Przekręcenie nicka nie było zamierzone, zaś co do "przeredagowywania" istniejących portali to mogą to robić wyłącznie ich właściciele. Jak wyobrażasz sobie, że ja mam grzebać w cudzych portalach?
...Jeżeli ktoś chcę się wymienić materialami może to zrobic droga prywatną ...
Jeśli ktoś chce sprzedać używany samochód to również nie powinieneś jeździć na giełdę lecz sprzedać go drogą prywatną. Prawda?
Ty po prostu nie rozumiesz, że w hurtowni masz więcej produktów, a jeśli jeszcze dostaniesz ich katalog, to możesz sobie przeczytać ich opisy i obejrzeć zdjęcia. Dodatkowo mając jeszcze do wglądu opinie internautów i oceny danego produktu.
Masz rację, że wszystko można robić drogą prywatną. Jednak powstanie M&B Vault nie wykluczy tej możliwości, lecz doda inną, wygodniejszą, a że Ty nie będziesz chciał z niej korzystać, bo wolisz bardziej skomplikowane sposoby, na szczęście nie powoduje, że na Świecie znikną giełdy i hurtownie.
Poza tym jak wcześniej pisałem M&B Vault ma być wersją demo, tak by zapoznać ludzi z jego możliwościami.
Owszem, pierwszą osobą, która będzie miała prawo do tego by skorzystać z tego pomysłu (lub nie, ale to zależy tylko od niego samego) jest sam Sonner, bo to pod jego auspicjami to się "rodzi". Ale jeśli zwrócą się do niego np. twórcy TalesWorlds, to może omówić z nimi jakąś wspólną strategię.
Ty zaś uważasz, że jedynie osoby, które już coś w tej materii stworzyły mają prawo do tworzenia takich przedsięwzięć. I tylko one mają monopol na rację. Ja nie wymyśliłem tego portalu. Ja jedynie czerpię wzorce z czegoś co już się wspaniale sprawdziło.
Owszem, miałem w życiu do czynienia z różnymi Repository, więc wiem na czym to polega. I jest to inicjatywa mająca realne szanse sprawdzenia się w lokalnych społecznościach, np. skupionych przy jednym modzie, co najwyżej kilku. Jeśli zaś dostęp miałby mieć zasięg globalny, to coś takiego nie ma szans racji bytu, choćby ze względu na nieprzejrzystość materiałów, jak również niewydolność łącz. Każdy z nas może postawić za pomocą programu CVS Repository, tylko czy to coś można nazwać profesjonalnie zbudowaną bazą dla twórców modów, czy jedynie amatorską namiastką?
Zadałem Ci kilka pytań natury techniczne, związanych z już istniejącymi projektami - niestety nie raczyłeś na nie odpowiedzieć.
Szkoda, że nawet nie chciało Ci się zajrzeć pod adresy, które Ci podałem, może wtedy nie byłoby tej pustej dyskusji, która do niczego nie prowadzi, poza Twoimi próbami zniechęcania innych do zrobienia czegoś sensownego. Bo tylko tak można je nazwać jeśli nie używasz argumentów poza jednym jedynym "dobrze mi z tym co jest".
A, jest jeszcze jeden "argument" z Twojej strony, który nazwać można jedynie perfidią (cyt: "
Tak sobie pomyslałem, że lepiej zredagować, niż wydawać kasę na coś nowego...").
A ileż Ty wydałeś do tej pory kasy na M&B Vault? I ile ktokolwiek na to wydał kasy?
I czy ja gdziekolwiek wspomniałem o wydawaniu kasy na portal demo, że starasz się tutaj "obracać kota ogonem"? Nie rób ludziom "wody z mózgu". Od tego jest JarKacz i Kurski.