Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nizyn w potrzebie!!!  (Przeczytany 1261 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Nizyn w potrzebie!!!
    « dnia: Maja 26, 2009, 18:35:10 »
     Witam. Bardzo lubię grać na kompie, jest to moje chyba trzecie największe hobby ;). I niestety, gra mi się coraz nieprzyjemniej. Komp jest już stary: 5 latek za miesiąc wybije. Jego parametry to 1,7 ghz proc AMD, 512mb RAM dysk 80gb karta graficzna nieznana mi, ale pewnie słaba jak nie powiem co. Żeby w ogóle uruchomić M&B bez laga, muszę grać na DX7 i mieć jakość tekstur poniżej 50%, co obniża przyjemność z gry o połowę (ok, akceptuję słabą grafikę, ale taka jakości PSX nie przejdzie). Dlatego postanowiłem sprzedać go koledze za 5 stówek razem z monitorem (Sony Trinitron, dosyć duży) głośnikami po nieudanej operacji zastąpienia jednego z głośniczków głośnikiem od wieży, padem, klawiaturą, myszką i kilkoma grami z gazet, które wymagają płyty do chodzenia. Do czego zmierzam: potrzebuję nowego komputera. Takiego, który poniesie najnowsze hity płynnie, cena do 2.500 zł. Mam już kilka na oku, ale prosiłbym Was, drodzy forumowicze o jakąś radę w sprawie kupna rzeczonego komputera. Bez monitora. Z góry dziękuję.

P.S Mam ze staruchem mały problem. Otóż kiedy go włączam, wszystko chodzi mi z wielkim opóźnieniem. Wszystko, dosłownie wszystko niemiłosiernie tnie, a przeniesienie 700mb to ponad pół godziny!!! Najciekawsze jest to, że kiedy po paru minutach resetuję go, wszystko chodzi bez zarzutu. Jeśli go wyłączę na ok. 2 godziny i znowu włączę, to też nie ma zacięć. Co może mu dolegać?

Taki wątek już istnieje, radze korzystać z szukajki - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=669.0
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2009, 20:11:11 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    Odp: Nizyn w potrzebie!!!
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2009, 18:43:17 »
    Ja jakieś 14 miesięcy kupiłem kompa za 1700 zł sam komp i gry najnowsze chodzą bardzo dobrze więc teraz niewiem co ci mam doradzić bo jest kryzys i ceny poszły w górę  :D

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 26, 2009, 19:11:07 »
    Kup byle jaki numer CD-Action (najlepiej najnowszy) i zajrzyj w dział "Konfigurator". Naprawdę warto. Znajdują się tam 3 różne kompy w 3 cenach: niskiej- około 1500zł, średniej- 2-3 tysiące i wysokiej- 4-6 tysięcy. Wszystkie elementy i ich ceny są wypisane co ułatwi ich wybór jeżeli nie kupujesz tych zestawów.  Wady i zalety zestawów są wypisane. Czasami dają nawet kupon rabatowy :)
    Niestety nie wiem czy ten dział jeszcze jest bo nie kupowałem CDA od dosyć dawna.

Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 26, 2009, 19:24:01 »
    Cały czas CDA zamieszcza ten dział i naprawdę polecam tamte konfiguracje. Zresztą jak chcesz to mogę wypisać konfigi tych komputerów. Ja polecał bym Ci jeszcze żebyś zamówił w sklepie internetowym (według mnie komputronik) i sam go złożył. Wyjdzie którąś stówkę taniej (ja tak zrobiłem i nie narzekam).

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 26, 2009, 19:40:41 »
     Hmmmm... Za bardzo nie znam się na cenach, ale 4gb RAM, 4rdzenie proc Intela po 2.33 karta GF 9800GT z DDR3 dysk 500 i inne bajery za 2200 to dobra cena? I gdzie jest na komputroniku opcja składania?