Witam.
Niedawno ściagnąlem sobie Storymoda i go ukończyłem. Wybrałem wariant pomocy gościowi w karczmie w Zendar i dostarczyłem mu relikt. Przy okazji pomagałem Vaegirom i łoiłem Swadianów (moze poza ostatnimi zadaniami - kto grał wie dlaczego).
Postanowiłem stworzyć sobie nową postać i ukończyć inny scenariusz. Tym razem pomagałem Swadianom, ale przy oblężeniu Czegny Keep postanowiłem przyłaczyć sie do Dark Knightów. Relacje ze Swadianami uległy pogorszeniu, ale ponieważ musiałem poczekać kilka dni na koniec oblężenia to poprawiłem z nimi relacje i dokończyłem zaległe questy.
Następnie wróciłem do Czegny Keep, którego zostałem władcą. Jednak tutaj pojawia się problem.
Dostałem zadanie pomocy Czarnym Rycerzom przy ataku na Dhorak Keep. Pod jego murami widać walke pomiędzy obrońcami (głównie Swagirami) a Czarnymi. Ponieważ ralecje ze Swagirami miałem dobre, to pomagać mogłem obrońcom - źle.
Relacje ze Swagirami ustawiłem na "0" - pojawiła mi sie opcja "Don't get involved" w bitwie - też źle.
Zmieniłem relacje na "-3" - jakimś cufalem udało mi sie walczyć z samymi obrońcami (bez udziału Dark Knightów) - pokonałem ich, ale nadal fabuły popchnąć nie moge, bo jak klikne na Karawane Dark Knightów (którzy są podświetleni względem mnie na czerwono) - chcą ze mną walczyć. Żeby było ciekawiej inne oddziały Czarnych Rycerzy nie chcą ze mna walczyć.
Nie wiem co teraz robić.
Zaatakowałem Czarnych i wziąlem ich Dark Caravan Mastera czy jak mu leciało do niewoli ale nadal nic sie nie dzieje.
Miał ktoś podobną sytuacje?
Coś źle zrobiłem, czy to bład twórców moda? Jedynym rozwiązaniem jest chyba eksport postaci i jej ponowny import, zaczynając grę od któregoś rozdziału.
Jednak nie o to chyba chodzi :/ Zaczynam wtedy bez drużyny i sprzętu.
Może troche zawile to napisałem, ale jeśli ktoś grał, wie o co chodzi. Zna ktoś rozwiązanie?