Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dwa LOTR?  (Przeczytany 4994 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dwa LOTR?
    « dnia: Czerwca 05, 2009, 11:07:32 »
    Właśnie czemu robią dwa mody osadzone w świecie Władcy Pierścieni?
    Pierwszy to wszystkim znany TLD.

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,57963.1155.html

Drugi zaś to jakiś arabski krewniak.

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,59220.0.html

I tu zachodzi pytanie czemu robią dwa mody w tym samym świecie zamiast połączyć siły?Czyżby inne wizje Śródziemia?A może arabscy modderzy chcą zrobić mod tylko w swoim języku?Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Dwa LOTR?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 05, 2009, 11:28:20 »

I tu zachodzi pytanie czemu robią dwa mody w tym samym świecie zamiast połączyć siły?Czyżby inne wizje Śródziemia?A może arabscy modderzy chcą zrobić mod tylko w swoim języku?Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz.

Po pierwsze nie arabski, tylko turecki. Po drugie nikt im nie broni robić kilku modów, przecież ekipy ze sobą nie współpracjuą i każdy z tych modów robiony jest oddzielnie.
    P.S. Jakbyś zauważył to powstaje (albo powstawał) jeszcze trzeci mod "The Last Alliance"...

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 05, 2009, 12:31:44 »

Po pierwsze nie arabski, tylko turecki. Po drugie nikt im nie broni robić kilku modów, przecież ekipy ze sobą nie współpracjuą i każdy z tych modów robiony jest oddzielnie.
    P.S. Jakbyś zauważył to powstaje (albo powstawał) jeszcze trzeci mod "The Last Alliance"...

Oczywiście że nikt im nie broni ale czemu robią 2 takie same mody zamiast połączyć siły i stworzyć jeden 2krotnie szybciej i 2krotnie lepiej?

PS: Na który mod bardziej czekacie?

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 05, 2009, 12:36:47 »
    Jak taki ciekawy jesteś to się ich zapytaj my w myślach czytać nie umiemy.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 05, 2009, 12:38:58 »
    Jak taki ciekawy jesteś to się ich zapytaj my w myślach czytać nie umiemy.

Może i zapytam.Ale tak naprawdę czym się te mody różnią(poza językiem i oprawą graficzną oczywiście)?

PS:Ty chyba czekasz na tą Turecką wersje co?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 05, 2009, 13:05:57 »
    Na który mod bardziej czekacie?
    Ja osobiście bardziej wierzę w to co robią Turcy, bo niestety Melkir się "zgwiazdorzył" i prawde mówiąc mam go w d...

Tą drugą częścią zdania możesz odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego nie połączą sił...

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 05, 2009, 15:18:40 »
    Na który mod bardziej czekacie?
    Ja osobiście bardziej wierzę w to co robią Turcy, bo niestety Melkir się "zgwiazdorzył" i prawde mówiąc mam go w d...

Tą drugą częścią zdania możesz odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego nie połączą sił...

Jak "zgwiazdorzył" znaczy że więcej gada niż robi czy jak?A jak chcesz grać w moda zrobionego całkowicie po turecku?Chyba że na intuicje.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 05, 2009, 15:54:14 »
    A nie wiesz że jest coś takiego jak tłumaczenia na Angielski i Polski? Melkir strasznie się "zgwiazdorzył" myśli że jest panem i władcą świata i nie toleruje krytyki. A tak naprawdę chłodno patrząc starsze wersje nie są niczym niezwykłym i wyróżniającym się z tłumu.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:01:25 »
    A nie wiesz że jest coś takiego jak tłumaczenia na Angielski i Polski? Melkir strasznie się "zgwiazdorzył" myśli że jest panem i władcą świata i nie toleruje krytyki. A tak naprawdę chłodno patrząc starsze wersje nie są niczym niezwykłym i wyróżniającym się z tłumu.

Czyli gdy mówicie o nowym TLD to macie na myśli ten turecki mod a nie kontynuacje starego The Last Days?

PS:Mat ja osobiście znam mało osób które naprawdę godzą się z krytyką innych bez żadnych docinków w stylu"a to umiesz lepiej?".
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2009, 16:07:34 wysłana przez Kąbiner »

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:08:39 »
    Czy ktoś mówił że nowe TLD to ten turecki mod? Nie więc nie zadawaj głupich pytań.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:18:19 »
    Czy ktoś mówił że nowe TLD to ten turecki mod? Nie więc nie zadawaj głupich pytań.

No tak ale ciagle słysze na tym forum o TLD a tu się okazuje że bardziej czekacie na mod też osadzony w świecie LOTR ale nie będący kontynuacją TLD a jakąś nową produkcją tureckich modderów.

PS:Mat to chyba będzie tylko w języku tureckim skoro nie znalazłem na Tale Worlds tematu o angielskiej wersji tego moda.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:20:59 »
    PS:Mat ja osobiście znam mało osób które naprawdę godzą się z krytyką innych bez żadnych docinków w stylu"a to umiesz lepiej?".
    To to oczywiste ale mało kto mówi "Nie znasz się bo jesteś nikim w porównaniu ze mną NIKIM. Nie waż się mnie krytykować bo NIC nie znaczysz. Odwal się odemnie jestem zbyt ważny żeby z tobą rozmawiać" Nie jest to dokładny cytat ale znaczenie zachowane
    PS:Mat to chyba będzie tylko w języku tureckim skoro nie znalazłem na Tale Worlds tematu o angielskiej wersji tego moda.
    A tu cię zaskoczę bo mod jest robiony w 2 wersjach językowych.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 05, 2009, 16:34:53 »
    A to dla Kąbinera który nie potrafi korzystać z szukajki   http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,60105.0.html

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 05, 2009, 18:21:16 »
    Dlaczego powstaje drugi mod o tematyce tolkienowskiej? Ponieważ TLD nie korzysta z interpretacji filmowej, która według większości ( moim zdaniem również)jest najlepsza. Tylko niektóre przedmioty w TLD są wzorowane na filmowej trylogii, co nie działa na jego niekorzyść. Co innego z tym nowym tureckim modem-on jest robiony wyłącznie na podstawie filmu i właśnie to skłoniło twórców do pracy nad czymś nowym- stworzenie moda, który łudząco będzie przypomniał trylogie filmową. Proszę tylko żeby nikt nie mówił, że mody są do siebie podobne. Śledzę wiadomości o jednym i o drugim modzie od długiego czasu i nie znalazłem ani jednego podobieństwa( nie licząc tematyki).  
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2009, 18:23:54 wysłana przez Oktawian »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 05, 2009, 20:36:09 »
    To to oczywiste ale mało kto mówi "Nie znasz się bo jesteś nikim w porównaniu ze mną NIKIM. Nie waż się mnie krytykować bo NIC nie znaczysz. Odwal się odemnie jestem zbyt ważny żeby z tobą rozmawiać" Nie jest to dokładny cytat ale znaczenie zachowane
    A tu cię zaskoczę bo mod jest robiony w 2 wersjach językowych.

I admini niby to ignorują?Coś mi się nie chce wierzyć w tak Hardcorową wersję chyba trochę podkoloryzowałeś.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2009, 20:44:09 wysłana przez Kąbiner »