Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co można zmienić w M&B  (Przeczytany 7221 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beowulf

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Co można zmienić w M&B
    « dnia: Lutego 12, 2007, 19:18:15 »
    No, Co można zmienić w M&B
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    Odp: Co można zmienić w M&B
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2007, 19:59:33 »
    Np. liniowe questy na nieliniowe, dodać jakieś fajniejsze sejmitary z większymi ostrzami, dodać fajniejszą muzę... Mogli by także zrobić moda z magią chociarz raczej to jest nierealne ;P.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 20, 2007, 09:18:53 »
    Według mnie powinny być oblężenia, możliwość zdobywania miast, formacje, w małym stopniu trochę ekonomi i dużo więcej taktyki niż miotanie na lewo i prawo zweihanderem :D

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2007, 21:52:49 »
    Przede wszystkim przydały by się formacje, np. tacy pieszy Sea Raiderzy ułożeni w świński ryj może w końcu byli by coś warci. Przydało by się jeszcze bardziej różnorodne pancerze i hełmy. Sądzę że fabułę jakąś tam zrobią w finalnej wersji ale obawiam się że nawet najprostszych formacji to się nie doczekamy, ale po marzyć można.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 07, 2007, 00:01:28 »
    Może nie będzie to wypowiedzenie się na temat, jednak odpowiedź na wcześniejszy post.
    Odnośnie formacji - to jakiś mod juz posiada mozliwośc ustawiania piechoty w formacje - dokładnie chodzi mi o Rome: TW (lub o Gladiatora - nie pamiętam). Na screenach do Chaptera nr 2 StoryModa widziałem też bawienie sie w ustawianie wojaków.
    I Podjason powinien sie tez wypowiedzieć, bo na forum moda nad którym pracuje tez coś o formacjach było.
    Generalnie - to nie muszą byc marzenia - skoro w modach można to wprowadzić, to w podstawowej wersji gry też.
    Odnosnie fabuły - w wersji 1.0 MUSI ona być. Wydawanie gry zawierającej elementy RPG, która nie ma fabuły jest samobójstwem. A M&B nie uratowałby nawet system walki (na koniu)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 07, 2007, 15:07:43 »
    Wlasnie formacje jako tako mozna stworzyc jak sie okazuje, ale tylko i wylacznie nieruchome - dlatego wielka nadzieja na to ze w ktorejs-tam wersji je wprowadza. Zawsze lepiej zeby robil to ktos kto ma dostep do kodu gry niz moderzy, lub przynajmniej zeby byla w miare przystepna moznliwosc zmodowania tego - wtedy ok.

dlatego swietlna przyszlosc M&B widze tylko i wylacznie w powiekszeniu mozliwosci modowania - jak sie okazuje sporo zdolnych ludzi potrafi zrobic mody bardziej grywalne od podstawki, jedynym ograniczeniem sa mozliwosci gry.

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 09, 2007, 19:06:10 »
    Wogóle w M&B powinien być jakaś fabuła. Gra się zaczyna nudzić. Tylko jeździsz i zabijasz. No co to za gra?
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 09, 2007, 19:09:33 »
    Od tego masz mody, np. Story mod. A że w wersji podstawowej nie ma fabuły? Cóż, pamiętajmy że wersje w które gramy nie są wersjami ostatecznymi. Jestem pewien, że gdy gra trafi na półki sklepowe będzie miała już jakąś porządną i ciekawą fabułę, stworzoną z pomocą fanów.

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 09, 2007, 20:00:41 »
    To co mi brakuje w M&B to napewno inteligencja wrogich i włąsnych jednostek!!

jak napisał boneless przydałaby sie piechocie jakaś taktyka, bo szczerze mówiąc nierealne wydaje mi sie pokonanie 44 kuszników tracąc jednego Men At Arms w drużynie 25 osobowej :/ (mój przypadek)

a oprócz tego, troszke więcej broni, i lepszy sposób na ich sklasyfikowanie na lepsze czy gorsze ;)

noo i marzenie, przydałoby się spolszczenie :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 09, 2007, 20:04:26 »
    Spolszczenie native jest w produkcji o ile wiem, (sam spolszczylem juz chyba wszystkie postacie z zendar) ale nie wiem nic o postepach innych osob - dlatego potrzeba kogos pewnego, kto mialby czas sie czyms zajac (mi juz wlasciwie czasu braklo zupelnie, bo sie dlugi weekend skonczyl:( )

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 12, 2007, 09:32:55 »
    a oprócz tego, troszke więcej broni, i lepszy sposób na ich sklasyfikowanie na lepsze czy gorsze ;)
    Mnie broni wystarcza w zupełności. Czego by tu chcieć? Są lance, włócznie, rozmaite rodzaje mieczy, łuki długie i krótkie itd. Czego chcieć jeszcze?

Nie podoba mi się coś w polu bitwy, jedziesz a tu nagle taka ściana. No ludzie to nie wygląda normalnie!
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!

Offline mscr

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 12, 2007, 10:32:25 »
    1. Fabuła
    2. Questy liniowe i nieliniowe
    3. Trochę opcji dialogowych
    4. Możliwość dołączenia do większej ilosci frakcji
    5. Na początku trochę pieszej gry w pojedynke. (dołączanie się do jakichś bitew w ramach pierwszych questów)
    6. Niemożność dowodzenia sojuszniczymi jednostkami (tylko swoimi)
    7. Formacje, taktyka, więcej komend.(chociażby możliwość rozstawienia jednostek na losowo wygenerowanej mapce przed walką i oznaczenie czekpointów po jakich mają sięporuszać np. łucznicy na pagórki, pikinierzy środkiem, jazda po skrzydłach.)
    8. Długo możnaby wymieniać ;]

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 12, 2007, 12:20:53 »
    hehe jednym słowem doskonałej gry jeszcze nikt nie stworzył, ale co jeszcze mi się nie podoba, to tryb walki na pieszo, jest troche zbyt sztywny (jeśli ktoś grał w Blade Of Darkness to wie o  co  mi chodzi : )  )

spolszcenie i dluuuga fabuła, to coś co w tej grze przydałoby się najbardziej, oraz powiększenie wielkości mapy w native, no i może dodanie jakichś dwóch frakcji do których można dołączyć, może jakaś alternatywa np: Barbarzyńcy itp, no i marzeniepograć w czasach pierwszych piastów :))) echhh jeszcze do walk tereny bagienne zeby konnica miała tu nic do gadania :))

Offline Rasalom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2007, 15:47:03 »
    Może to, by River Pirate, bez koszuli i z drewnianą pałką nie mógł bezkarnie zablokować nią ataku wielkim ciężkim toporem z konia w pełnym galopie... (który to rozłupuje utwardzone tarcze i w sprzyjających oikolicznościach powala pierwszym ciosem wrogiego jezdzca wraz z jego koniem).

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 24, 2007, 11:59:17 »
    Zgadzam się. Dobrze że przynajmniej nożem bloknąć nie mogą. Chociaż kłopoty z blokowaniem można rozwiązać potrąceniem wroga prawym bokiem konia i efektowny cios w plecy kiedy on się wywija do upadku.
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!