Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Drabiny Altmana+ Festung Breslau= Lepsze oblężenia  (Przeczytany 3785 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Drabiny Altmana+ Festung Breslau= Lepsze oblężenia
    « dnia: Maja 10, 2009, 10:05:10 »
    Ostatnio stałem się dumnym posiadaczem (ach, cóż za osiągnięcie!) paczki, która po wklejeniu do odpowiedniego folderu dodaje dodatkową drabinę przy obleżeniach zamku (autor: Altman). 

Jeszcze wcześniej przeczytałem ( i to samodzielnie, wow ;]  ) wywiad z twórcami moda Festung Breslau, w którym to opisywany jest system uszkodzeń budynków (dzielenie każdej budowli na naruszalne bryły o ile pamiętam).

I tak sobie jakoś pomyślałem:

A gdyby tak wykorzystać te naruszalne bryły do oblężeń ? Mam na myśli możliwosc niszczenia murów. Żołnieże mogli by szturmować tradycyjnie drabiną i atakować np. przez wyłom w murze. Co o tym sądzicie? Jest to możliwe?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Drabiny Altmana+ Festung Breslau= Lepsze oblężenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 10, 2009, 11:25:10 »
    Niszczenie budynków jest możliwe a w połączeniu z jakąś bronią miotaną dużego kalibru (np katapultą) obsługiwaną przez skrypt poruszający pociskiem po paraboli można zrobić zniszczalne mury.
    PS. Gdy zobaczyłem ten temat zastanawaiłem się co ma mój mod do oblężeń zamków.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 10, 2009, 12:07:25 »
    PS. Gdy zobaczyłem ten temat zastanawaiłem się co ma mój mod do oblężeń zamków.

No właśnie to, że gdyby wykorzystać skrypt, o którym pisałeś w wywiadzie można by delikatnie mówiąc otworzyć nowe możliwości przy oblężeniach - a o ile mi wiadomo do tej pory chyba nikt na to nie wpadł?

Offline drako47

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 28, 2009, 17:27:32 »
    Jak dla mnie to świetny pomysł. Bardzo często wkurzało mnie wbieganie na pojedynczą  drabinę, jak zboku jest miejsce dla 3 drabin. Jeśli więc taki dodatek wyszedł byłbym wielce zadowolony, bo przede wszystkim urozmaiciłby zdobywanie zamków.

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2009, 17:34:40 »
    Zgadzam się z kolegami ... pewnie wszystkich wkurza ta pojedyncza drabinka przez którą przy nacisku twoich wojsk możesz zlecieć na ziemie i potem zanim się dopchasz do walki minie sporo czasu ... tylko w jednym modzie widziałem takie rozwiązane że było więcej drabin, był to chyba Lords & Realms
    "Vide Cull Fide"

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:07:09 »
    Ok, ale dodać drabine to jest raczej łopatologiczna i nudna robota. Mi chodzi tutaj o katapulty uderzające w mury (nie w żołnieży jak w age of machinery) i tarany rozwalające bramy. Roboty pewnie dużo - ale jaki efekt!

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:18:48 »
    Nie znam się dużo na robieniu modów, lecz jeśli ci się uda będziesz moim GURU.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:23:29 »
    A kto powiedział, że ja się za to zabieram? :-) Nie znam się na skryptach. Rzuciłem tylko ciekawym pomysłem - kto chce niech korzysta ;]

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 28, 2009, 21:13:03 »
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,57569.0.html Proszebardzo jest to mini-mod który wprowadza drabiny do oblężeń, nie będę tu się rozpisywał sami możecie poczytać.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:01:25 »
    No nieźle. Marzenia się jednak spełniają ;). Gdyby niektórzy nasi Moderzy zainteresowali się tym pomysłem i Ktoś był by chętny jeszcze do tych zniszczalnych murów, to cud, miód i malina :D
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:07:31 »
    Ostatnio stałem się dumnym posiadaczem (ach, cóż za osiągnięcie!) paczki, która po wklejeniu do odpowiedniego folderu dodaje dodatkową drabinę przy obleżeniach zamku (autor: Altman).  

Wybaczcie ślepym i "gópym" ale nie mogę nigdzie znaleść tej paczki czy to wersja tylko dla znajomych ^^?Przydałaby mi się na użytek własny :) Wspomoże ktoś wskazówką/linkiem?
    Edit: To ta paczka Lord & Realms ^^?

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:11:34 »
    No link masz podany przez Danvelda, a tam z kolei masz następny link, który to przenosi Cię do magicznego miejsca, gdzie to ściągasz (Download now) ;P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:16:04 »
    Dobra przyznaję się do Fail'a nie zauważyłem tego linka ^^

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 29, 2009, 14:00:52 »
    No no ten mini modzik niby jest mini ale dodaje bardzo dużo wojska w oblężeniu ;] A co do tematu to wiadomo może po finalnych pracach FB i współpracy innych moderów wiadomo?Może wyjdzie kiepskie homo-niewiadomo a może bardzo dobry mod który ulepsza oblężenia?Czekam aż coś wyniknie z tego tematu i zaczniemy nad tym pracować. Pozdrawiam

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 29, 2009, 18:50:13 »
    Może podrzućmy ten (pomysł?), minimod autorom modu który powstaje?? Np. "ogniem i mieczem" lub "rządy miecza" itd.