Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ludzie z Wrocławia  (Przeczytany 1307 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gohan_gt

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ludzie z Wrocławia
    « dnia: Marca 26, 2009, 15:02:51 »
    Witam w tym temacie można pisać kto jest z Wrocławia co go w tym mieście pasjonuje i różne takie ciekawostki.

Ja mieszkam we Wrocławiu 12 lat (nie urodziłem się tutaj:D).W moim mieście pasjonuje mnie wiele rzeczy takich jak Rynek, Ratusz Ostrów tumski, Katedra W rynku no i oczywiście Panorama Racławicka

Ciekawostka: We Wrocławiu jest aż 220 mostów!!!

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    Odp: Ludzie z Wrocławia
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 26, 2009, 15:10:59 »
    No bez przesady... Błagam... Mam założyć temat o jakiejś wsi?
    XXX

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 26, 2009, 15:44:47 »
    a czemu mielibyśmy nie rozmawiać o czymś albo o kimś ciekawym....widocznie u Ciebie nic się nie dzieje i musisz cały dzień siedzieć przed monitorem, ale to już Twój problem...

Co do tematu, to we Wrocławiu byłem tylko raz, ale za to porządnie, miasta za bardzo nie poznałem, ale za to bardzo dobrze jedną knajpkę i taką fajna blondyneczkę, z którą również bardzo fajny poranek spędziłem....ludzie są całkiem fajni i otwarci nie to co w woj. lubelskim na krańcu świata, ale daje rade.....
    Jak będzie okazja muszę się wybrać z żonką na wycieczkę:P

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2009, 16:58:03 »
    Ja chyba nie muszę pisać że jestem z Breslau. Dopiero niedawno zdałem sobie sprawę że w miejsca w których jestem na co dzień mają za sobą ciekawą historie(kto wiedział że w parku w którym teraz bawią się dzieci była duża bitwa pancerna). Najchętniej pojeździł bym zwiedzać bunkry i umocnienia po Festung Breslau ale "nasze wspaniałe" społeczeństwo ie umie uszanować historii. Umocnienia które przetrwały atak ciężkimi czołgami nie dały sobie rady z naszą "dumą narodu"
    PS. Mam pytanie do ludzi z Wrocławia gdzie mieszkacie? Ja i Crusader mieszkamy na Popowicach(ja dokładniej na Niedźwiedziej).

Offline Gohan_gt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2009, 17:17:09 »
    Ja mieszkam na Krzykach a dokładniej na Wróbla(dziwna nazwa co xD)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 26, 2009, 19:24:59 »
    No tak. Ja mieszkam we Wrocku od urodzenia 21 lat z hakiem. Obecnie poznaje uroki Politechniki Wrocławskiej (3,5 roku już!). Nienawidzę typów którzy piszą po ścianach i ogólnie dewastują nasze piękne miasto. Czekam również na rozpoczęcie sezonu żużlowego na stadionie olimpijskim. A ulubiona knajpa to Pod Spiżem. Tam browar smakuje mi najlepiej, szczególnie ciemne karmelowe.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2009, 20:28:57 »
    Ja się nigdy nie spodziewałem, że tam gdzie teraz mieszkam w 1945 jeździły radzieckie IS-2. W parku za ulicą była najkrwawsza bitwa o FB. Do dziś pod nasypem kolejowym (jakieś 500m od mojej bramy) znajduje się schron piechoty, jeszcze gdzie indziej widać pozasypywane schrony cywilne. Most kolejowy jest podziurawiony jak sitko od kul, widać że nie raz uderzył tam pocisk odłamkowy. Na stacji wiata jest zbudowana z poniemieckich szyn kolejowych (widać napis "koenigshutte 1903" - huta królewska w Chorzowie rok 1903). To właśnie zainspirowało mnie do robienia moda.

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Gohan_gt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 26, 2009, 21:21:58 »
    W pewnej szkole jak byłem na zawodach w nogę była pozostałość po takim mini bunkrze nawet tam wchodziliśmy a ciemno tam było jak w dupie...