Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Idealna gra RPG.  (Przeczytany 4180 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lorde

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Idealna gra RPG.
    « dnia: Czerwca 11, 2009, 12:20:43 »
    Temat w którym można dzielic się fantazjami o wymarzonej grze rpg :P...

U mnie wygląda to tak:
    Wymarzony rpg:
    Tryb single & multi (ogólnie)
    -Tryb walki z Mount&Blade, rzucanie czarów z Fable
    -Możliwosc kierowania losami postaci (Fable)
    -PvP z ... uwaga.. Tibia ^^ Tak, nie widziałem w żadnej innej grze tak prostego i jednocześnie sprawiającego tyle radości trybu pvp.
    -Dobra Grafika..
    -Klimat.......
    -Interaktywny świat .. "Żeby szafy i krzesła nie były nam obojętne"
    -Nieograniczone zdobywanie poziomów i doświadczenia.
    -Mieszany system rozdawania umiejętności (rozdawanie punktów np. z diablo i skill zwiększający się z czasem używania danej broni jak w M&B/tibia)
    ..
    Pozatym długa i ciekawa fabuła, dużo zadań pobocznych, masa sekretów/ukrytych miejsc..
    Szeroki wybór broni/pancerzy ... Różnorodonśc klas itp.. Nie chce mi się więcej wymyślac :P

Czekam na wasze wypowiedzi ^^.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Idealna gra RPG.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2009, 12:31:14 »
    To, co Ty podałeś, to nie RPG, tylko gra akcji z elementami RPG-a.

Prawdziwy, prawie idealny RPG to dla mnie D&D 3.5. Nie na komputerze, na komputerze niemożliwe jest zrobienie dobrej sesji (zawsze jest ograniczenie, że nie przewidział tego i tego), lecz w trakcie sesji...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2009, 13:33:12 »
    Dla mnie idealny RPG to... Mount and Blade!!! (nikt się nie spodziewał :))
    pozdro

Offline mgsh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2009, 18:27:56 »
    @Barudokuku
    Jakem autorkowiec opowiadam się za FUDGE/FATE, jako idealne RPG.
    Choć trzeba przyznać, że dedeki były i są mega-rozbudowane i świetnie zbalansowane.
    This action have to be role played, not roll played...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 12, 2009, 18:41:05 »
    Najbardziej mnie rozsmieszylo ze autor gra w tibie [xD] ale ni tak na serio to MMORPG to fajne sa Metin2 / WOW / niech bedzie: tjpja

Offline lorde

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 12, 2009, 21:03:58 »
    Najbardziej mnie rozsmieszylo ze autor gra w tibie [xD] ale ni tak na serio to MMORPG to fajne sa Metin2 / WOW / niech bedzie: tjpja

Nie gram w tibie ;p ... Grałem kilka lat temu i całkiem dobrze mi szło , ale wkurzały mnie potem lagi/ przeludnienia serwera/noobki itp... Pozatym przeżuciłem się wtedy na diablo..

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 13, 2009, 11:09:33 »
    idealne rpg juz w drodze, a dokladniej mmorg

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:26:13 »
    Czyzby ci chodzilo o Warbanda xD ?

Offline Dante

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 22, 2009, 21:34:28 »
    To, co Ty podałeś, to nie RPG, tylko gra akcji z elementami RPG-a.

Prawdziwy, prawie idealny RPG to dla mnie D&D 3.5. Nie na komputerze, na komputerze niemożliwe jest zrobienie dobrej sesji (zawsze jest ograniczenie, że nie przewidział tego i tego), lecz w trakcie sesji...

zgadzam się w 100% D&D to wspaniały system, a prawdziwej sesji z mistrzem gry i kumplami żadna komputerowa gra nie zastąpi :)

Offline mikid95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 23, 2009, 22:02:27 »
    Znam jedną szkoda, że płatną:( MMORPG Star Wars Galaxies.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 17, 2009, 21:15:12 »
    Z Góry przepraszam za odkop ale zaciekawiło Mnie czym jest to D&D?Google mówi iż to Dungeons and Dragon ale to komputerowa...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 17, 2009, 21:22:33 »
    Andre Dungeon & Dragons do gier została tylko przeportowana/przystosowana/przeniesiona (czy jak to tam znać), a w oryginale jest to tzw. papierowe RPG. Niestety nigdy nie miałem możliwości zagrania, a tak bardzo chciałbym spróbować, ponieważ nasuchałem się, że takie oryginalne RPG bije te wszystkie komputerowe porty na głowę.

Edit: | @ Andre
           \/
    Nie wiem jakoś do takich zlotów mnie nie ciągnie, a w taki sposób zagrał bym sobie np. ze znajomymi, ale niestety nie znam nikogo kto w takie coś gra:(
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 21:31:35 wysłana przez proud »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 17, 2009, 21:26:36 »
    Aha teraz wszystko wiadomo...Ale przecież takie rozgrywki (choć może nie D&D) są prowadzone na zlotach (np Fantasty) więc jak taki zlot bedzie gdzieś blisko to mógłbyś się tam wybrać xD

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 18, 2009, 15:06:00 »
    W najbliższym czasie pojawią się 2 bardzo dobre RPGi , właściwie 1 z nich to MMORPG czyli Star Wars : The Old Republic . Drugi zaś to Dragon Age: Początek. Zachęcam do kupienia CDA,przeczytania recenzji o Dragon Age'u i obejrzenia filmiku z SW:TOR.

Offline gazomierz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 18, 2009, 15:39:39 »
    Musze sie zgodzic, ze na kompie nie istnieje cos takiego jak "prawdziwe RPG". Jedyna gra, ktorej tytul moglbym tutaj przytoczyc to w sumie starenki "Planescape: Torment". Jak dla mnie do dzisiaj krol cRPG. Sumienie nie daloby mi spokoju gdybym nie wymienial jeszcze sagi "Fallout" chociaz do powyzszego mu jednak daleko.
    Oprocz tego jakos do glowy przychodza mi gierki typu sandbox, z "M&B" i "Sid Meier's Pirates" na czele :)

Something wicked is coming this way...... "Dragon Age" na horyzoncie powoduje chyba szybsze bicie serca u kazdego fana cRPG. Ciekawe czy warto bylo tyle czekac :)

Proud, jesli chcesz zagrac to poszperaj na forach internetowych poswieconych rpgom. Wiem, ze dosyc czesto pojawiaja sie ogloszenia ludzi szukajacych kogos do gry w swojej okolicy. Pzed chwila sam przejrzalem troche postow i niby jest w czym wybierac, moze bedziesz mial szczescie i znajdziesz fajna ekipe. Dla chcacego nic trudnego ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2009, 15:47:38 wysłana przez gazomierz »