Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Styl walki  (Przeczytany 1305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hermit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Styl walki
    « dnia: Marca 27, 2009, 23:41:21 »
    Jak walczycie? Chodzi mi o walkę wręcz. Używacie skakania do uników/ataków z górki czy czegokolwiek? Po co to w ogóle jest? Może do unikania? I jak się powinno walczyć? Atak > unik? A może atak > wycofanie się?

Mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli zostane pokonany, to czasami wypadają mi rzeczy, czy jeżeli pokonam Lorda to jest szansa, że coś mu wypadnie?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Styl walki
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2009, 07:01:43 »
    Po 1 zły dział

Po 2 walcz jak potrafisz  ja walcze np atak blok atak blok czasem atak atak.Atak z wyskoku stosuję tylko na wroga który nie wie ,że to robie.

3 Nie lordowie nie tracą przedmiotów , nawet jeżeli go stracą to i tak będą go mieć.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2009, 08:49:58 »
    1. Zły? Wydawał mi się odpowiedni, ale skoro tak to proszę moderatora o przeniesienie.

2. Dzięki, czekam na więcej.

3. Tak, domyśliłem się. Miałem na myśli to czy możliwa jest taka sytuacja: pokonuje lorda > spada mu zbroja > mogę ją ubrać/sprzedać itp..

Mam jeszcze jedno pytanie, czy mi się tylko wydaje czy bohaterowie... nie używają tarczy? Nie blokują się? Czym to jest spowodowane? Większości daje bronie 2h ale chciałem dać dla lekarza i tropiciela tarczę, żeby dłużej się utrzymywali, a tu się okazało, że jej nie używają. Można coś z tym zrobić?

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2009, 09:38:36 »
    2. Co do stylu walki to do przeciwników bez tarczy stosuję zawsze atak z prawej -> atak z lewej ->atak z prawej -> atak z lewej i tak do uśmiercenia przeciwnika. Ten styl walki dobrze się sprawdza ponieważ głupiutki przeciwnik nie nadąża blokować twoich ciosów.
    Uniki stosuję na piechotę uzbrojoną we włócznie. Staraj się wyciągać każdego pojedynczo i kiedy on zrobi pchnięcie ty odsuń się w przeciwną stronę i wykonaj cios w głowę.
    Co do ataków z wyskoku to stosuję je na jeźdźców. Po prostu kiedy jest blisko mnie robię wyskok i cięcie z boku. Kiedy jesteś uzbrojony w łuk możesz wykonać dziwny manewr. Kiedy szarżuje na ciebie jeździec podejdź tak żebyś nie był z boku tylko z przodu. Kiedy będzie około 2m - 1,5m od ciebie ty strzel w niego i wykonaj skok do góry. Przy odrobinie szczęścia przeskoczysz jeźdźca bez uszczerbku na zdrowiu.
    Powyższe techniki są do wykonania na piechotę.
    Kiedy jesteś konno uzbrojony w dość szybką broń (nie włócznię) a twój przeciwnik osłania się tarczą podjedź do niego z boku. Kiedy będziesz zaraz obok niego skręć w jego stronę i walnij go koniem.  Kiedy to zrobisz szybko odwróć konia w przeciwną stronę i ciachnij mieczem. Z początku może być trudne ale kiedy poćwiczysz nie oprze ci się żaden tarczownik. Pamiętaj że musisz wykonać to bardzo szybko. 
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 28, 2009, 11:21:24 »
    Dzięki, o to mi chodziło.

A co do tych bohaterów?

I jeszcze jedno, gdzie mogę zmienić statystyki broni? Chce sobie zrobić miecz samuraja o statystykach miecza wojny.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 28, 2009, 11:44:49 »
    Co do tych bohaterów to przed chwilą specjalnie sprawdziłem. Nie zauważyłem nic podobnego. Wszyscy normalnie blokują tarczami. Może akurat wtedy jak patrzyłeś to ich nie używali.
    A jeżeli chodzi o te statystyki broni to może znajdziesz coś w dziale "modding". Ja ci nie odpowiem bo się na tym nie znam.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 28, 2009, 11:56:47 »
    Co do tych bohaterów to przed chwilą specjalnie sprawdziłem. Nie zauważyłem nic podobnego. Wszyscy normalnie blokują tarczami. Może akurat wtedy jak patrzyłeś to ich nie używali.
    A jeżeli chodzi o te statystyki broni to może znajdziesz coś w dziale "modding". Ja ci nie odpowiem bo się na tym nie znam.

Już znalazłem..

Blokują? No nie wiem, np w bitwie o zamek każdy blokuje, a oni sobie stoją i nic nie robią.
    Może jeżeli podbije im shield?