Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koniec z YouTube?  (Przeczytany 2052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Koniec z YouTube?
    « dnia: Maja 30, 2009, 21:11:35 »
    Otóż nie, nie zamykają serwisu, ale staje się on coraz mniej potrzebny i użyteczny. Na serwisie coraz częściej dzieją się dziwne rzeczy związane z prawami autorskimi. Coraz częściej jesteśmy raczeni tekstami w stylu "Ten film nie jest dostępny w twoim kraju", czy notorycznym kasowaniem filmów. Ostatnio doświadczyłem tego na własnej skórze. Chciałem zamieścić filmik z GTA IV, uploaduje, wszytko idzie "zgodnie z planem", aż tu po zamieszczeniu na drugi dzień czytam taki tekst: ""Film (...) może zawierać treść typu audio z Welcome To The Jungle autorstwa GUNS N' ROSES należącą do WMG.". Myślę no bez jaj, przecież nawet podkładu audio nie robiłem. Obejrzałem filmik na kompie i dopiero za trzecim razem załapałem o co im chodziło. Otóż wspomniany utwór G'n'R...leciał w stacji radiowej w samej grze...
    Chciałem się więc was spytać czy znacie jakieś alternetywy dla wspomnianego serwisu? Zależy mi na zagranicznych siteach bo polskie mają znikome "branie" w większej skali.

Jeszcze taki artykół a propos: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/technology/article5877051.ece

Offline gazomierz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Koniec z YouTube?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 30, 2009, 21:43:20 »
    jest np www.dailymotion.com
    serwis dziala podobnie jak youtube

www.vuze.com/app
    jesli sie nie myle rowniez vuze pozwala zamieszczac filmiki, link do pobrania aplikacji

www.socialnetworkingarticles.com/2007/10/27/youtube-alternatives-sites-hosting-social-media-videos-video-clips/
    a tutaj jest wymieniona cala masa innych stron

pozdro z holandii dla forumowiczow :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:21:22 »
    jest np www.dailymotion.com
    serwis dziala podobnie jak youtube
    Dzięki za ten serwis. Całkiem fajny, a nie zauważyłem takiego syfu jak na YT, więc wszystkim polecam i sam z niego będę korzystał.

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2009, 10:21:53 »
    YouTube już od dawien dawna wywija numery. Ostatnio mojemu kumplowi muzykowi zablokowali że tak powiem dźwięk w jego wideo. Ale czy on śpiewał czyjeś piosenki  nie śpiewał to co sam napisał. Zgłosił to do YouTube ale oni nic nie chcieli z tym zrobić więc sprawa poszła do sądu.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 21, 2009, 12:27:43 »
    no to się zaczyna robić męczące... każdy w komentarzach na to narzeka ;/ mi też wyczyścili audio w niektórych filmach. ;/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 21, 2009, 14:05:56 »
    A wiecie co jest najbardziej idiotyczne? Że kiedy robi się coś takiego:

Piosenka jakiegoś zespołu
    Pokaz slajdów tego zespołu
    Tytuł filmu to NAZWA zespołu i UTWÓR

To blokują muzykę -__-

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Baseboll

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2009, 02:39:42 »
    ech... Ale prawda jest taka że ludzie prędko z YT nie zrezygnują a serwisy typu dailymotion nie są zbyt popularne :/
    Wrzuciłem ze 2 lata temu filmik z L2 http://www.youtube.com/watch?v=mn_ukaLn9aM i po roku mail na poczte że nie mogę podkładu uzywać... dopiero parę dni temu wykminiłem że mogę filmik dac na inny serwis a na YT dałem tylko odnośnik. 'JuTiub' jest tak popularny że nawet jak wykasują 10 filmów to na ich miejsce pojawi sie 20 innych. I kółeczko się zamyka, mamy 10 niezadowolonych i 20 szczęśliwych internautów...
    Spal Heretyka, Zabij Mutanta, Oczyść Niewiernych

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2009, 10:17:46 »
    Ma ktoś receptę na brak dżwięku przy wszystkich filmikach na youtube(nie ma takiego przy którym by był), akurat właśnie nie ma go tylko w tym serwisie, a np. wrzuta itp. jest

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 03, 2009, 10:19:23 »
    Mój szwagier ma to samo, próbowałem mu powgywać sterowniki, bawić się suwaczkami i nic nie wyszło..... przy czym stało mu się to po wgraniu Windowsa po formacie, wszystko wcześniej działało ok...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 14:27:59 wysłana przez pwi7aaf »

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 10, 2009, 09:56:32 »
    Od jakiś 4 dni wszystko jest OK, nic nie kombinowałem a tu pewnego poranka załączam sobie  youtube patrzę... jest dźwięk! :)   

Offline Dunios

• BANITA
    • Użytkownik
    • HAHA
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 11, 2009, 21:57:02 »
    Najlepsze jest youtube

Ale Panie Kolego, my tu jednozdaniowych postów, nie wnoszących nic do tematu nie piszemy, no przykro mi.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2009, 22:00:17 wysłana przez Alkhadias »

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 11, 2009, 22:00:09 »
    Dunios,czego właściwie miał dotyczyć ten post ? Chcesz sobie ich nabić jak najwięcej ? Mała podpowiedź : W offtopie nie nabijesz sobie postów.Na przyszłość nie spamuj

A Ty stosuj się do własnych spostrzeżeń. Nie no sorki , ale trzeba pouczyć nowego :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2009, 22:10:59 wysłana przez Gedbard »