Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Troop Editor  (Przeczytany 3635 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Troop Editor
    « dnia: Kwietnia 04, 2009, 18:32:43 »
    Witam Szukałem i nie znalazłem więc:
    Wiem że w Troop editorze można dodawać sprzęt i robić nowe drzewka upgreadu jednostek ( super :) ) ale jak stworzyć zupełnie nowa jednostke by móc potem w TE dodać ją np: Swadian Knight up do np: paladin i dokładnie jak zrobić jednostkę o nazwie paladin też da się w TE ?.
     Dodanie sprzętu jest dość proste ale gorzej z właśnie stworzeniem i nazwaniem nowej jednostki :P jeśli jednak da się to zrobić w TE to proszę o opis jak?

Offline nod18

• Użytkownik
    Odp: Troop Editor
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2009, 14:47:52 »
    Rozumiem że nikt nie wie jak stworzyć nową jednostkę ? ;p

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2009, 17:04:40 »
    Nie wiem, ale chyba zaraz ostrzeżenie dostaniesz.

Co do pytania to w pliku troops dodajesz jednostkę, zmieniasz nazwę i później łatwo ją już edytujesz w troop editorze.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:50:12 »
    Wybaczcie odkopanie tematu, ale nie chciałem zakładać nowego.
    Mam problem z Troop Editorem. W modzie Sword of Damocles Invasion V4 chciałem elitarnej piechocie Antaresów dodać jeszcze miecze jednoręczne i tarcze, aby było większe zróżnicowanie. A więc dodałem, wszystko niby ok, ale jak odpaliłem grę (oczywiście opcja nowa gra) to ten miał jedynie miecz jednoręczny (bez tarczy), tamten tarczę i zweichandera... Jak zrobić tak, abym miał pewność, że jedni będą mieli zweichandery, a drudzy miecze i pawęże? Nie chciałbym mieć takich sytuacji, że ten ma jedynie miecz jednoręczny, a drugi tarcze i zweichandera...

EDIT:
    Dobra, problem rozwiązany. Moja ślepota niezauważyła opcji "shield" ;-) Nareszcie jest jako-takie zróżnicowanie w odziałach Antarian(czy tam Antaresów)!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2009, 07:12:16 wysłana przez ASDAMk20 »

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 12, 2010, 12:39:36 »
    Korzystam z troop editora w modzie age of turbulence. Zmieniam wszystko co chcę, robię update po każdej zmianie, zapisuję, odpalam grę, wczytuję zapisaną grę i... nic. Zadnych zmian. Coś robie źle?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 12, 2010, 15:48:46 »
    Korzystam z troop editora w modzie age of turbulence. Zmieniam wszystko co chcę, robię update po każdej zmianie, zapisuję, odpalam grę, wczytuję zapisaną grę i... nic. Zadnych zmian. Coś robie źle?

Rozpocznij nową grę...