Nie wiem - może te całe "Dukes" sobie zainstaluje, bo przyznam się bez bicia, że D&M mi nie odpowiada(ł).
Pomysł ciekawy, jednak wykonanie takie średnie. Gdyby dodano fabułę - to jeszcze. Jednak realia historyczne zbytnio mi nie odpowiadają. Zaś częśc ze zbroi bardziej widze na paradach czy turniejach a nie na polu walki. Chociaż jak mówiłem - nie interesuje mnie okres w historii o którym traktuje ten mod.
Ponadto - do czasu wprowadzenia formacji, każdy mod z bronią palną, którego akcja jest przed końcówką XIX wieku będzie mieć trudno. Bardzo trudno.
Co do "Dukes-ów". Nie spotkałem sie z żadnym światem fantasy jeszcze, gdzie zwykli zbóje mieliby jakieś porządke uzbrojenie(chyba, ze zrobili z nich coś na modę raubritterów). Więc nawet w innych systemach staram sie doszukiwać jakiś namiastek rzeczywistości i jakoś ten aspekt do mnie nie przemawia.
Rozumiem - w ten sposób chcą chyba podnieść poziom trudności. Jednak moim zdaniem nie tędy droga - znów przytoczę przykład z jednego z moich ulubionych modów - StoryModa. Tam wywalili Quest z river piratesami. Bo klimatu nie dodawał zbytnio.