Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: STORYMOD - problemy  (Przeczytany 8564 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    STORYMOD - problemy
    « dnia: Lutego 16, 2007, 17:03:30 »
    Witam.
    Niedawno ściagnąlem sobie Storymoda i go ukończyłem. Wybrałem wariant pomocy gościowi w karczmie w Zendar i dostarczyłem mu relikt. Przy okazji pomagałem Vaegirom i łoiłem Swadianów (moze poza ostatnimi zadaniami - kto grał wie dlaczego).
    Postanowiłem stworzyć sobie nową postać i ukończyć inny scenariusz. Tym razem pomagałem Swadianom, ale przy oblężeniu Czegny Keep postanowiłem przyłaczyć sie do Dark Knightów. Relacje ze Swadianami uległy pogorszeniu, ale ponieważ musiałem poczekać kilka dni na koniec oblężenia to poprawiłem z nimi relacje i dokończyłem zaległe questy.
    Następnie wróciłem do Czegny Keep, którego zostałem władcą. Jednak tutaj pojawia się problem.
    Dostałem zadanie pomocy Czarnym Rycerzom przy ataku na Dhorak Keep. Pod jego murami widać walke pomiędzy obrońcami (głównie Swagirami) a Czarnymi. Ponieważ ralecje ze Swagirami miałem dobre, to pomagać mogłem obrońcom - źle.
    Relacje ze Swagirami ustawiłem na "0" - pojawiła mi sie opcja "Don't get involved" w bitwie - też źle.
    Zmieniłem relacje na "-3" - jakimś cufalem udało mi sie walczyć z samymi obrońcami (bez udziału Dark Knightów) - pokonałem ich, ale nadal fabuły popchnąć nie moge, bo jak klikne na Karawane Dark Knightów (którzy są podświetleni względem mnie na czerwono) - chcą ze mną walczyć. Żeby było ciekawiej inne oddziały Czarnych Rycerzy nie chcą ze mna walczyć.
    Nie wiem co teraz robić.
    Zaatakowałem Czarnych i wziąlem ich Dark Caravan Mastera czy jak mu leciało do niewoli ale nadal nic sie nie dzieje.
    Miał ktoś podobną sytuacje?
    Coś źle zrobiłem, czy to bład twórców moda? Jedynym rozwiązaniem jest chyba eksport postaci i jej ponowny import, zaczynając grę od któregoś rozdziału.
    Jednak nie o to chyba chodzi :/ Zaczynam wtedy bez drużyny i sprzętu.
    Może troche zawile to napisałem, ale jeśli ktoś grał, wie o co chodzi. Zna ktoś rozwiązanie?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2007, 13:36:44 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: STORYMOD - problemy
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 25, 2007, 13:39:37 »
    Tak samo jak temat o The Last Days - to jest jedyny topic o Story modzie

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 25, 2007, 14:33:51 »
    Odpowiadam na pytanie Kolby z innego tematu o Storymodzie:
    Kolba:
    "Witam. Mam następujący problem ze Story Modem :

Zaatakowałem Czegny Keep , zdobyłem relikwię i oddałem ją temu sprzedawcy diamentów. Następnie dostałem od niego quest żeby pójść tam
    gdzie jest fort na moście, w pobliżu Dalicji i pogadać ze swadiańskim ''agentem''. No dobra wszedłem do północnego fortu ale tam nie ma go. W południowym też nie mogę go znaleźć. Help me!"

Żeby popchnąc fabułe dalej, musisz udać się do Swadiańskiego fortu nad rzeką.
    Osoba, która jest agentem, jest jednym z dwóch strażników (stoją przy bramie naprzeciw miejsca, gdzie jesteśmy "teleportowani") - dokładnie jest to blondyn.
    Jednak, żeby w ogóle sie do Ciebie odezwał - musi zostać spełniony 1 wazny warunek.
    Musisz włożyć gustowne sandałki, które dostajesz od gościa Tashkuka (czy jak tam gościowi z Sandals Knight in order of the Walking Men) - inaczej nic sie nie stanie.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 25, 2007, 15:35:10 »
    Wielkie dzięki mielonka!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 22, 2007, 17:57:12 »
    - Teraz najtrudniejsza część misji. Musimy słuchać się rad Marnida i wybierać opcje ,które nam wskaże.
    - Jeśli wszystko dobrze pójdzie to po powrocie do Zendar otrzymamy nagrodę (1000 punktów doświadczenia)

heh a wlasnie na ten fragment solucji liczylem... no ale przynajmniej dowiedzialem sie ze marnid byl w stanie pomoc w tym quescie

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 23, 2007, 13:57:07 »
    - Teraz najtrudniejsza część misji. Musimy słuchać się rad Marnida i wybierać opcje ,które nam wskaże.
    - Jeśli wszystko dobrze pójdzie to po powrocie do Zendar otrzymamy nagrodę (1000 punktów doświadczenia)

heh a wlasnie na ten fragment solucji liczylem... no ale przynajmniej dowiedzialem sie ze marnid byl w stanie pomoc w tym quescie

Zaraz napiszę wszystkie prawidłowe odpowiedzi do tego zadania.

Offline Gregorius

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 25, 2007, 09:09:47 »
    a czy można urzywac modów na Trialu  ??

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 25, 2007, 10:06:27 »
    Można ale dalej będzie ograniczenie.
    PS. Trochę zły wątek. Nie wiem czy istnieje taki temat ale chyba gdzies widziałem odpowiedź. Czasem lepiej założyc nowy temat(jak jeszcze takiego nie ma(szukaj nie boli)) niż robic takiego offtopa. Masz odemnie minusa lecz nie za ten post ale za poprzewdnie za które nie mogłem. Dodał bym ci jeszcze jednego ale dzisiaj swięta to...

Offline Krzychu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 19, 2008, 12:25:28 »
    Chwila moment na jaką wersję masz STORYMOD'a bo ja mam wersję 808 i nie mogę wejść do miasta i z nikim rozmawiać. A tak ogólnie skąd wziąć pełną wersję  STORYMOD'a bo zauważyłem że to był trial.

Pozdro Krzychu

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 19, 2008, 12:36:57 »
    Dlaczego myslales ze storymod jest na wersje 808, skoro przy kazdym pliku w mbrespository jest napisane na jaka jest wersje. Tak, storymod jest na wersje 751. Zacznij troche myslec, jesli chcesz sie czynnie udzielac sie na tym forum, bo inaczej pozegnamy sie bardzo szybko.

Offline Siekeira22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2008, 21:10:40 »
    Czy są jakieś mody po polsku albo przynajmniej po części spolszczone??? Gdyż nie znam nawet podstaw angielskiego. Od biedy mogą też być mody po niemiecku.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2008, 21:44:03 »
    Wszystkie mody sa po angielsku z tego co mi wiadomo... A prz yokazji dlaczego pytasz sie o to w watku o storymodzie??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Siekeira22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2008, 22:08:23 »
    Bo gram teraz w story moda ale baaaardzo cienko mi idzie bo praktycznie nic nie rozumiem i strasznie przeszkadza mi w nim to że nie jest po polsku ;] A skoro tu się mówi właśnie o story modzie to postanowiłem właśnie tu napisać swojego posta ;]

Offline Kolsky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 13, 2009, 15:35:55 »
    Witam

wybaczcie ze tutaj pisze ale nie chce zakladac nowego tematu.
    Mam wersje 1.10, czy sa do sciagniecia patche ktore obniza mi wersje bym mogl zagrac w mody ktore wymagaja nizszych wersji ?? mam oryginala
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 15:54:40 wysłana przez Kolsky »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 23, 2010, 10:12:20 »
    Witam

wybaczcie ze tutaj pisze ale nie chce zakladac nowego tematu.
    Mam wersje 1.10, czy sa do sciagniecia patche ktore obniza mi wersje bym mogl zagrac w mody ktore wymagaja nizszych wersji ?? mam oryginala
    O takie coś to można zapytać na SpamBoxie... Oczywiście że możesz pobrać starsze wersje - zaktywujesz je wpisując swój klucz. Na forum są bezpośrednie linki, możesz ich także poszukać na TaleWorlds i bezpośrednio na MBrepository. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."