Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Five Kingdoms (Crusade)  (Przeczytany 15384 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Five Kingdoms (Crusade)
    « dnia: Maja 28, 2009, 10:07:33 »
    No i ktoś chyba uprzedziła ShadowBlade'a. W moda grałem tylko chwilkę, ale prezentuje się nie najgorzej. Dobra mapa, tak jak w tytule pięć frakcji (Bizancjum, Antiochia, Jerozolima, Sułtanat Seldżuków i Sułtanat Mameluków), dużo nowych itemów, zbroi, hełmów, broni oraz nowe jednostki najemników (np. Serbian Hussars). Frakcje może nie są bardzo rozbudowane (ok. 8 jednostek w drzewkach) ale całkiem dobrze zrobione. Jedynym problemem jest to, że autor nie dokończył moda i tak trzeba samemu przydzielić lordom broń oraz armor- to jest jedyna nie dokończona rzecz, o której zresztą sam autor wspomina.

Link do download - http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1301
    Link do forum na TaleWorlds - http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,62947.0.html

Offline Viking

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Five Kingdoms (Crusade)
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 28, 2009, 12:18:00 »
    W jaki sposób przydziela się tą broń.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 28, 2009, 12:46:23 »
    Musisz mieć troop editor, a wtedy wszystko się połapiesz bo bardzo łatwo to robisz. Tyle, że nie wiem jak jest do końca bo spotkałem dwóch lordów (ożesz k***a je***a, ale wymiatają) i mieli zarówno pancerz jak i broń.

P.S. Sorry za przekleństwa, ale to uzmysławia z pewną ekspresją ten szczegół.

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 28, 2009, 14:32:55 »
    Jak na bete to mod jest bardzo dobry! Polecam go przetestowac!

Dodam także moje foty z gry:

« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2009, 14:36:08 wysłana przez Viking »

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 28, 2009, 15:38:12 »
    Troche słabe te tekstury

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 28, 2009, 15:59:35 »
    Ty masz ustawioną taką słabą grafikę czy ten teren tam jest na serio taki "goły" i jednolity ?

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 28, 2009, 16:14:20 »
    On jest tak "goły" i jednolity bo to jest pół pustynia :)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 28, 2009, 16:16:05 »
    właśnie ściągam moda i mam pytanie do tych ,którzy grali jakie są jednostki w Cesarstwie Bizantyńskim.
    pozdrawiam

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 28, 2009, 16:19:40 »
    Powiem tak postać w kilku miejscach się blokuje. Nowe są tylko pancerze (bronie ze 4) Jednostki komputerowe mają zdolność chodzenia po wodzie. Sporo itemów mi niepasuje do tego czasu(nawet elficka jakaś zbroja jest)

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 28, 2009, 16:23:44 »
    właśnie ściągam moda i mam pytanie do tych ,którzy grali jakie są jednostki w Cesarstwie Bizantyńskim.
    pozdrawiam

Powiem tak postać w kilku miejscach się blokuje. Nowe są tylko pancerze (bronie ze 4) Jednostki komputerowe mają zdolność chodzenia po wodzie. Sporo itemów mi niepasuje do tego czasu(nawet elficka jakaś zbroja jest)

Przecież to dopiero beta!
    Mam nadzieję że w pełnej wersji moda będą nowe itemy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2009, 16:28:26 wysłana przez Viking »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 28, 2009, 17:25:08 »
    Z tego co wyczytałem, to autor porzucił moda, więc to jest ostateczna wersja, chyba że ktoś podejmie się dalszego rozwoju (co bez źródła moda może być ciężkie ;) ). To raz. Dwa, w modzie jest mnóstwo modeli i tekstur z innych modów, a nigdzie nie widziałem rozpisanego "Credits". Ciekawe czy autor moda miał pozwolenie na wykorzystanie przedmiotów, czy tylko tak sobie bez wiedzy pożyczył... W sumie to nawet jeśli dostał pozwolenie, to powinien napisać czyje to modele i tekstury.

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 28, 2009, 17:37:05 »
    Z tego co wyczytałem, to autor porzucił moda, więc to jest ostateczna wersja, chyba że ktoś podejmie się dalszego rozwoju (co bez źródła moda może być ciężkie ;) ). To raz. Dwa, w modzie jest mnóstwo modeli i tekstur z innych modów, a nigdzie nie widziałem rozpisanego "Credits". Ciekawe czy autor moda miał pozwolenie na wykorzystanie przedmiotów, czy tylko tak sobie bez wiedzy pożyczył... W sumie to nawet jeśli dostał pozwolenie, to powinien napisać czyje to modele i tekstury.

No ale dla mnie mod i tak nie jest zły :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 28, 2009, 17:44:35 »
    No nikt nie mówi, że jest zły. Autor napisał, że jest ukończony w 99%, więc to nawet nie jest beta, a prawie pełne wydanie. Nadal jednak pozostaje kwestia podkradnięcia przedmiotów. Nie sztuką jest bowiem zrobić moda, który składa się z najlepszych przedmiotów zwiniętych z różnych modów.

W sumie to nie wiadomo na razie, czy autor moda faktycznie ukradł przedmioty, czy tylko "zapomniał" rozpisać creditsy.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 28, 2009, 18:44:52 »
    Viking dzięki za screeny właśnie nie dawno ściągnąłem i powiem że wygląda przyjemnie mimo paru błędów i co jeszcze muszę zmienić poziom trudności bo za łatwo mi idzie :)

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 30, 2009, 22:49:25 »
    ja praktycznie cały czas w tego moda gram.... mameluki żądzą ;]
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację