Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 413788 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Muflon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #2850 dnia: Kwietnia 11, 2012, 10:11:17 »
    To znowu ja. (Trzeba przecie nabić posty.) Nagrałem się w Berserka, trochę przymaniaczyłem w niego, tak mnie wciągnął. Przez łikend grałem w Chaos War a teraz chciałbym Was prosić o wstawienie mi kilku (najlepiej mnie zasypcie) modów osadzonych w czasach starożytnego Rzymu. I ewentualnie coś o zombi. Mogą być mądre i używać broni, ale chcę z nimi walczyć. (Najlepiej inwazja, albo żeby miały własne królestwo.) :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2851 dnia: Kwietnia 11, 2012, 12:06:14 »
    Was prosić o wstawienie mi kilku (najlepiej mnie zasypcie) modów osadzonych w czasach starożytnego Rzymu.
    A bo myślisz, że tak wszyscy uwielbiają Rzym i jest mnóstwo modów na ten temat? :P Ja tam nie znam żadnego skończonego dobrego moda dziejącego się podczas powstawania potęgi lub upadku Rzymu na M&B... Były takie mody w Hegemony Series... czyli 268 B.C. oraz Barbarian Invasion, ale ten pierwszy jest ciągle na M&B 0.960 a drugi... chyba był na 1.011, ale coś zniknął, bo jest robiony na WB chyba... http://forums.taleworlds.com/index.php/board,98.0.html
    Oprócz tego możesz spróbować Sword of Damocles... to jest oczywiście fantasy, ale jest to jeden z najlepszych modów na podstawkę i pewnego dnia następuje inwazja... w postaci dość sporej armii na wzór imperialnych kohort :P

Lepiej sprawa wygląda na WB, ze względu na świetny submod do Brytenwaldy- Imperium Romanum - który "cofa czas" do lat '40 n.e.

Offline Muflon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2852 dnia: Kwietnia 11, 2012, 14:40:31 »
    Ano. O barbarzyńcach/wikingach, czy jak ich tam nazwiesz jest pełno. :D Wiem co jest w SoD. Faktycznie ta armia jest spora. (szczęka mi opadła jak ich zobaczyłem, btw. już parę centurionów walczy po mojej stronie. :D) Już zasysa TK. A coś z tymi zombi? :P

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2853 dnia: Kwietnia 11, 2012, 15:14:58 »
    O Zombie znam jedynie Solid and Shade. Poprzez różne przedmioty można łączyć, w inne. Jest dużo ciekawych nowości : http://www.mbrepository.com/file.php?id=1859 . Ponadto jest spolszczenie do starszej wersji możesz spróbować na tej nowszej tyle że nie wszystko możesz mieć po Polsku.

Offline Muflon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2854 dnia: Kwietnia 11, 2012, 16:36:37 »
    Wcześniej pisałem że to pobieram. Spolszczenie też pobrałem i jest dokładnie tak jak napisałeś. :)
    I jak napisałem chcę z nimi walczyć, a nie.. :D Później wystukam sobie coś na mbrepository. Narazie dziękuję. :)

Offline kretu19955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2855 dnia: Kwietnia 12, 2012, 17:44:33 »
    Nie wiem, czy zostanie mi to uznane za spam, ale natrafiłem na takiego moda, w którym oprócz Nordlingów i Słowian są jeszcze m.in. Bałtowie (i chyba jeszcze jacyś Germanie nie najlepiej u mnie z angielskim) :D

EDIT:
    Zapomniałem dać linki wczoraj, ale wstyd...
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1581
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,86352.0.html?PHPSESSID=fou68otvdg7bu3ckhiknn72340
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2012, 17:54:15 wysłana przez kretu19955 »

Offline huth

« Odpowiedź #2856 dnia: Kwietnia 12, 2012, 20:45:27 »
    no fajnie, ale co z tego, skoro nie napisałeś co to za mod lol :P

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2857 dnia: Kwietnia 13, 2012, 19:30:02 »
    Morze mi ktoś dać linka do moda ad 1257 na v1.011 szukałem i nie znalazłem :(

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3

Offline huth

« Odpowiedź #2859 dnia: Kwietnia 13, 2012, 19:47:30 »
    ^ to jest ten mod historyczny, dziejący się w Europie Srodkowej
    a to jest 1257 edition mod, który przenosi czas w Calradii do XIII wieku: http://www.mbrepository.com/file.php?id=838

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2860 dnia: Kwietnia 14, 2012, 06:34:48 »
    HUtH ma racje  to bliski wschód a ja chce całą Europe 1257 szukałem wcześniej i też mi to wyskakiwało

Offline huth

« Odpowiedź #2861 dnia: Kwietnia 14, 2012, 13:33:42 »
    Z tego co się orientuję nie ma moda "1257", który się dzieje na mapie całej Europy... chyba był jakis o innej nazwie...
    1257 AD, który dzieje się na mapie Europy jest, ale na Warbanda.

Offline Spitzer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2862 dnia: Kwietnia 16, 2012, 09:11:36 »
    Witam
    wiec szukam moda polepszającego grafikę w OiM DP w jakimś temacie przeczytałem ze mody do warbanda działają tez na OiM, hmm to prawda ale mod ktory znalazłem podmienia; tekstury i po wejściu do miasta wyskoczyły piękne artefakty :D wiec szukam moda który polepsza grafikę który JEST KOMPATYBILNY z OiM DP moja wersja gry to 1,139, jezeli mam zainstalowac jakis up to piszcie
    Z góry dzięki za pomoc :P

Offline huth

« Odpowiedź #2863 dnia: Kwietnia 16, 2012, 12:44:53 »
    Może to będzie działać? http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,199149.0.html
    Możliwe, że nie wszystko co w tym jest będzie działać, to byś musiał się pobawić i zobaczyć co jest ok a co nie...

Offline ggpaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2864 dnia: Kwietnia 20, 2012, 20:34:13 »
    Mógłby ktoś podać linka do najnowszej wersji SOD moda linka na M&B .1.011