Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tavern Brawl  (Przeczytany 14256 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Plopp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Tavern Brawl
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 22, 2009, 16:41:10 »
    To ja troszeczkę odbiegnę od tematu:) Tak mi przyszło do głowy, gdyby burda wyszła poza gospodę? Chodzi mi o to aby była opcja wzniecania w miastach rewolt. Wrogich lub nie... raczej we wrogich:) Aby był taki qest zlecony przez np. Króla Yorka...

"Witam! Przed nami miasto (np.) Bobki Kozie... Niestety nie mamy zbyt wielu sił aby wziąć je szturmem... Ale moi szpiedzy donieśli mi o niezadowoleniu mieszczan którzy mają już dość wojny i ograniczania racji. Wejdź do miasta jako emisariusz i podjudź plebs do buntu przeciw lordowi... nie wiem jak to zrobisz. Ale masz tu 10 000 denarów na pokrycie kosztów:)... Wiesz, na łapuw... phu! Na zapomogi dla potrzebujących".

Byłby to złożone zadanie... Kture najlepiej przedstawić na wykresie:

Wybadanie sytuacji - czyli nasza postać po tym jak wejdzie do miasta wypytuje w gospodzie, na ulicach, u kupców o potencjalną pomoc lub autorytety w mieście.
    ||
    \/
    Gdy odnajduje wpływowych ludzi, którzy mają pod sobą ludzi lub wojowników, lub takich którzy mają posłuch. Wtedy przekonywujemy ich do swoich racji, wykonywujemy dla nich jakieś zadanka (do prawdy różnorakie:)...
    Można by też znaleźć jakiegoś pokrzywdzonego ex lorda który jeszcze wyłuskałby sobie z dwa tuziny wąsatych "Darc Knight('uw)":))
    ||
    \/
    Po skaptowaniu miejskiej hołoty i awanturników można by na "znak" zacząć bić "królewskich dziadów"... ale nasz Hero ma łeb na karku i widzi, że połowa plebsu jest uzbrojona w noże z zardzewiałej stali a druga połowa ma niechlujny wygląd... więc to co zostało z funduszy na potrzebujących wydajemy u płatnerza i zbrojmistrza na oręż:) I zbroimy hołotę jak swadińskich rycerzy...
    ||
    \/
    Idziemy do gospody która z resztą jest centrum dowodzenia i dajemy rozkaz "niech nadejdzie krwawy świt":):)
    ||
    \/
    Biiiiij!!! Zabiiiiiij!!! Na piki!!! Two chandami ich:):):)

Oczywiście mogą być conajmniej dwie drogi. A mianowicie możemy przekonywać ludność na dwa sposoby. Pierwszy, ten prawdomówny... Przekonywujemy, że pod rządami nowego władcy wszystko będzie lepiej(gdy się zorientuj, że kłamałeś będziesz już dawno na dalekim wschodzie wojował z Vegirami:) Lub podasz się za optymalnego który po prostu nie godzi się na wymuszenia, bandyckie podatki, likwidacje burdelu i wiele złego wyrządzanego przez panującego Lorda (jak już regularna armia zostanie wybita przez rodaków, swojskie wojska wejdą przez otwartą bramę a ty wyśmiejesz im się za naiwność w twarz.

Ja tylko napisałem co mi przed chwilą do głowy wpadło ale jakby jednak ktoś chciał to wykorzystać to byłby to dla mnie zaszczyt...
    Pozdrawiam           

« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2009, 16:46:14 wysłana przez Plopp »

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 22, 2009, 20:28:30 »
    Nieźle pomyślane mi też podoba się ten pomysł
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 22, 2009, 22:24:35 »
    Ploppie, sens Twego posta zrozumiałem za drugim przeczytaniem. Zawiłe jak cholera, a pomysł dupny. Burda poza gospodą mająca na celu usunięcie lorda ze stanowiska? Bessęsu.

PS. Przed wymyślaniem pomysłów pomyśl nad ortografią.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 22, 2009, 23:16:56 »
    Całkiem ciekawy ale w całości pewnie trudny do zrealizowania,po lekkim uproszczeniu były to wspaniały quest;)

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 23, 2009, 08:51:07 »
    Uproszczeniu?... Hm... Podobno niema rzeczy niemożliwych:)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 23, 2009, 09:12:54 »
    Za drugim razem zrozumiałem o co w tym naprawdę chodzi....rewolty moglyby być jako zadanie, ale na pewno nie w ten sposób i napewno trudniejsze do wykonania....Powiedzmy, że trzeba było ciężej tego dokonać, niż samemu zdobyć zamek....i tu można wykorzystać religię, tak jak było w medku....jeżeli ktoś grał, a zaprewne większość to zrozumie o co mi dokładnie chodzi....powiedzmy, że rekrutujemy kapłana za grubą kasę, a on przez kilkadziesiąt dni łazi po obcych terenach i wznieca ludzi do buntu i np gdy atakujemy taki zamek to część wojska mogą stanowić mieszczanie, tyle że nie mam pojęcia czy to jest wykonalne i przede wszystkim czy to jest dobry pomysł.....kawy jeszcze nie piłem dzisiaj i jedna beztroska szara komórka nie ma dopalacza:)

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 23, 2009, 09:25:26 »
    Wiesz, że miałem kapłana na myśli... a według mnie to najprościej będzie tak, że płacimy dla kapłana i on co dziennie, dzień w dzień na kazanku w podtekstach smaruje kogo wskażemy. Lub coś w tym stylu.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 23, 2009, 13:33:27 »
    To może jak już zagłębiamy się w ten pomysł to ja też coś dorzucę...
    Jak nie damy rady przekonać mieszczan to może niech jako milicjanci wzmocnią garnizon... Znaczy takie pospolite ruszenie, liczebność zależna od populacji i koniunktury.
    Żeby nie było że tak bezkarnie można sobie rewoltę wywołać.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 25, 2009, 20:32:24 »
    Wiesz co, Ploop? Zarypisty pomysł, naprawdę. Może skopiujesz to do tematu "Ogólne sugestie. pomysły" modu RES (ok, RotS), wtedy Daedal może nawet wspomniałby o twoim szczytnym pomyśle w creditsach? ;]

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 25, 2009, 21:36:08 »
    O.K

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 25, 2009, 21:44:22 »
    Nie no dobry pomysł ale quest mógłby rozpoczynać się w gospodzie :D...A potem burdy ! :D Chaos w całym mieście :P i ogólnie rebelia frakcji jest przy tym niczym

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 26, 2009, 08:57:39 »
    Sam nie wiem. A szczerze mówiąc to się pogubiłem... Więc podsumowująć:

Nowy "mega" Qest - "Emisariusz" - mający za zadanie zdobyć, osłabić garnizon, doprowadzić do starć wewnętrznych... (co dalej???) ... - wybór opcji postępowania - jednym z warunków sukcesu i sprawnych działań jest dyskrecja - na naszego Hero, za sprawą kapusi, lord nasyła na nas swoich siepaczy aby spacyfikować nas i ewentualnie tych którzy do nas przystali. Począwszy od jednego opryszka poprzez bandę, płatnego mordercę/assasyna, dwa tuziny zbrojnych, skończywszy na szwadronie asasynów i armacie przy wyjściu:) - zdobywanie popularności u poszczególnych warstw społecznych i kast - skaptowanie jak największej liczby mieszczan którzy w innym wypadku dołączyli by do milicji i jako cechy bronili murów miejskich - dać sygnał dla oblegających sprzymierzeńców aby rozpoczęli atak - w ten czas Hero rozpętuje rewoltę - podczas rozpoczętych walk można albo skierować się do pałacu lub otworzyć bramę(nowa opcja).

Do przedstawicieli społeczeństwa należą:
    Wójt - zwykły plebs - najliczniejsza frakcja, mająca dość wymuszeń. Będą walczyć o lesze warunki życia i przeciw łupieszczym podatkom.
    Najstarszy Kupiec - Gildia kupiecka - Frakcja posiadająca strażników i wartowników, z możliwością hurtowego kupna oręża po hurtowej cenie. Będą walczyć w zamian za przywileje, zmniejszenia cła, miejsca w radzie miejskiej i zwolnienia z obowiązku służby w armii.
    Były Lord - Zubożali rycerze - Mało liczna za to pancerna i dobrze wyszkolona frakcja. Będą walczyć o posady na dawnych stanowiskach z których wygryzł ich aktualny lord.
    Karczmarz - Awanturnicy - Nie obchodzi ich przeciw komu mają walczyć, obchodzi ich tylko abyś płacił.
    Człowiek na czarno ubrany - Ludzie z podziemia - Mordercy, złodzieje w ogóle szumowiny wszelkiej maści, frakcja idealna gdy chodzi o dyskrecję i zadania specjalne.
    Kapłan - Jednostka mająca perswazję na 10 poziomie. Jest w stanie powołując się na religię przeciągnąć część garnizonu na swoją i jenocześnie na twoją stroną. Pomoże ci w zamian za katedrę na którą jednak skąpi aktualny lord.

To chyba wszystko... może być?

Offline witcher222

• Użytkownik
    • XD
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 26, 2009, 09:12:42 »
    bardzo dobry pomysł, ale jeśli chodzi o awanturników to mają mieć bardzo dobre skille, czy pancerz i broń, czy zbalansowani mają być, czy będzie do wyboru jakich awanturników wybierzesz?
    Zapoznaj się z zasadami zamieszczania sygnatur. - proud

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 26, 2009, 18:00:06 »
    pomysł fajny ale wykonanie tego byłoby prawdopodobie trudne
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 26, 2009, 18:55:11 »
    ...byłoby prawdopodobnie niewykonalne, a jeśli już to za bardzo czasochłonne. To jest temat o modzie, a nie o pomysłach, które nie mają nic do tego moda.