Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dukes&Mercenaries  (Przeczytany 10911 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Etharin

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Dukes&Mercenaries
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 24, 2007, 17:48:00 »
    Jeśli chodzi o broń palną, to firearms, łuki-archery, kusze-crossbows. Co do moda, to najgorsze jest to, że dark knajci nie mają koni. Reszta całkiem fajna.

edit: mały błędzik
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2007, 17:59:55 wysłana przez Etharin »

Offline Thorian Khell

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 25, 2007, 10:28:41 »
    głupie pytanie numer dwa... do tej pory nie spotkalem sie zeby w którym miescie kupic pukawke, znaczy sie ze musze z trupów zbierac i kogo najlepiej bic zeby takowe giwery przejąć?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 25, 2007, 12:19:39 »
    Nie jestem pewny, bo nie gralem dlugo w tego moda, ale w wersji 0.751 M&B byl taki blad, ze nie dalo sie dac sprzedawca broni palnej. W najnowszej wersji jest to juz poprawione.

Offline Thorian Khell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 25, 2007, 13:50:57 »
    na wersji 0.751 da sie sprzedawać broń, ale nie ma jej w sklepach, a na wersji 0.808 to nie ma o czym mowić bo ten mod nawet nie startuje

Przeciez to wlasnie napisalem.:/
    A, ze nie dziala na nowej wersji to oczywiste, wkoncu inny module system...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2007, 18:35:17 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 30, 2007, 15:45:12 »
    Ostatnio przeglądałem MB Repository i znalazłem chyba kontynuację D&M zwaną Dukes. Mod zmienia tło gry na średniowiecze, dodaje kilkanaście nowych jednostek, trochę broni i zbroi, przeciwnicy stali się trudniejsi - River Piraci są zakuci w zbroje! i wywala bronie palne. Mogło by być ciekawiej gdyby nie wyrzucili broni palnej - w końcu pistolety są główną esencją D&M. No ale mod jest ogólnie dobrze zrobiony.

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=9&lid=439

PS. Gdyby nie działało to trzeba poszukać ręcznie.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 31, 2007, 09:25:31 »
    River Piraci są zakuci w zbroje!

Co? Riverzy? Te lamusy? Ciekawe kto im na te zbroje kase dał XD (bo sami napewno by niezdobyli).

Niedługo to pewnie rycerze niebędą mieć zbroi, wieśniacy będą zasuwali z bastardami i w płytówkach, w sklepach będzie można kupić gumowe krowy i kurczaki, a Hareck będzię mówił po Japońsku xD.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 31, 2007, 10:33:48 »
    Jak narazie w tym modzie jest mało nowości.. kilka hełmów, zbroji, włóczni chociaż nowe rodzaje jednostek są fajne..

..Mod zmienia tło gry na średniowiecze...

przepraszam bardzo a native to prehistoria?

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 31, 2007, 11:54:08 »
    ..Mod zmienia tło gry na średniowiecze...

przepraszam bardzo a native to prehistoria?

Jemu chyba chodziło o to że zmienia czasy z D&M na średniowiecze czy jakoś tak.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 31, 2007, 12:27:01 »
    Nie wiem - może te całe "Dukes" sobie zainstaluje, bo przyznam się bez bicia, że D&M mi nie odpowiada(ł).
    Pomysł ciekawy, jednak wykonanie takie średnie. Gdyby dodano fabułę - to jeszcze. Jednak realia historyczne zbytnio mi nie odpowiadają. Zaś częśc ze zbroi bardziej widze na paradach czy turniejach a nie na polu walki. Chociaż jak mówiłem - nie interesuje mnie okres w historii o którym traktuje ten mod.
    Ponadto - do czasu wprowadzenia formacji, każdy mod z bronią palną, którego akcja jest przed końcówką XIX wieku będzie mieć trudno. Bardzo trudno.

Co do "Dukes-ów". Nie spotkałem sie z żadnym światem fantasy jeszcze, gdzie zwykli zbóje mieliby jakieś porządke uzbrojenie(chyba, ze zrobili z nich coś na modę raubritterów). Więc nawet w innych systemach staram sie doszukiwać jakiś namiastek rzeczywistości i jakoś ten aspekt do mnie nie przemawia.
    Rozumiem - w ten sposób chcą chyba podnieść poziom trudności. Jednak moim zdaniem nie tędy droga - znów przytoczę przykład z jednego z moich ulubionych modów - StoryModa. Tam wywalili Quest z river piratesami. Bo klimatu nie dodawał zbytnio.

Offline Quba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2007, 17:48:01 »
    Grałem nieco w Dukes, jednak daleko mu do poprzedniej wersji D&M, gdzie są moje ulubione arkebuzy! Przydałaby się nowa mapa i możliwość podbijania miast. Do tej pory pod tym względem najbardziej podoba mi się mod Battle fo Sicily (czy siakoś takoś :P).
    Z pozytywnych stron Dukes: bardziej podobają mi się jednostki w porównaniu z nativem.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 05, 2007, 13:42:43 »
    gdzie są moje ulubione arkebuzy!

Hmmm... IMO jeśli chodzi o arkebuzy czy też pistolety to jest to broń zbędna i właściwie nadająca się tylko do walki z bliskiej odległości bo trudno się nimi celuje... i jest jakaś ciut zerżnięta. Kusze z kolei są celne ale się długo przeładowywują i niemożna ich przeładowywać w ruchu, a lepsze kusze nienadają się na konia. Natomiast łuki to jest raczej coś pośredniego i najbardziej zbalansowanego. Łuki rulez! (Jeśli zofftopowałem to sorry)
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 03, 2008, 09:08:54 »

Offline Michelet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 03, 2008, 11:30:33 »
    Ten Mod (wersja 9.03) jest według mnie fajniejszy -The Eagle and The Radiant Cross

Jest tam również broń palna ale mapka znacznie lepiej zrobiona i można miasta zdobywać -co do questów nie wiem czy się coś zmieniło :) grałem tylko chwilkę

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 03, 2008, 11:32:19 »
    [...]można miasta zdobywać

W native też miasta można zdobywać :P.

Offline Michelet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 03, 2008, 11:34:43 »
    ale w D&M miasta nie maja koloru ,mapka jakaś posrana ;p wogule jakby wioski,zamki ,miasta  nie należały do nikogo ;p