Chciałem założyć temat o samych pomysłach do czystej wersji (Native) gry. Każdy z Was na pewno miał kiedyś jakąś innowację do gry. Ci którzy potrafią ją sami stworzyć lub sami napisać na forum głównym (angielskim) M&B mogą to oczywiście robić bez takowego tematu. Ja jednak myśląc o graczach którzy tego nie potrafią np.: Ci którzy nie znają tak dobrze angielskiego żeby sami to dokładnie opisać (translatory do opisu takich rzeczy chyba sie nie nadają...) czy Ci, którzy nie umieją się posługiwać narzędziami do moddnigu.
Moim pomysłem była by "burza mózgów" zainteresowanych a w końcowym etapie zgłoszenie takich pomysłów (w zapisanej liście) twórcą kolejnych wersji M&B. Jeśli taki temat był - bardzo przepraszam, szukałem i jeśli oczy mnie nie myliły, nie znalazłem... Tak więc proszę napiszcie jakiś pomysł ew. wyraźcie swoje "zniesmaczenie" tym tematem (pisze tak aby nie użyć wulgaryzmów ;P ). Przyjemnie by było jeśli ktoś by sie zgłosił do wysłanie listy, jeśli takowa powstanie...
Może zacznę:
- wprowadzenie dodatkowego slotu na jakikolwiek rodzaj noża czy sztyletu (jako broń zapasowa, nie da się nia blokować ataków...), np.: mamy czystego łucznika: łuk i 3 paczki strzał. Dajmy że owe strzały się skończyły, koń padł, otoczono go i co? Łuku raczej nie zdąży naciągnąć a miecza czy topora nie ma...
- możliwość atakowania 2 broniami naraz (tylko miecze o niższej wadze i o odpowiednich parametrach) , do tego dochodziła by umiejętność posługiwania się takowymi, gdzieś pomiędzy innymi skillami.
- możliwość polowania, tak jak zakłada się obóz i np. uwędzenia czy upieczenia złowionego, zerwanego czy upolowanego jedzenia ( przy tym był by skill: łowienie, ew. gotowanie ;P) - było by to urozmaicenie gry...
- możliwość oddawania broni swojej drużynie (np. zakup x mieczy dla piechoty)
- możliwość leczenie siebie i bohaterów ( nie podczas walki, to niema być gra a'la Lineage, itp...) ziołami czy wywarami które samemu podczas polowań dało by się znaleźć... i oczywiście skill do tego
- rozbudowanie ataków na miasta... a nie tylko kawałek muru i to wszystko
- atakowanie murów samemu (sterowanie trebuszem) no i wiadomo skill do tego
- pływanie statkiem (nie w modzie tylko dodane do czystej wersji)
- tworzenie sobie np.: broni z różnych rodzai metalu (teraz jest tylko żelazo, a mogło by być jeszcze: brąz, miedź (jeśli już ją znali), węgiel, lub gotowych stopów - np.: khergicka stal itp... i skill "płatnerstwo" do zbroi oczywiście itd...
To by było wszystko co wymyśliłem. Ten temat może służyć tez do ulepszania i tworzenia modów... Tak ogólnie.