Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 413586 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adebaxen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #2910 dnia: Czerwca 02, 2012, 19:13:39 »
    Witam.Szukam moda/modów który doda/dodadzą:
    -Wskaźnik ilości jednostek na polu bitwy
    -podczas ataku konnego umożliwi zadanie obrażeń większej ilości przeciwników(BROŃ,NIE SZARŻA)
    -KREEEEEW(Realistyczna i w dużych ilościach) :>
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2012, 23:55:16 wysłana przez Adebaxen »

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2911 dnia: Czerwca 07, 2012, 13:42:49 »
    Witam!
    Szukam moda, który dodawał by trochę nowych itemów. Tylko zależy mi, aby te itemy były normalne, nie żadne spartańskie, greckie itp.
    Mam tą wersje gry : v1.134

« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2012, 13:48:27 wysłana przez mat1818 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2912 dnia: Czerwca 07, 2012, 15:32:20 »
    ^ Po pierwsze nie ten dział, bo skoro masz 1.134, to masz Warbanda. Po drugie zaktualizuj sobie WB do 1.143 albo 1.153(można mieć obie wersje na dysku) w zależności od tego jaka jest wymagana do moda, którego - i tu po trzecie - sobie wybierzesz z działu modów na Warbanda. Myślę, że w twoim przypadku zadowoli cię jakaś wersja Floris moda.

Offline mat1818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2913 dnia: Czerwca 07, 2012, 17:29:39 »
    Wielkie dzięki ;]

Offline Michx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2914 dnia: Czerwca 12, 2012, 17:51:02 »
    Więc gdzieś niedawno znalazłem moda który dodaje Western, Chodzi mi dziki zachód były tak kaktusy, strzelby i Kapelusze rodem z Westernu :D Czy znacie taki? Może być na Warbanda Lub na Podstawową.

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #2915 dnia: Czerwca 12, 2012, 18:14:42 »
    Jest jeden na podstawkę i kilka na Warbanda. A mianowicie:
    Na podstawkę jest 1866 - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3156.0

A na Warbanda:
    -1866 (tylko multi) - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5178.0
    -Wild Wind (tylko multi) - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7128.0
    -1860 Old America (na single) - http://forums.taleworlds.com/index.php/board,235.0.html
    -Seccesion (tylko multi/okres wojny secesyjnej) - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8404.0

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Michx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2916 dnia: Czerwca 13, 2012, 12:30:58 »
    Dzięki Matiflo Przyda mi się :D

Offline Yahoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2917 dnia: Czerwca 14, 2012, 15:02:34 »
    Czy powstał bądź powstaje mod oparty na serialu "Gra o Tron" bądź jak kto woli na sadze "Pieśń o ogniu i lodzie"?

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2918 dnia: Czerwca 14, 2012, 19:37:11 »
    szukam moda osadzonego w uniwersum star wars (grałem już w star wars conquest) tyle że w czasach republiki, przed zdradą anakina skywalkera

Offline matiflo

• Użytkownik
    • O RLY?
    « Odpowiedź #2919 dnia: Czerwca 14, 2012, 20:05:01 »
    Czy powstał bądź powstaje mod oparty na serialu "Gra o Tron" bądź jak kto woli na sadze "Pieśń o ogniu i lodzie"?

Tak, ale do Warbanda.
    Jeden powstaje: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,194575.0.html
    A drugi jest na motywach powieści "Starcie Królów", a więc kontynuacji GoT: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9361.0

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Hatake23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2920 dnia: Czerwca 14, 2012, 23:49:54 »
    Szukam jakiegoś moda do M&B podstawowej 1.011, w którym znajduje się:

- Nowe frakcje
    - Nowe przedmioty (bronie, zbroje, konie)
    - Rozbudowany system własnego państwa

A jeżeli nie znacie żadnego z frakcjami i przedmiotami to chociaż rozbudowany system własnego państwa by się przydał. :)

Z góry dziękuje i pozdrawiam, Hatake.

PS: Prosiłbym, aby ten mod był spolszczony :/

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2921 dnia: Czerwca 15, 2012, 00:18:34 »
    Sword of Damocles tyle, że spolszczenie masz do wersji 4.1 więc nie wszystko będziesz miał po polsku, a innego spolszczenia nie ma. Jest jeszcze Prophesy of Pendor ze spolszczeniem.

Offline Deesu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2922 dnia: Czerwca 19, 2012, 22:14:16 »
    Witam mam taką prośbę czy mógł by mi ktoś obeznany w temacie zaproponować ciekawsze mody (spore zmiany) do wersji 1.011 bo lista tego jest spora i żeby coś wybrać to sporo czasu bym musiał poświęcić na samo sprawdzanie z góry bardzo dziękuję

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2923 dnia: Czerwca 19, 2012, 23:33:50 »
    ankieta stąd:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=103.0
    jest dość miarodajna, a także liczba odpowiedzi oraz wyświetleń wątków w tym dziale. W ankiecie nie ma tych modów, które pojawiły się po, a które są dość interesujące:
    Solid and Shade(w sumie to taka perełka... rozbudowany fantasy horror :)),
    Revenge of the Berserk(z linią fabularną na podstawie mangi/anime),
    Rus XIII Century(ciągle niepełna wersja, i przez to niedorobiony, ale klimat powala, musiałem wymienić z sentymentu),
    Struggle for Bermia(spin-off Eagle and the Radiant Cross, walka nastawiona na piechotę, klimat renesansowych północnych Włoch z pewnymi domieszkami),
    The Chaos War(ja go nie ogarniam, jest to totalnie fantasy mod, bo oprócz świata, to mechanika gry jest też fantastyczna, prawie nieśmiertelni bossowie itp., ale ma swoich fanów).
    Jeszcze może Astorionar Adventure, mod fabularny.
    no i są jeszcze inne, które pewnie inni by polecili... nie brałem pod uwagę też kilku modów, które mają osobne fora(w sumie nie wiadomo po co...) poza Talewords, ale chyba specjalnie dobre ani popularne nie są, choć nie wiadomo :P

A z tych, które są w ankiecie, to można polecić te:
    The Last Days - najlepszy i jedyny ukończony mod LOTR-owy, czołówka modów M&B, a jeśli się nie grało w mody na Warbanda, będzie się zachwyconym :P
    Star Wars Conquest - nieukończony, ale dość dobry, szczególnie dla fanów SW
    Song of Taliesin - właściwie to taki "ojciec" Brytenwaldy, czyli jednego z najlepszych modów na WB. Mod historyczny(Mroczne Wieki, Brytania), celujący w realizm, pewnie dlatego nie ma głosów
    Sword of Damocles - mod bodajże z najlepszym i najbardziej rozbudowanym systemem zarządzania państwem i licznymi innymi ulepszeniami, z końcowym celem odparcia wielkiej inwazji
    Eagle and the Radiant Cross - ma unikalny klimat oparty na starciu nacji wzorowanych na XV-XVI wiek, ale z dodatkiem nieco fantasy nacji jakby kościelnej/zakonnej oraz steampunkowej Rzeszy jak z czasów Bismarcka :P
    Wedding Dance - pokręcony i taki niby "dla dorosłych", z fabułą, ciekawymi usprawnieniami, inny niż wszystkie :P nie wiem czemu w ankiecie nie ma głosów, na forum TW jest to bardzo popularny i uznany mod
    Prophesy of Pendor <- siłą tego moda jest unikalne świetnie pomyślane universum fantasy, interesujący nowi towarzysze i to co ciężko opisać, klimat, budowany głównie na dużej ilości tekstów.

Zależy co lubisz :) Generalnie teraz już niemal wszystko jest robione na WB, ale sporo modów, nie zostało przeniesionych z M&B na niego, a są bardzo ciekawe i na pewno warto w nie grać. TLD raczej nigdy na WB nie zostanie przenisiony, tak samo SW Conquest czy Solid and Shade, Revenge, Rus, Wedding Dance.... a SoD-a wersja na WB jest ponoć skopana. Ale jeśli chodzi o PoP, SoTaliesin, Struggle for Bermia, to lepiej grać w warbandowe wersje.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2012, 23:45:19 wysłana przez HUtH »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #2924 dnia: Czerwca 22, 2012, 22:58:27 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 14:00:25 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ