Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cała Calradia Twoja??  (Przeczytany 7674 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MiGu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Cała Calradia Twoja??
    « dnia: Marca 28, 2009, 12:53:01 »
    Miał ktos tak ze wszystko w calradi nalezało do jego frakcji wszyscy lordowie miasta wioski i zamki??
    A jesli tak to jak wtedy wyglada gra??
    I czy to wogole mozliwe?? zakładam ze tak??

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Cała Calradia Twoja??
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2009, 13:59:23 »
    Raz grając Khergickim Chanatem udało mi się to zrobić. Możesz potem założyć rebelianckie państwo albo wybijać kolejno bandytów, niestety - tylko tyle.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2009, 14:03:58 »
    Mi udało się tak dojść będąc w Rebeli. Fajnie było, ale ile się umordowałem z tymi wrogami to tylko ja wiem.

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2009, 22:44:34 »
    aha albo udac się w stan spoczynku:)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 30, 2009, 16:17:20 »
    Mi się udało jako rebeliant w Native.....trwało to troche:)

Offline lohel

• Użytkownik
      • gry
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2009, 17:48:13 »
    Czy wtedy lordowie przyłączyli się do ciebie i byłeś królem swego państwa czy zostałeś sam jeden na mapie i mogłeśtylko bandytow gonic ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2009, 17:54:28 »
    Został sam jeden bo lordowie nie zaakceptują przybysza jako władcy.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2009, 19:14:38 »
    Tez mialem cala ta kraine dla siebie.

Najpierw gralem jako wierny sluga Swaridan, potem ich zdradzilem i zajalem Dhirim. Dlugo go jednak nie utrzymalem, bo rzucili sie na mnie Swardianie, Nordowie i Khergici, po prostu za duzo ich bylo :D
    Po straceniu miasta i wojska schronilem sie u Veagerow. Tam zaciagnalem sie jako najemnik. Po jakims miesiacu zerwalem jednak umowe i przystalem do Nordow. Po kilku bitwach i zdobytych zamkach jako wasal Nordow zostalem ogloszony Marszalkiem. Poprowadzilem Nordow do zwyciestwa, zajelismy najpierw Swardie, potem ruszylismy na Khergitow. W koncu podbilismy Veagerow a na koncu po krotkiej kampanii takze Rhedocy ugieli przed nami kolana. Bylem wtedy wladca jakiejs 1/3 mapy. Ruszylem na reszte Nordow, pojmajac ich lordow. Ledwo sie udalo, ale w koncu cala mapa nalezala do mnie, a WSZYSCY lordowie siedzieli w lochu pilnowani przez zaufanych straznikow.

Po paru dniach latania po mapie i walczeniu z bandytami znudzilem sie jednak i zaczalem od nowa. :((

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2009, 20:06:10 »
    ...ale w koncu cala mapa nalezala do mnie, a WSZYSCY lordowie siedzieli w lochu pilnowani przez zaufanych straznikow...

Śmiem wątpić.

Przekonałem się, że już na poziomach powyżej 50% realizmu, jeden Lord może być osadzany w jednym zamku/mieście z Wieżą więzienną.
    Każde większe zagęszczenie Lordów w więzieniu powoduje, że uciekają jak króliki w kapustę. Więc Twoje stwierdzenie, że WSZYSTKICH Lordów wsadziłeś do więzienia traktuję jak opowieści o Świętym Mikołaju (miło posłuchać, ale trudno uwierzyć).

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 31, 2009, 14:15:52 »
    no nie do konca u mnie w zamku z wieza siedziało 8 lordow i az tak nie uciekali. Ale w drugim zamku miałem jednego i zapomniałem o nim i siedział tam az mi sie przypomniało.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2009, 16:36:06 »
    Nie powiedzialem, ze w JEDNYM lochu, tylko, ze w lochu :P
    W niemal kazdym zamku/miescie siedzi jakis lord, niekiedy tak for fun ich przewoze, powiedzmy na tydzien do jednego miasta wszystkich, ze niby na jakies tortury czy cos, ale to juz tak dla siebie, ot dla klimatu :)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 14, 2009, 17:17:56 »
    ...ale w koncu cala mapa nalezala do mnie, a WSZYSCY lordowie siedzieli w lochu pilnowani przez zaufanych straznikow...

Śmiem wątpić.

Przekonałem się, że już na poziomach powyżej 50% realizmu, jeden Lord może być osadzany w jednym zamku/mieście z Wieżą więzienną.
    Każde większe zagęszczenie Lordów w więzieniu powoduje, że uciekają jak króliki w kapustę. Więc Twoje stwierdzenie, że WSZYSTKICH Lordów wsadziłeś do więzienia traktuję jak opowieści o Świętym Mikołaju (miło posłuchać, ale trudno uwierzyć).
    Ja na 60 paru procentach trudności miałem 2 królów i 20 lordów w jednym zamku i mi przez 40 dni nikt nie uciekł

Offline ziomek041

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 06, 2009, 09:20:30 »
    jak byłem wasalem w Swadi to wtedy podbiłem całą całą Calradię

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 19, 2009, 01:13:07 »
    Ja podbiłem całą mapę z Khergitami ! Wszyscy wrodzy lordowie przyłączyli się do mnie i nie było z kim walczyć :(
    NIestety w tej sytuacji nie ma już szans na własne państwo bo wszyscy stają przeciwko tobie !

ALE MOŻNA ?  MOŻNA !

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 19, 2009, 08:37:04 »
    Wszyscy wrodzy lordowie nie przyłączyli się do Ciebie, tylko do Twojego króla... Jesteś tylko w najlepszym wypadku marszałkiem, lordem czy najemnikiem, więc swoich podwładnych, za wyjątkiem ewentualnej armii nie masz... "nie ma szans na własne królestwo"?? jest szansa...i dopiero wtedy zaczyna się zabawa, jako rebeliant....sam przecie wszystkim...uwierz mi na słowo i spróbuj tak zdobyć całą Calardie...wtedy jak napiszesz słowa ALE MOŻNA? MOŻNA! to będą miały jakiś większy sens i Twoje zwycięstwo będzie jeszcze większe.... a tak.... to pikuś....Pan pikuś...xD