Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 413319 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Memet88

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #3120 dnia: Kwietnia 10, 2013, 19:55:10 »
    Witam,

1. czy jest modyfikacja, która dodawałaby opcje zawarte w Warband-zie do podstawowego Mount&Blade?
    2. Albo czy podmieniając jakieś pliki z Warbanda do M&B można uzyskać jakieś opcje z Warbanda w podstawce?
    3. Jaki mod polecicie na podstawkę, aby nie obciążał kompa, a jednak dodał kilkanaście godzin nowej rozgrywki?

(Warband jakoś gorzej mi chodzi, a oryginał M&B myka - już próbowałem wszystkiego z detalami, directx7 itp., więc nic nie da się zrobić, aby bitwy bez nerwów grać.)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3121 dnia: Kwietnia 10, 2013, 20:04:02 »
    Proponuje prophesy of pendor i sword of damocles. Oba mody są na podstawkę, a dodają sporo nowych opcji. Chociaż nie ma tam wszystkich rzeczy z warbanda.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Overlord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3122 dnia: Kwietnia 10, 2013, 21:57:09 »
    Istnieje jakaś modyfikacja osadzona w XVII wieku (chodzi mi głównie o Europę Wschodnią), koniecznie singleplayer (oprócz OiM:DP)?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3123 dnia: Kwietnia 11, 2013, 00:43:23 »
    Witam,

1. czy jest modyfikacja, która dodawałaby opcje zawarte w Warband-zie do podstawowego Mount&Blade?
    2. Albo czy podmieniając jakieś pliki z Warbanda do M&B można uzyskać jakieś opcje z Warbanda w podstawce?
    3. Jaki mod polecicie na podstawkę, aby nie obciążał kompa, a jednak dodał kilkanaście godzin nowej rozgrywki?

(Warband jakoś gorzej mi chodzi, a oryginał M&B myka - już próbowałem wszystkiego z detalami, directx7 itp., więc nic nie da się zrobić, aby bitwy bez nerwów grać.)
    Spróbuj jeszcze przeczyścić kompa np. CCleanerem.
    Poza tym...
    1. Nie. Aczkolwiek niektóre duże mody maja podobne feature'y(np. SoD i zarządzanie państwem)
    2. yhm, pewnie jakieś skrypty da się przenieść, ale raczej nikt tego nie robił...
    3. PoP 3.01 jest modem, którego twórcy zadbali o dobrą optymalizację. Z innymi to jest różnie, zależy co i jak powrzucali do nich twórcy :P

Istnieje jakaś modyfikacja osadzona w XVII wieku (chodzi mi głównie o Europę Wschodnią), koniecznie singleplayer (oprócz OiM:DP)?
    Nie znam takiego moda. Nie ma na M&B wielu modów historycznych. A w tym okresie to już w ogóle, jedynie Eagle and the Radiant Cross jest trochę inspirowane XV-XVI wiekiem.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #3124 dnia: Kwietnia 30, 2013, 20:11:21 »
    Czy jest mod do podstawki M&B aby dodawał nową animację walki i ogólnie dużo różnych rzeczy.Ale żeby był to dalej Native.Pytam bo po prostu najpłynniej mi chodzi M&B Native i dlatego szukam do niego usprawnień.

Offline huth

« Odpowiedź #3125 dnia: Kwietnia 30, 2013, 23:41:29 »
    The Last Days, Fire Arrow, pewnie jeszcze jakiś...

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #3126 dnia: Maja 26, 2013, 13:00:05 »
    Szukam kilku modów:

1. W którym nie musimy być wasalem, ale możemy być żołnierzem w armii króla lub lorda, którego da sie połączyć z innymi modami (np. z Eagle and the radiant cross)

2. Moda który ma całą mape świata (może być pod 0.960 lub 1.011)

3. Moda opowiadającego o wczesnośredniowieczym świecie.
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline huth

« Odpowiedź #3127 dnia: Maja 26, 2013, 14:19:57 »
    Ad 1. Taką możliwość daje Freelancer, ale jest to minimod na Warbanda, który jest też w paru innych dużych modach na wb.
    Ad 2. Nie przypominam sobie teraz, ogólnie mody z wielkimi mapami też są na wb, ale takiego co obejmowałby cały świat chyba nie  ma
    Ad 3. Song of Taliesin. Ale i tak lepszą opcją jest Brytenwalda na wb, który ma też Freelancera.

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #3128 dnia: Maja 26, 2013, 16:23:37 »
    Ad 1. Taką możliwość daje Freelancer, ale jest to minimod na Warbanda, który jest też w paru innych dużych modach na wb.
    Ad 2. Nie przypominam sobie teraz, ogólnie mody z wielkimi mapami też są na wb, ale takiego co obejmowałby cały świat chyba nie  ma
    Ad 3. Song of Taliesin. Ale i tak lepszą opcją jest Brytenwalda na wb, który ma też Freelancera.

Ale mi nie chodziło o warbanda, lecz o 1.011 lub 0.960.

a jeszcze jedna sprawa:
    Szukam moda który daje możliwość pracowania np. jako drwal, kowal lub myśliwy, za pieniądze.
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline huth

« Odpowiedź #3129 dnia: Maja 26, 2013, 16:51:45 »
    Ale mi nie chodziło o warbanda, lecz o 1.011 lub 0.960.
    A ja ci piszę, że nie ma takich modów na te wersje, ale są na Warbanda

Szukam moda który daje możliwość pracowania np. jako drwal, kowal lub myśliwy, za pieniądze.
    Na pewno jakieś takie mini-feature'y są w Europe 1805 II

Offline Thorin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3130 dnia: Maja 26, 2013, 21:16:12 »
    Słuchajcie szukam (tak, wiem niewiarygodne) moda który wprowadza zupełnie inny inerface, coś na kształt pergaminowych kart, trochę jak w nativie, jednak inny, królestwa były nowe stworzone, inna architektura i nowe jednostki, chyba takie kościeje tam były. Niestety nie pamiętam jak się nazywa, widziałem tylko screeny, miałem go ściągnąć, ale coś mi tam przeszkodziło . Ten mod nie był spolszczony. Tylko tyle pamiętam. Jak ktoś może to proszę o pomoc. :)

Offline huth

« Odpowiedź #3131 dnia: Maja 26, 2013, 22:02:38 »
    Polecam włączyć sobie historię przeglądanych stron w przeglądarce...

Offline Thorin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3132 dnia: Maja 27, 2013, 08:30:13 »
    Niesamowicie odkrywcze, naprawdę. Jednakże po drodze miałem kilka awarii mojego PC i historia się niestety nie zachowała. Szukam tego moda już jakiś czas. Zamieszczenie pytania na forum w moim mniemaniu jest ostatecznością, więc serio proszę o jakąś pomoc.

Offline huth

« Odpowiedź #3133 dnia: Maja 27, 2013, 12:12:56 »
    No ja nie kojarzę po takim opisie jakiegoś konkretnego moda... To chodzi o moda na stare M&B? Posprawdzaj jakieś mody fantasy, Light & Darkness, Expanded Gameplay III, Solid and Shade, Chaos War, Revenge of the Berserk, Sword of Damocles, The Last Days(:P)... nie w jakim modzie były te kościeje i nowy interface, może jeszcze ktoś odpowie

Offline Thorin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3134 dnia: Maja 27, 2013, 12:38:38 »
    Oki, dzięki za pomoc. Z resztą znalazłem dzisiaj inny mod, który mi odpowiada.