Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod z Wikingami lub barbarzyńcami  (Przeczytany 4196 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    Mod z Wikingami lub barbarzyńcami
    « dnia: Marca 30, 2009, 20:52:33 »
    Poszukuję moda z wikingami, barbarzyńcami, celtami lub innymi frakcjami tego typu. Zależy mi na tym, aby frakcja była rozbudowana a nie żeby były 2 siekiery a zbroja to pomalowana goła klata jak to miało miejsce w kilku modach. Chodzi mi o to aby to byli wikingowie z prawdziwego zdarzenia. Grałem w Fury of Odin. Wikingowie są tam bardzo dobrze zrobieni lecz nie za bardzo przypadła mi do gustu walka wcześniej wspomnianych wikingów ze średniowiecznym rycerstwem w zbrojach płytowych. Jeżeli ktoś grał w moda tego typu i uważa że jest godny polecenia proszę o podanie tytułu. Mile widziane także mody na starsze wersje ale jak wiadomo tytuły na najnowszą wersję będą widziane milej :)  (proszę nie wymieniać Fury of Odin gdyż już w niego grałem i Roots of Yggdrassil który zamierzam dzisiaj ściągnąć)

Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Marat

• Użytkownik
    Odp: Mod z Wikingami lub barbarzyńcami
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 30, 2009, 21:02:19 »
    Jak chodzi o barbarzyńców to może Brabarian inwasion, mod jest na razie we wczesnej fazie betatestów, ale jak cię to interesuje to odsyłam do tematu:
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45196.0.html
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2009, 21:20:33 »
    Ten mod to raczej inne czasy, a mianowicie koniec starożytności. Michalowi pewnie chodziło o czasy wikingów z średniowiecza. Również przyłączam się do prośby, bo niestety prócz tych, które wymienił Michal to innych nie znam.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2009, 21:48:39 »
    Nie chodziło mi wyłącznie o okres średniowiecza.Wymieniłem także Celtów i innych barbarzyńców którzy oczywiście lepiej pasują do starożytności.
    W barbarian inwasion grałem.Największy nacisk jest tu położony na Rzymianach dla których zrobiono większość przedmiotów natomiast barbarzyńcy spadają do roli drugorzędnej. Póki co jest to beta więc w późniejszych wersjach modderzy na pewno poświęcą barbarzyńcom więcej uwagi. Oczywiście dziękuję za dobre chęci i czekam na dalsze tytuły. 
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2009, 22:13:34 »
    Proponuje w takim razie Roots of Yggdrassil ,w modzie jest siedem czy osiem klanów wikingów,możliwość pływania statkami itd. albo Hegemony: Timeless Kingdoms-Japonia,Amazonia itp. klimaty bardzo jakby to powiedzieć niespójne,ale całość może być,a jak chcesz coś naprawdę dobrego to proponuje poczekać na Land of Eternal Youth autorstwa Kolby.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2009, 22:56:10 »
    MW mogłeś przeczytać ,że rots już był wymieniany przez założyciela tematu, Timmeles cóż są tam wikingowie.
    Land of eternal younth (gdzie ty tu wikingów widzisz) są celtowie ale na jego mod trza jeszcze poczekać co najmniej jedną zimę.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2009, 08:16:25 »
    Land of Eternal Youth to raczej wczesne średniowiecze, a właściwie tuż po upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego (481 rok n.e). Dużo jest tu fanatycznych wojowników i berserkerów, prawie w każdej frakcji. Zaś królestwo Gododdin będzie miało dostęp do najemników saskich, a więc protoplastów wikingów. Zero ciężkich zbroi, same tuniki lub kolczugi. Niektórzy wojownicy będą też walczyć nago.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 31, 2009, 18:44:57 »
    MW mogłeś przeczytać ,że rots już był wymieniany przez założyciela tematu, Timmeles cóż są tam wikingowie.
    Land of eternal younth (gdzie ty tu wikingów widzisz) są celtowie ale na jego mod trza jeszcze poczekać co najmniej jedną zimę.
    on mówił,że mogą być to jacyś barbarzyńcy lub tym podobni...