Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142433 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 05, 2010, 12:32:49 »
    Nie traccie nadziei mod zostanie kiedys wydany i to najprawdopodobniej w tym roku. Moge wam tyle powiedziec, ze praca nad modelami zostala juz prawie zakonczona i teraz rozpoczal sie etap kodowania tego wszystkiego. Od razu mowie ze nie bedzie mozliwosci zdobywania wrogich miast i rzadzenia nimi. Na pewno zaden ork nie chcialby mieszkac w Minas Tirith, a zaden czlowiek nie zamieszkalby w Barad-Dur. Chociaz istnieja wyjatki np. Minas Morgul. Bedziemy mogli tylko zniszczyc zamek czy miasto, ale nie bedzie sie ono wtedy nadawalo do zamieszkania.

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 05, 2010, 15:06:42 »
    To fajnie,  czyli mogę np grać Uruk-haiem, oblegać i podbić Helmowy Jar, i niby go zniszczyć, ale czy potem np rohirrimowie mogą go odbić ?

Offline Berethor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Białe Drzewo Gondoru
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 05, 2010, 21:54:01 »
    Kolba dzięki za wieści, bo na talrworlds wszystko milczy, a jak nie milczy to ja nie rozumie tego dokładnie. Napisz skąd zaczerpnąłeś tych informacji.

Pozdrawiam
    Miało liście ciemne na wierzchu i srebrne od spodu oraz kwiaty o płatkach białych. Na placu białej cytadeli rosło. Tuż za białą fontanną ono stało i bielą jaśniało. Jego domem było białe miasto. Minas Tirith się ono zwało. Znaczyło to tyle co Wieża Czatów. Obumarło ono za czasów ciemności wielkiej. W czwartej erze je spalono. Na jego miejscu zasadzono młode Białe Drzewo.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 06, 2010, 16:10:13 »
    Kolba bodajże pomaga im przy teksturowaniu, czy modelach, czy skryptach, czy czymś. Bądź co bądź, chyba im pomaga. A może to był ktoś inny... Ale to chyba właśnie Kolba, więc naturalne, że wie.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Mateo_95_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 08, 2010, 08:05:20 »
    A czy jest taka tabelka moda (aktualna), no wiecie ile % itemów ukończono, ile % mapy itp. Jeśli ktoś wie gdzie jest to dajcie link.

Offline dragranis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 12, 2010, 08:15:41 »
    po co wy czekacie na TLD? jest już mod o władcy pierścieni równie dobry jak TLD.
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1562
    sami sprawdźcie

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 12, 2010, 09:21:13 »
    po co wy czekacie na TLD? jest już mod o władcy pierścieni równie dobry jak TLD.
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1562
    sami sprawdźcie

Jest temat o tym modzie na forum, do tego podałeś link do pierwszej bety która było bardzo słaba i zawierała masę bugów. Brak balansu jednostek, oraz jeszcze kilka innych spraw odepchnęło mnie od moda po pół godzinie. Pomimo tego, że ostatnia wersja TLD wyszła już dawno temu to Ak Elâ wypada blado przy porównaniu,  nawet nie wiem czy jeszcze trwają prace na tym modem...

Offline dragranis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 12, 2010, 10:58:46 »
    ja narazie w Ak Ela grałem 3 godziny i znalazłem raptem 2 bugi.
    A jak grałem w TLD to za przeproszeniem było ich od cholery.Gra się nie włączała,często wyłączała się przy wychodzeniu i wchodzeniu do miasta,przy rozpoczynianiu gry była masa błędów i wyłączało grę,i wiele innych.
    Co więcej w TLD było mało lokacji ale to bardzo mało.

A co do Ak Ela to znalazłem 2 bugi.Pierwszy to nie widać miasta goblinów kiedy się je atakuje lub broni,a drugi to że przy atakowaniu goblinów czasami pojawia się bug,że zołnierze są poza polem bitwy.A co do balansu jednostek...
    jest dobry tylko że jak sam mówisz że grałeś tylko pół godziny,więc nie za bardzo znałeś wszystkie jednostki.Wystarczy sprawdzić każdą jednostkę i wiadomo kto jest dobry a kto nie.To tyle ode mnie w tej sprawie

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 12, 2010, 11:12:20 »
    Trochę się nagrałem już w tą grę i wszelkiego rodzaju mody do niej. Modyfikacje które zawierają tylko nowe modele, mapkę nie są w stanie mnie zainteresować na dłużej i nie przekonają do ponownego zagrania w singla. Właśnie taki jest Ak Ela, nie ma tam nowych innowacyjnych skryptów, zadań tez nie ma za wiele, nie wspominając choćby o namiastce fabuły. To było w TLD, w Ak Ela brakuje tych smaczków, dlatego jest tylko jednym modów jakich ukazało się od groma do tej gry.

@Edit down. Berethor pomyliłeś nicki ;p, ja nie opisywałem żadnych konkretnych bugów, bardziej chodziło mi o niedopracowania gry. To dragranis wspomniał o swoich problemach ;p.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 11:37:14 wysłana przez Dalhi »

Offline Berethor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Białe Drzewo Gondoru
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 12, 2010, 11:33:56 »
    ja narazie w Ak Ela grałem 3 godziny i znalazłem raptem 2 bugi.
    A jak grałem w TLD to za przeproszeniem było ich od cholery.Gra się nie włączała,często wyłączała się przy wychodzeniu i wchodzeniu do miasta,przy rozpoczynianiu gry była masa błędów i wyłączało grę,i wiele innych.
    Co więcej w TLD było mało lokacji ale to bardzo mało.

A co do Ak Ela to znalazłem 2 bugi.Pierwszy to nie widać miasta goblinów kiedy się je atakuje lub broni,a drugi to że przy atakowaniu goblinów czasami pojawia się bug,że zołnierze są poza polem bitwy.A co do balansu jednostek...
    jest dobry tylko że jak sam mówisz że grałeś tylko pół godziny,więc nie za bardzo znałeś wszystkie jednostki.Wystarczy sprawdzić każdą jednostkę i wiadomo kto jest dobry a kto nie.To tyle ode mnie w tej sprawie

Człowieku najpierw spójrz na wersje gry na którą jest TLD a na którą Ak Ela. 0.808 a 1.010/1.011 to dość duza różnica.

Dalhi twoje bugi występują prawdopodobnie dlatego ze masz słabą kartę albo procek lub stare sterowniki. U mnie te bugi nie występuja.

Pozdrawiam
    Miało liście ciemne na wierzchu i srebrne od spodu oraz kwiaty o płatkach białych. Na placu białej cytadeli rosło. Tuż za białą fontanną ono stało i bielą jaśniało. Jego domem było białe miasto. Minas Tirith się ono zwało. Znaczyło to tyle co Wieża Czatów. Obumarło ono za czasów ciemności wielkiej. W czwartej erze je spalono. Na jego miejscu zasadzono młode Białe Drzewo.

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 30, 2010, 09:43:42 »
    A prace nadal trwają :( Tak uwielbiam Lotr a tak długo czekać. (ale mam nadzieje że wyjdzie)

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lipca 23, 2010, 14:21:31 »
    siema są jakieś nowe wieści o modzie

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #72 dnia: Lipca 24, 2010, 08:34:11 »
    Jakiś gostek na MBX spytał się twórców o szanse wyjścia moda w tym roku. DaBlade odpisał mu że:
    Very high :)
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #73 dnia: Lipca 24, 2010, 11:09:00 »
    już to widzę

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 07, 2010, 23:24:10 »
    Dla jasności najprawdopodobniej TLD dla m&b 1.011 zostanie wypuszczony pod koniec roku. (Wyczytane na taleworlds)
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.