Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślisz, wojna wybuchnie, czy nie?

Myślę, że tak
    21 (38.2%)
    Myślę, że nie
    22 (40%)
    Nie wiem (xD)
    12 (21.8%)

Głosów w sumie: 55

Autor Wątek: Szykuje się nam 3 WŚ?!  (Przeczytany 3532 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Szykuje się nam 3 WŚ?!
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 21, 2009, 17:26:03 »
    Człowiek uczy się na błędach. Poprzednim razem nie pomogli nam i to doprowadziło do katastrofy, tym razem nie popełniliby tego błędu. Poza tym Polska nigdy nie była w tak silnym i wiążącym sojuszu, który powstał też właśnie po to, by działać w takich sytuacjach o jakich mówimy. Ilość i jakość pomocy militarnej, którą każde państwo musi wysłać jest opisana, radzę poczytać o warunkach NATO.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 22, 2009, 14:11:35 »
       A jak było w 1939 roku (zakładając, że pozostałe przykłady są złe)? 31 marca Wielka Brytania podpisała gwarancję niepodległości dla Polski, i co? A gdyby Polska dopuściła się jakiegoś skandalu, typu np. aneksja Zaolzia?
       Ach, jak ja bym chciał mieć tyle optymizmu...
    pozdro

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 22, 2009, 14:14:00 »
    Przestańcie pisać już od tej wojnie.....gorzej tu jest niż na giełdzie....same spekulacje, był rok 39, i ludzie wywnioskowali coś z tych ostatnich wojen, jak widać co się dzieje na arenie międzynarodowej......z resztą jak wybuchnie ( tfu, tfu ) to będzie można zakladać taki wątek:)

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 28, 2009, 18:01:40 »
    Tak na serio po przemyśleniu sprawy mogę stwierdzić że Rosja nie zaryzykuje konfliktu z NATO. Choć by ze względu na Stany Zjednoczone. Rosjanie wiedzą że USA posiada dużą przewagę w uzbrojeniu i wyszkoleniu wojska. Rosja ma 700 tys. żołnierzy a USA 300 tys. ale co to zmieni doliczając liczebność arami państw członkowskich NATO zapewniam was że Rosja będzie tu wyglądała jak mała wysepka po środku wielkiej wody. Jedynym jest atutem są pociski zawierające ładunki nuklearne, ale nie są tacy głupi jeśli oni odpalą taki ładunek świat odpowie kilkoma tak samo miażdżącymi atakami.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 28, 2009, 18:31:28 »
    Tak na serio po przemyśleniu sprawy mogę stwierdzić że Rosja nie zaryzykuje konfliktu z NATO. Choć by ze względu na Stany Zjednoczone. Rosjanie wiedzą że USA posiada dużą przewagę w uzbrojeniu i wyszkoleniu wojska. Rosja ma 700 tys. żołnierzy a USA 300 tys. ale co to zmieni doliczając liczebność arami państw członkowskich NATO zapewniam was że Rosja będzie tu wyglądała jak mała wysepka po środku wielkiej wody. Jedynym jest atutem są pociski zawierające ładunki nuklearne, ale nie są tacy głupi jeśli oni odpalą taki ładunek świat odpowie kilkoma tak samo miażdżącymi atakami.

PrisonBreak mówisz o rosji najbradziej nieprzewidywalnym i bezwzględnym kraju na świecie.Osbiście uważam ,że w IIIWW któreś z mocarstw ,a najprawdopodobniej te będące najbliżej klęski wyśle wszystkie swoje rakiety ,ale nie dla zysków ,a z czystej zemsty(skoro itak przegrają to co im szkodzi).

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 28, 2009, 20:05:34 »
    To im szkodzi, że wyśle to państwo z rozkazu konkretnej jednostki bądź jednostek. Wątpię, żeby po przegranej wojnie nie chciało się komuś żyć i ten ktoś zniszczyłby świat...
    pozdro

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 30, 2009, 01:24:22 »
    Ktoś pisał, że nikt nie chciał pomóc Polsce podczas wojny z bolszewikami. Gdy czytałem na wikipedii, podajże hasełko "historia węgier" natrafiłem na wzmianke o chęci udzielenia przez nich pomocy militarnej. Jednak Czechosłowacja nie wyraziła zgody na przejazd pociągów węgierskich. Mogli oni tylko zrzucać samolotami broń i rzeczy potrzebne do pomocy medycznej.
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 30, 2009, 09:55:12 »
    1. Wikipedia to kłamliwe źródło informacji. Każdy mógł tam to napisać, zarówno specjalista, jak i 10-latek.
    2. Czechosłowacja nigdy nie odmówiłaby pomocy Polsce, sami byli w złej sytuacji, dlatego nam nie pomogli.
    3. Przeczytałem artykuł "Historia Węgier" i nic na temat ataku bolszewików na Polskę nie znalazłem.
    pozdro

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 30, 2009, 11:54:16 »
    2. / 3. sie zgodze ale...
    co do 1. to kiedys mowili w TV [- kolejne klamliwe zrodlo xd], że tera każdy wpis będą na wiki sprawdzali chociaż do końca nie wiem czy to prawda

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 30, 2009, 14:32:35 »
    Tak, masz rację i już nawet teraz sprawdzają, ale jak ma się pół miliona haseł, to regularne sprawdzanie każdego jest prawie nie możliwe.
    pozdro