Nie przepadam za modami ale ostatnio naszła mnie chęć na małe urozmaicenie rozgrywki. Przewinęło się przez mój dysk już kilka modów ale wszystkie odpadły po dość krótkim czasie (1/2 godziny do 2 dni) m.in. Western Invaders, The Eagle and Radiant Cross, Native Plus lub Expanded Gameplay (nie pamiętam który) i kilka innych. Aktualnie mam takie oto wymagania:
>Prawdziwe państwa na w miarę prawdziwej mapie. Najlepiej od Hiszpanii i Portugalii (ale zadowolę się też samymi szkopami) poprzez Polskę, Ruś itd aż po kraje arabskie (obowiązkowo bo uwielbiam łuczników konnych)
>Bez broni palnej!!! Broń palna strasznie psuje rozgrywkę. Robi się z tego "repeat strzał>krok w lewo za drzewo>po przeładowaniu krok w prawo zza drzewa>strzał until enemy=0"
>Najlepiej z grafiką pasującą do M&B (np w takim TEaRC nie mogłem znieść tych oczoj*bnych hełmów, mogłyby się świecić tak jak vaegirskie tzn tak bardziej na szaro :P)
>Ewentualnie jakieś maszyny oblężnicze lub możliwość zostania królem (ale to mogę sobie spokojnie odpuścić)
Jest jakiś mod spełniający chociaż trochę/część tych wymagań? Najbardziej mi zależy na tych realnych państwach i braku broni palnej. Aktualnie ściągam Europe1200 ale z tego co widzę nie ma tam "Kebabów" a nawet Rusi nie zauważyłem. Spolszczenia nie potrzebuję, może być nawet po rusku bo akurat się go uczę więc będzie to niezła lekcja :P
@EDIT
Moje niedopatrzenie, w Modzie Europe 1200 jest jakiś kalifat ale i tak jeśli znacie jakieś mody o tej tematyce to proszę o napisanie. Chciałem przeczytać cały wątek ale chory jestem i nie za bardzo czuję się na siłach żeby czytać 40 stron przy bolących oczach :/
@DOWN
Dzięki ale nie tego szukałem. Podoba mi się tam poziom trudności (początek to prawdziwy hardcore: bez ekwipunku, bez możliwości rekrutowania jednostek itd), to że autor pokusił się o zrobienie nowego wyglądu Ruskich miast, ładna mapa ale strasznie rozwinięte drzewko ewolucji naszych żołnierzy (tak mi się wydaje jak patrzę na lordów mogących nosić kilkadziesiąt chłopa), mała ilość państw i łatwość rozwalania wszystkich gdy zdobędzie się lancę eliminuje ten mod. Gdyby dało się go wymieszać z Europe 1200 byłoby wyśmienicie.