Witam. Bardzo lubię grać na kompie, jest to moje chyba trzecie największe hobby ;). I niestety, gra mi się coraz nieprzyjemniej. Komp jest już stary: 5 latek za miesiąc wybije. Jego parametry to 1,7 ghz proc AMD, 512mb RAM dysk 80gb karta graficzna nieznana mi, ale pewnie słaba jak nie powiem co. Żeby w ogóle uruchomić M&B bez laga, muszę grać na DX7 i mieć jakość tekstur poniżej 50%, co obniża przyjemność z gry o połowę (ok, akceptuję słabą grafikę, ale taka jakości PSX nie przejdzie). Dlatego postanowiłem sprzedać go koledze za 5 stówek razem z monitorem (Sony Trinitron, dosyć duży) głośnikami po nieudanej operacji zastąpienia jednego z głośniczków głośnikiem od wieży, padem, klawiaturą, myszką i kilkoma grami z gazet, które wymagają płyty do chodzenia. Do czego zmierzam: potrzebuję nowego komputera. Takiego, który poniesie najnowsze hity płynnie, cena do 2.500 zł. Mam już kilka na oku, ale prosiłbym Was, drodzy forumowicze o jakąś radę w sprawie kupna rzeczonego komputera. Bez monitora. Z góry dziękuję.
P.S Mam ze staruchem mały problem. Otóż kiedy go włączam, wszystko chodzi mi z wielkim opóźnieniem. Wszystko, dosłownie wszystko niemiłosiernie tnie, a przeniesienie 700mb to ponad pół godziny!!! Najciekawsze jest to, że kiedy po paru minutach resetuję go, wszystko chodzi bez zarzutu. Jeśli go wyłączę na ok. 2 godziny i znowu włączę, to też nie ma zacięć. Co może mu dolegać?
Taki wątek już istnieje, radze korzystać z szukajki - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=669.0