Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 413375 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fandril

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1680 dnia: Lipca 04, 2010, 21:34:33 »
    szukam moda :

-wersja 1.011 :P
    -coś w stylu warhammer czyli Fanntasy :P
    -może być LotR :P

i to wszystko :P

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1681 dnia: Lipca 04, 2010, 21:36:52 »
    coś obiło mi się o uszy o modzie osadzonym w świecie Thief...
    Kolba miał zrobić takiego moda. Niestety projekt (chyba, ale raczej TAK) upadł. Ostatnia aktualizacja tematu o tym modzie przez Kolbę była rok temu. Jeśli się mylę, to sorki. Nie śledzę na bieżąco takich rzeczy, a ten mod powstawał jak jeszcze nie było mnie na forum. Twórca moda (Kolba) mówi, że mod nie upadł. Po prostu jest w zawieszeniu i oczekuje lepszych czasów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2010, 11:47:33 wysłana przez MikiBar »

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1682 dnia: Lipca 04, 2010, 23:02:00 »
    Ja nie . Wiem tylko, że trwają prace nad TLD pod 1.011. Byleby szybko bo sam czekam z niecierpliwością. Jak znajdę to napiszę ;)

EDIT : Nie grałem, ale jeżeli kolega poleca, to uważam, że warto zagrać ; )

Chodzi Ci o to abyś Twa postać sama tłukła rzesze wrogów? W takim razie pobierz Berserk moda. Tam bohater to istna maszyna do zabijania, a wrogów jest multum.
    A z modów fantasty gorąco polecam Chronicles of Talera III - modyfikacja ta wyszła na wersję 1.011.
    Berserk mod... Nie o to mi chodziło :P

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1683 dnia: Lipca 04, 2010, 23:54:35 »
    Runner masz pogrubione to o, które chodzi czyli Chronicles of Talera III
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1684 dnia: Lipca 05, 2010, 09:09:20 »
    No, ale... To nie ja pytałem o mod fantasty :P
    No ale nic, nie bd już spamował, widocznie mój wymarzony mod nie istnieję...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1685 dnia: Lipca 05, 2010, 11:21:11 »
    Ja szukam modów, w których nie możemy (bądź mamy bardzo ograniczone pole manewru w tym zakresie) poruszać się po mapie, zarządzać oddziałem itp. Chodzi i o coś, co przeprowadzałoby nas przez szereg misji (Kolba chyba taki kiedyś opisywał), coś obiło mi się o uszy o modzie osadzonym w świecie Thief...
    Hmm... Spróbuj z Ranger Apperiance (jakoś tak). Grałem w betę i myślę że spełni Twoje oczekiwania - po mapie tam się łazić nie da, ani tym bardziej werbować ludzi.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1686 dnia: Lipca 05, 2010, 11:44:45 »
    Może bd pasował i do mojego opisu :P

Edit: Czy zna ktoś może dokładną, poprawnie zapisaną nazwę powyżej poleconego moda? Bo nic takiego nigdzie nie znalazłem :/

« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 11:49:49 wysłana przez Runner »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1687 dnia: Lipca 05, 2010, 11:53:16 »
    Ja szukam modów, w których nie możemy (bądź mamy bardzo ograniczone pole manewru w tym zakresie) poruszać się po mapie, zarządzać oddziałem itp. Chodzi i o coś, co przeprowadzałoby nas przez szereg misji (Kolba chyba taki kiedyś opisywał), coś obiło mi się o uszy o modzie osadzonym w świecie Thief...
    Hmm... Spróbuj z Ranger Apperiance (jakoś tak). Grałem w betę i myślę że spełni Twoje oczekiwania - po mapie tam się łazić nie da, ani tym bardziej werbować ludzi.
    Może bd pasował i do mojego opisu :P

Edit: Czy zna ktoś może dokładną, poprawnie zapisaną nazwę powyżej poleconego moda? Bo nic takiego nigdzie nie znalazłem :/
    Poprawny tytuł to The Ranger's Apprentice <--- kliknij (temat na naszym forum). Tylko... to jest normalny mod. Grievous, chyba coś Ci się pomieszało. W tym modzie można normalnie werbować ludzi i przemieszczać się na mapie. Wszystko normalnościowo. :P Dodam też, że na wersję 1.011 jest ten mod w wersji 2. Teraz powstaje na Warbanda wersja 3. Radziłbym poczekać na wersję 3, bo ta 2 jest strasznie zabugowana. Mod jest na podstawie serii książek fantasy, ale o tym w temacie do którego linka podałem wyżej.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 11:57:04 wysłana przez MikiBar »

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1688 dnia: Lipca 05, 2010, 11:57:19 »
    O rzesz f pyte! Zwiadowcy! WWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEE
    Dzięki :D

@down: Mam wszystkie tomy :P

Edit: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 12:44:00 wysłana przez Runner »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1689 dnia: Lipca 05, 2010, 12:02:34 »
    Nie ma za co. Nie jest to odpowiedź na twoje pytanie o moda w którym nie mamy swojej armii, ale i tak możesz sobie go sprawdzić. Granie w tego moda jest bardziej sensowne po przeczytaniu tej serii książek, chociaż zwykłych mount&blade'owców również może zainteresować. ;)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1690 dnia: Lipca 05, 2010, 14:31:55 »
    W becie tegoż moda nie można było się swobodnie przemieszczać - pojawiała się co prawda mapa, lecz próbując wykonać jakikolwiek ruch gra przenosiła nas do jakieś elfiej wioski, a tam wykonywało się różne zadania. Może teraz już się da, jednakże ja grałem w wersję, która najbardziej przypominała Story Mod.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1691 dnia: Lipca 05, 2010, 14:43:44 »
    Grievous, czy na pewno nie pomyliłeś nazwy? W tym modzie nie ma elfów. Jeśli jednak masz rację, i chodzi o tego samego moda... chyba był to jakiś bug z tym przenoszeniem. Tak czy siak, w tej najnowszej wersji pod 1.011 jest wszystko normalne. Można normalnie werbować ludzi, być sprzymierzeńcem jakiegoś królestwa i normalnie poruszać się po mapce.

Offline PolakPolaski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1692 dnia: Lipca 06, 2010, 21:50:25 »
    Witam! Szukam moda o prehistorii. No wiecie: dinozaury, mamuty, homo-sapiens, neandertalczycy itp. Znacie może jakoś? Albo coś w tych klimatach? Jak nie będzie tego, to poproszę następny: chodzi mi o taki fantasy, ze zwiększoną fabułą. Nie tylko 3 questy na krzyż, a reszta to bezmyślna nawalanka.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1693 dnia: Lipca 07, 2010, 08:19:39 »
    Pardon, pardon, mea culpa. MilkiWay zwracam honor to nie o tego moda mi chodziło.
    Nizyn jeśli nadal szukasz tego moda to zagraj w ElvenPath tutaj jest nawet wątek na forum: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3448.0.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #1694 dnia: Lipca 07, 2010, 10:22:42 »
    coś obiło mi się o uszy o modzie osadzonym w świecie Thief...
    Kolba miał zrobić takiego moda. Niestety projekt (chyba, ale raczej TAK) upadł. Ostatnia aktualizacja tematu o tym modzie przez Kolbę była rok temu. Jeśli się mylę, to sorki. Nie śledzę na bieżąco takich rzeczy, a ten mod powstawał jak jeszcze nie było mnie na forum.

Nie upadł, po prostu teraz zajmuję się czymś innym. Żaden mod tworzony przeze mnie nie upadł (oprócz Return of Zendar, do którego nie mam zamiaru już powracać) po prostu większość z nich czeka na lepsze czasy.