Czyli znamy winowajcę ;)
    Jest nim pewnie najnowsza wersja. Armagan namieszał coś w plikach z ładowaniem muzy i tyle. No cóż, szkoda, ale z ciekawości przetestuję jeszcze pod tym względem jakąś starszą wersję.

PS: A tak btw, to polecam wspaniałą paczuszkę nowych dźwięków/odgłosów. pełen profesjonalizm ;)
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=785
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2008, 20:46:00 wysłana przez Emil »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 15, 2008, 21:48:01 »
    Mam nadzieję, że w 1.0 to zdecydowanie poprawią, bo odkryłem wypasione chóry + instrumentale by Immediate Music i chcę je usłyszeć w czasie bitwy :) (Odpalanie ich z komórki to bardzo desperacki krok, a przy odpalonym winampie, gra tnie się jak emo tępą żyletką).

Co do Cries of War -> podpisuję się obiema rękoma, dźwięki na prawdę genialne, teraz tłucze się przeciwników tylko po to, aby usłyszeć cudowny brzdęk miecza o metal :P.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 19, 2008, 21:32:36 »
    ludzie!!! Dzisiaj, grając sobie (tzn. kosząc sobie moim uber półtorakiem) w M&B pomyślałem sobie, że jednak przydałaby się jakaś Emilowa muzyczka podczas bitwy. Ja, jako że mam intuicje co trzeba zrobić, żeby działało w kilka chwil naprawiłem sobie M&B :D
    Wystarczyło wyłączyć w konfiguruj>audio to na samej górze :D Przynajmniej u mnie teraz muzyczka leci podczas bitwy. Jak komuś to też działa to proszę o tym napisać (żeby być pewnym że to działa).
    pzdr

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 19, 2008, 21:46:32 »
    Miracle!!! Zrobiłem to samo co Adollo, włączam  save'a, koszę Rhodoków i...jest! Dzięki Adollo, nie ma to jak "Pride of Pain" podczas bitwy :) Polecam każdemu, kto ma podobny problem.

Chodziło o "różnorodność dźwięku".
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2008, 21:52:45 wysłana przez Emil »

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 19, 2008, 21:58:07 »
    Tak, wiem, mam spolszczonego M&B więc jeśli napisałbym, że trzeba wyłączyć różnorodność dźwięku to niektórzy mogliby mnie nie zrozumieć (szczególnie ci co mają angielską wersje językową). A nie wiem jak to jest po angielsku ;p

EDIT: ech... mi muzyczka leci tylko w szybkiej bitwie... nigdy gdy się leje w kampani...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2008, 02:32:41 wysłana przez Adollo »