Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dodanie nowego konia  (Przeczytany 1260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mercedess

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dodanie nowego konia
    « dnia: Kwietnia 22, 2009, 17:35:37 »
    Witam serdecznie. Bardzo chciałabym otrzymać odpowiedź na moje pytanie. Czy istnieje możliwość skopiowania konia wojennego, po to by stworzoną w ten sposób kopię podmienić na model z pewnej modyfikacji? Chodzi bowiem o stworzenie drugiego konia wojennego, w wyniku czego w grze istniałyby dwa odmienne modele, zarówno oryginalny jak i podmieniony.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2013, 14:19:30 wysłana przez Mercedess »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Dodanie nowego konia
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 22, 2009, 17:59:49 »
    Da się zrobić.
    Znajdź wpis tego konia w pliku item_kinds1 w folderze tego moda (1257) i skopiuj, a następnie wklej w takim samym pliku w native.
    BRF Edit otwórz plik z danym koniem z folderu Resources tego moda (1257) i usuń wszystko oprócz danego konia którego chcesz przenieść. Zostaw jeszcze wpis z jego teksturą (zakładka tex) i materiałem (zakładka mat) i weź zapisz w native w folderze resources. Skopiuj jeszcze odpowiednią texturę z folderu textures moda (1257) i przenieś ją do analogicznego folderu w Native.
    Musisz jeszcze wpisać w module.ini, aby odczytywało textury z folderu textures z native "scan_module_textures = 0" zmieniając w tym tekście 0 na 1 oraz wpisać "load_mod_resource = nazwa pliku brf z tym koniem" i na koniec zwiększyć w pliku item_kinds1 liczbę przedmiotów (u góry w lewym narożniku dokumentu) z domyślnie 433 na 434 (jak tylko jeden koń).
    Jak coś źle wytłumaczyłem to niech ktoś inny mnie poprawi, a jak byś coś nie zrozumiała (bo chyba lekko bez sensu napisałem) to pisz na PW.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2009, 18:02:26 wysłana przez proud »

Offline Mercedess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 22, 2009, 18:28:13 »
    Wszystko zrozumiałam. Bardzo dziękuję.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2013, 14:11:41 wysłana przez Mercedess »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 23, 2009, 11:34:44 »
    Wiem, że offtopic, ale nie mogłem sie powstrzymać. Jak to twoje oryginalne zdjęcie to bardzo fajnie wyszło, aż chce się schrupać. Wiem, że to takie seksistowskie, ale tak ogólnie to mało kobiet odwiedza to forum (chodzi mi o zarejestrowane użytkowniczki).

edit: Chciałem tylko zauwazyć że płeć piękna dodaje kolorytu.

edit2: Dobra następnym razem się powstrzymam, no poprostu fajne zdjęcie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 17:24:09 wysłana przez Kalpokor »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 23, 2009, 11:38:44 »
    Jeszcze kilka takich komentarzy i będziemy mieli forum ogłoszeń matrymonialnych.....kolego pomyliły Ci się fora....ciekawe czy jakby każdy wbił sobie na avatar jakieś zdjęcie panny z neta to byś każdego próbował zaczepić....niewyrzyty samiec....:)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 23, 2009, 13:06:44 »
    Wiem, że offtopic, ale nie mogłem sie powstrzymać. Jak to twoje oryginalne zdjęcie to bardzo fajnie wyszło, aż chce się schrupać. Wiem, że to takie seksistowskie, ale tak ogólnie to mało kobiet odwiedza to forum (chodzi mi o zarejestrowane użytkowniczki).

edit: Chciałem tylko zauwazyć że płeć piękna dodaje kolorytu.

No nie wiem, ale jak tak dalej będziesz dziewczyny na forum traktował to się wcale nie zdziwie jak żadna się nie będzie chciała tu wypowiadać, bo to co napisałeś jest tak totalnie seksistowskie, że aż żal to czytać. "Pamiętaj tylko, że zła reklama od jednego użytkownika jest ważniejsza niż dziesięć pochwał" - to taki cytat z marketingu, jaki zapamiętałem z mojej edukacji.