Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lotr - Ak Ela Mod - Konkurencja dla TLD?  (Przeczytany 51768 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: Lotr - Ak Ela Mod - Konkurencja dla TLD?
    « Odpowiedź #120 dnia: Listopada 15, 2009, 13:38:22 »
    No dobra może trochę przesadziłem z pochopną oceną moda, po prostu trzeba troszkę nad nim posiedzieć, a więcej przyjemności odkryjemy. Mapa jest bardzo ładna i ikonki miast, wsi, zamków, Bardzo łądnie prezentuje się Helmowy Jar, dziś rano grałem po stronie Rohanu i Isengrd obległ Helmowy Jar, odpieranie było takie przyjemne i fajnie wyglądało, że aż szkoda, że nie zrobili w quick battle bitwy o Helmowy Jar. Frakcje są zróżnicowane choć szkoda, że np, Rohan ma wojnę z Gondorem, a Isengard ma wojnę z Mordorem. Niektóre itemki, najczęściej zbroje mają za jasną teksturę, a prawie wszystkie, choć nawet wszystkie, nowe bronie jednoręczne mają tą samą pochwę, ponadto z nowego Urukowego łuku nie da się nikogo zabić, strzały przelatują przez ciało wroga. A jeżeli chodzi o nową muzykę to fanie podbudowuje klimat. A i najmijcie do oddziału Gandalfa, można go spotkać w Gospodzie, koniecznie wypróbujcie jego różdżkę :D

Wniosek:
    - Stworzyć nowy wygląd miast dla każdej znanej lokacji.
    - Więcej itemków
    - Poprawić niektóre jednostki
    - Stworzyć system nieprzyjaźni między dobrem, a złem.
    - I tak dalej i tak dalej.

Na obecną chwilę wystawiłbym ocenę 5/10
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 14:20:46 wysłana przez Balian »

Offline ciha1984r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Listopada 15, 2009, 15:52:45 »
    Nieśmiertelne Trole, krasnoludy.,. Elfiki podstawowoe o wiele lepsze od upów.,. to na obecną chile najbardziej boli.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Listopada 15, 2009, 15:58:14 »
    Mnie najbardziej boli że Rohan i Gondor mają między sobą wojnę !!! THIS IS MADNESS !!!!
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Listopada 15, 2009, 16:48:18 »
    Mnie najbardziej boli że Rohan i Gondor mają między sobą wojnę !!! THIS IS MADNESS !!!!

a co w tym dziwnego? Gondor i Rohan nie pawają do siebie miłością bo jak Rohan kiedyś tam potrzebował pomocy Gondor się na nich wypiął... Podczas bitwy o minast tirith gdyby nie Gandalf to Rohan by się odwdzięczył i też wypiął na Gondor

Offline Galizius

• Użytkownik
    • Code Geass Hangyaku no Lelouch
    « Odpowiedź #124 dnia: Listopada 15, 2009, 16:56:51 »
    a co w tym dziwnego? Gondor i Rohan nie pawają do siebie miłością bo jak Rohan kiedyś tam potrzebował pomocy Gondor się na nich wypiął... Podczas bitwy o minast tirith gdyby nie Gandalf to Rohan by się odwdzięczył i też wypiął na Gondor
    Może i nie miłością, ale wojna ? Przysięga zobowiązywała Rohan aby pomagać Gondorowi. Wojna pomiędzy Rohanem i Gondorem to największa niedorzeczność tej modyfikacji.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Listopada 15, 2009, 17:01:26 »

Wypiął ale nie miał wojny . Jakbyś poczytał książkę to byś wiedział że zwykli ludzie z obu krain się lubili  i łączył ich sojusz od czasów Eorla Młodego. Po bitwie na polach Celebrantu złożył przysięgę  w której zobowiązał siebie (i swoich następców) do wspomagania w potrzebie Gondoru.

Edit: Zgadzam się z Galiziusem .

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Listopada 15, 2009, 21:34:18 »
    dodam jeszcze że nie opierajmy wiedzy o świecie Tolkiena na podstawie filmu bo film i książka w bardzo wielu miejscach odbiegają od siebie. Gdyby nie Gandalf to by Pod Helmowy Parów nie przyszli Entowie i by było po ptokach a w filmie ich nie ma. Jest to jeden z bardzo licznych odstępstw filmu od książki. Całkiem inaczej były przedstawione wydarzenia więc dla mnie też nieporozumieniem jest walka np. Dunedainów z elfami zważywszy że u tych pierwszych byli dwaj synowie Elrona. Tak więc jaka jakakolwiek walka dobrych lub złych między sobą psuje klimat rozgrywki a szkoda bo jak dla mnie jakby to zostało naprawione, źli nie wyglądali by jak farbowani ludzie tylko np. jak w TLD na 0.808 i niektóre zbroje nie wyglądały by dziwnie, nie byłoby nieśmiertelnych jednostek to jak na pierwszą betę nie miałbym dużych zastrzeżeń o brak fabuły, nowych questów, skryptów, małej ilości i źle zoptymalizowanego uzbrojenia.

Edit
    VebVew takim razie nie oglądałem pełnej wersji. Bo ja czegoś takiego nie widziałem. Ale i tak uważam że lepiej przeczytać książkę i się na niej wzorować ;-)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 23:00:05 wysłana przez Guts »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Listopada 15, 2009, 21:37:30 »
    Dla mnie beta jest bardzo słaba pojechałem, do Minas Tirith żeby zobaczyc miasto , a tu klops normalne miasto z nativa ;(

Offline Hoinarołup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Listopada 15, 2009, 22:43:43 »
    No cóź... ściągnałem zagrałem i... facepalm. Dobrze że to tylko wersja beta 0.1 :p Mnóstwo, nie powiem niedoróbek, ale raczej nie zaczętych lub nie zakończonych rzeczy, a i kilka bugów się trafiło m.in. niektóre krasnoludy niedość że niezniszczalne to i naparzają się na pięści, mordy ich leaderów wyzierające ze środka klatki pierśiowej, duża ilość ekwipunku niedostępnego w sprzedaży, bronie o wielkich obrażeniach(over 70), po sto kilkanaście strzał w kołczanach, burdel na mapie(np. wioski w Gondorze przypisane do zamków w Rhun), jeźdźcy rohanu nie posiadający koni itp itd

jedyne co mi się nawet spodobalo to zbroje gondorczyków a w szczególności tego najlepszego piechociarza :D

Jeszcze dużo roboty przed moderami z Turcji...

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Listopada 15, 2009, 22:51:33 »
    Gdyby nie Gandalf to by Pod Helmowy Parów nie przyszli Entowie i by było po ptokach a w filmie ich nie ma.

byli! Dużo więcej było! pewnie oglądałeś wersje na TVN ale wersja DVD jest o ponad pół godziny dłuższa (w każdej części) niż ta w TV wiem bo sam mam. I tam jest akcja z wyrośnięciem lasu i uciekającymi do niego orkami... W tym filmie jest o wiele więcej z książki niż wam się wydaje tylko nie wiem czemu w TV strasznie okrojili wersję

Offline Hoinarołup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Listopada 15, 2009, 22:59:37 »
    Co racja to racja, w telewizji wycięto świetne sceny, po to byzmieścić się w ramówce :]

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #131 dnia: Listopada 16, 2009, 00:09:17 »
    Jak już tak offtopujemy to powiem wam że w TV leciała wersja kinowa, czyli jak sama nazwa wskazuje taka sama jak była w kinie... Na DVD macie wersję kolekcjonerską czyli rozszerzoną.

Co do bety to powiem tak: porządna podstawa do porządnego moda. Niektóre miecze bardzo mi się podobają. Zwłaszcza te elfickie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #132 dnia: Listopada 16, 2009, 06:29:51 »
    Patrząc na te wasze komentarze... Rozumiem, że wolicie zachowanie twróców TLD, którzy raz na święty czas wrzucą kilka screenów? Jakby twórcy Ak Ela tak robili, narzekalibyście, że nie ma bety. A jak się starają i wypuszczją betę, to narzekacie, że niedopracowana. To tak, jakby narzekać, że Warband ma w tej fazie dużo bugów... To jest beta! I to 0.1.
    Jeszcze zrobią lepszą wersję...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #133 dnia: Listopada 16, 2009, 14:00:22 »
    Patrząc na te wasze komentarze... Rozumiem, że wolicie zachowanie twróców TLD, którzy raz na święty czas wrzucą kilka screenów? Jakby twórcy Ak Ela tak robili, narzekalibyście, że nie ma bety. A jak się starają i wypuszczją betę, to narzekacie, że niedopracowana. To tak, jakby narzekać, że Warband ma w tej fazie dużo bugów... To jest beta! I to 0.1.
    Jeszcze zrobią lepszą wersję...

Wyszła beta 1866 Western mod 0,7 i jest tak dopracowana że mogła to być pełna wersja więc kurde nie wyjeżdżaj z tekstem "Bo to jest dopiero beta i to w dodatku 0.1"

żeby nie było offtopu to beta jest wydana stanowczo za wcześnie.... Niektóre armoroki są ładne mapka też ale reszta to masakra....
    I szczerze mówiąc wolałbym te screeny co jakiś czas ....
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Listopada 16, 2009, 14:09:16 »
    Po to są bety, żeby wyłapywać błędy. Jak ktoś nie chce to niech nie ściąga. A autorzy trzymają się jakichś założeń, jeśli chodzi o postęp prac.