Czy znasz jakiegoś Albańczyka? NIE
Czy znasz kogoś, kto zna jakiegoś Albańczyka? Nie wiem, może ktoś ze znajomych zna.
Czy słyszałeś o jakimś Albańczyku? Na przełomie XV i XVI Albanią władał Jerzy Skanderberg, choć nie wiem czy był rodowitym albańczykiem.
Znasz tytuł jakiejkolwiek albańskiej książki? Nie
Czy słyszałeś jakiekolwiek słowo w języku albańskim? Squipeira - Albania ;] (oprócz umlautów, które nie wiem kaj mają być to chyba dobrze zapisałem)
Znasz albańską walutę? Lek
Czy widziałeś kiedyś albańską tablicę rejestracyjną? Chyba nie, nie pamiętam
Widziałeś jakiekolwiek zdjęcie z Albanii? Tak
Słyszałeś o jakiejś albańskiej kuchni? Pytanie bez sensu, powinno być "słyszałeś o jakiejś albańskiej potrawie" raczej ;] Chyba nie, acz nie mam pewności
Znasz numer kierunkowy do Albanii? Nie
A może znasz jakąś albańską firmę? Nie
A jakiś albański film? Nie
Wiesz o jakimś wydarzeniu historycznym dotyczącym Albanii? Zajęcie jej przez Włochy na pocz. II wojny światowej, w XVI wieku podporządkowanie jej sobie przez Turków.
Jak ma na imię prezydent Albanii? Nie wiem.
To na pewno jest republika? Tak
Skoro tak, to może gdzieś ci się obiło o uszy o jakichś wyborach? Napewno miewają.
Widziałeś kiedyś metkę z napisem „Made in Albania”? Nie
Pokaż mi albańskie kodowanie znaków. Eee?
Spróbuj wyjechać na wycieczkę do Albanii z biura podróży. Pewnie jest to możliwe
Kup gdzieś „Rozmówki albańskie”. W Krakowie kiedyś widziałem.
Zapytaj kogokolwiek, co wie o Albanii. ........
Podaj chociaż jednego gracza reprezentacji piłkarskiej Albanii. Parę lat temu widziałem nazwisko Rrakli, ale imienia nie znam. ;P
Wymień trzy albańskie miasta. Tirana, Elbasan, Durres
Dobra, wobec tego chociaż dwie albańskie rzeki. Akurat nie znam.
OK, niech będzie – jeden albański zabytek. Nie znam, ale napewno jakieś kościółki tam są już starszej daty.
Pytania są zjechane z nonsensopedii, wogóle cały temat powstał pewnie tylko dlatego, że artykuł o Albanii był kilka tygodni temu artykułem na medal na stronie głównej nonsensopedii, suchar jednym słowem. Natomiast jeśli odpowiedzi przeczące na wszystkie pytania mają świadczyć o nieistnieniu Albanii to biedne takie państwa jak Bhutan, Palau, Tuvalu i wiele innych, o których faktycznie wiadomo znacznie mniej.