Myślałeś o karierze polityka? Podobają mi się zwłaszcza te bardzo ładne i okrągłe zdania w rodzaju "Nie zależy mi na żadnej sławie czy zaszczytach", "Uważam, że dla samej społeczności M&B nie półśrodki mają znaczenie, lecz właśnie jakieś wspólne działanie" ...
Przeczytaj sobie założony przeze mnie wątek na temat pomysłu jak można by rozwiązać sprawę przeniesienia M&B na multiplayer w pełnej wersji. Może zrozumiesz o co mi chodzi.
A napisałem tam wprost i bez krygowania sie, ze jeśli podoba się Wam ten pomysł, to wykorzystajcie swoją znajomość angielskiego i rozpropagujcie go jako swój. Nie roszczę sobie pretensji do niego, ponieważ nie zależy mi na tym by mój nick był rozpoznawalny przez kogokolwiek w świecie, lecz by dany pomysł, jeśli uważacie, ze jest dobry doczekał się realizacji.
Po prostu zdaję sobie sprawę ze swoich ograniczeń spowodowanych poważnymi brakami językowymi. Niestety tak się złożyło, ze szkoły kończyłem w epoce socjalizmu i językiem obowiązkowym był wtedy Rosyjski, który w obecnej epoce może służyć wyłącznie jako ciekawostka, nie zaś sposób komunikacji w internecie.
Więc wiem, że mając nawet jakieś tam pomysły czy spostrzeżenia, mogę je jedynie przedstawiać na forach polskojęzycznych, a to niestety czasem nie wystarcza.
Piszesz, że Ciebie również korci by wyjść z jakąś inicjatywą. A kto Ci zabrania?
Powiem Ci, że właśnie z własnego doświadczenia wiem, że wielkie plany najlepiej realizować z ludźmi o szerokich horyzontach, a nie samemu w zaciszu. Tak się składa, że gdybyś miał nieco styczności ze sceną NWN (nie tylko polską), to wiedziałbyś, że nie jestem osobą, która jedynie rzuca słowa na wiatr, lecz również potrafiącą wprowadzić w czyn wiele pomysłów, które innym wcześniej wydawały się wyłącznie mrzonkami. Ale nigdy nie ujrzałyby światła dziennego bez pomocy przyjaciół, którzy wspomagali mnie i często motywowali.
Uważam, ze jeśli masz pomysł, to powinieneś się nim dzielić i szukać właśnie osób, które podzielają Twoje zapatrywania na Twój punkt widzenia. Wtedy na pewno uda się Wam go zrealizować.
Hawkwood nie rób najazdów na pc_maniaca. OSP jest dobre lecz mało czytelne. Jak pisałem wyżej jestem w 100% za M&B Vault.
Spoko :D
Nie takie już złośliwostki w życiu czytałem o sobie i jakoś się depresji nie nabawiłem :D
Pomysł OSP bardziej przypomina mi podobny z NWN o nazwie CEP (Community Expansion Pack), polegający na wydaniu paczki dodajacej kilka tysięcy różnych elementów do gry, ale w zunifikowany sposób. CEP stał się sztandarowym produktem społecznościowej sceny NWN, do tego stopnia, że używało go 95% serwerów na świecie. Daje to olbrzymią wygodę graczom, ponieważ ściągając tylko jeden zestaw mogli korzystać z jego dobrodziejstw na kilku tysiącach serwerów (niestety obecnie już tylko na kilkuset, które pozostały).