Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Khergickie miasta  (Przeczytany 2912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Khergickie miasta
    « dnia: Maja 15, 2009, 22:16:10 »
    Mam małe pytanko: jakimi wojskami zajmujecie Khergickie miasta przy założeniu, że macie 155 ludzi max, a oni mają 600 ludzi. Próbowałem Vaegirskich Gwardzistów i Rhodockich Sierżantów + Rhodoccy Strzelcy + Vaegirscy Mistrzowie Łuku ale przegrałem...(oczywiście nie wspominajcie o Nordach, bo to za łatwe ;P)?

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Khergickie miasta
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2009, 22:24:13 »
    Zależy, na jakim poziomie trudności, jakkolwiek na średnim masz miniaturowe szanse z prawie czterokrotną przewagą wrażych wojsk. Bierz 100% Rhodoków (60% sierżantów i 40% strzelców) i módl się do bogów, których wyznajesz, znasz i tych, których nie znasz, coby Ci się poszczęściło.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 16, 2009, 07:58:48 »
    Właściwie to chodziło mi o Tulgę i było ciężko i straciłem wszystkich, a im zostało 50 ludzi. Oczywiście wycofałem się z walki, wziąłem posiłki z pobliskiego miasta należącego do mnie i rozniosłem stolicę Khergitów w pył. Najważniejsze to nie zajmować im zamków na samym początku tylko miasta, bo teraz mają 3 zamki i 1 miasto i wszyscy muszą siedzieć w mieście + garnizon 300 ludzi, czyli masakra. Gram na 70% battlesizer ustawiony na 1000, szybkość gry: szybka, AI - dobre

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 16, 2009, 12:20:56 »
    Właściwie to chodziło mi o Tulgę i było ciężko i straciłem wszystkich, a im zostało 50 ludzi. Oczywiście wycofałem się z walki, wziąłem posiłki z pobliskiego miasta należącego do mnie i rozniosłem stolicę Khergitów w pył. Najważniejsze to nie zajmować im zamków na samym początku tylko miasta, bo teraz mają 3 zamki i 1 miasto i wszyscy muszą siedzieć w mieście + garnizon 300 ludzi, czyli masakra. Gram na 70% battlesizer ustawiony na 1000, szybkość gry: szybka, AI - dobre
    Już chciałem coś doradzić ale jak przeczytałem battlesizer 1000 to się rozmyśliłem, to wzystko tłumaczy.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 17, 2009, 10:41:13 »
    Tak się właśnie dziwię jakim cudem pc maniak wygrywa bitwę 100 vs 1000 Swadiańskimi Rycerzami. Przecież z bs ustawionym na 1000 walka wygląda 100 vs 900. Jak się wbija rycerzami w 900 ludzi to grzęźnie, a wszyscy wiemy co się dzieje jak rycerz stanie pośrodku wrogiej piechoty (nawet łuczników).

Offline Kazuya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 09, 2009, 00:32:43 »
    Tak się właśnie dziwię jakim cudem pc maniak wygrywa bitwę 100 vs 1000 Swadiańskimi Rycerzami. Przecież z bs ustawionym na 1000 walka wygląda 100 vs 900. Jak się wbija rycerzami w 900 ludzi to grzęźnie, a wszyscy wiemy co się dzieje jak rycerz stanie pośrodku wrogiej piechoty (nawet łuczników).

można wygrać ale przy dużych stratach wiem bo sam tak gram obecnie miałem  153 Swadianskich rycerzy i zdobyłem Jelka garnizon 1356 Rhodocków wygrałem ale straciłem 116 zabitych i 5 rannych

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 09, 2009, 16:18:38 »
    można wygrać ale przy dużych stratach wiem bo sam tak gram obecnie miałem  153 Swadianskich rycerzy i zdobyłem Jelka garnizon 1356 Rhodocków wygrałem ale straciłem 116 zabitych i 5 rannych

1356? Chyba było tam conajmniej 10 lordów... Tak nawiasem to rycerzami się nie oblega zamków i miast. Oni są stworzeni do masakry na polu ,a nie na murach...
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 09, 2009, 20:15:09 »
    Wcale nie sa wiele gorsi na murach od swoich pieszych towarzyszy.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 09, 2009, 22:53:45 »
    A czy ja powiedziałem ,że są słabi w obleganiu? Miałem na myśli ,że nie warto ich tracić na murach skoro można wykorzystać do tego choćby sierżantów.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 09, 2009, 23:04:08 »
    Masakra przy pomocy Swadiańskich Rycerzy jest jak najbardziej możliwa, używa się do tego komendy 'za mną' i komendy 'zgrupowac się' , zbita grupa rycerzy przebije się przez najciaśniejszy szyk.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 10, 2009, 12:23:47 »
    Aj gadanie, trzeba pojezdzic po rhedockim terytorium by miec sierzantow ich, szkolenie i te sprawy...taki sam efekt osiagna rycerze, ktorych ja tylko robie, na polu i na oblezeniach wymiataja.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 10, 2009, 13:35:55 »
    Jednak nadal uważam ,że swadiańscy i rhodoccy sierżanci są jak najbardziej potrzebni do oblężeń (nie wspominając o Nordach i ich Huskarlach). Wielu Rhodoków jest uzbrojonych w glewie ,a jest to prawie niezastąpiona broń przy atakach na mury ,zaraz po pice.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 10, 2009, 14:17:17 »
    Glewię jeszcze rozumiem ale pika? Przecież wystarczy że podejdzie do ciebie 2 bolków na odległość miecza i dużo im nie zrobisz nawet zamachem. Chyba że stoisz na kładce i dźgasz wrogów nie stawiając stopy w zamku, wtedy pika jest niezastąpiona :|. Moim zdaniem na zamek najlepsze są 2ręczne topory i miecze a gdy otoczy się kilku worów zawsze dobrze jest mieć pawęż i jakąś szybką szabelkę :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 22, 2009, 11:59:19 »
    Akurat Rhodoccy Sierżanci są słabi w ataku na miasto Khergickie, bo nie mają tarcz. Najlepsi do oblężeń są Huskarle, wygrałem bitwę przeciwko Ichamurowi, ostatniemu miastu Khergickiemu. Siedziało tam z 15 lordów Khergickich ale mieli mało ludzi, bo ich lałem jak tylko wychodzili z miasta. Miałem około 150 Huskarli, wrogów było 800 i miałem ogromne szczęście, bo dostałem komunikat, że wkurzeni obywatele wyszli z murów, czyli walczyłem w takiej bitwie pod murami na polu i tam było około 500 przeciwników to miałem 9 rannych i 1 zabitego. Później walczyłem z ok. 300 przeciwnikami na murach w regularnym oblężeniu i miałem ok. 50 zabitych i 1 rannego.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 26, 2009, 03:32:51 »
    800 vs 150 i tylko 10 ludzi odnioslo uszczerbec na zdrowiu? Oj klamiesz, klamiesz.