Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Band Of Warriors  (Przeczytany 13039 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Idziu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Band Of Warriors
    « dnia: Stycznia 09, 2007, 22:07:26 »
    Czy mogl by ktos napisac cos o tym modzie do wersj 0.808 ?? Co nowego dodaje , jakie bugi itd.

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Band Of Warriors
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2008, 11:09:21 »
    Siema!

szukałem nie było lepszego tematu więc piszę :)

Otóż, pod namową Arcylisza (:* dzięki słonko xD ) gram w  - jak wyżej - Band Of Warriors, przyznam że jest trudniejszy, ale dzięki temu i ciekawszy, no po prostu cycek maryny ;)

do czego zmierzam, myślałem sobie ze party rhodoków to takie same głąby jak w nativie (pomyliłem się) i rzuciłem się na nich 20stoma Hired Blade'ami, 15 Hired Sharpshooter'ami kilkoma tych najemnych z Four Ways na jakieś 250 osobowe party rhodoków T.T

Dostałem wciry jak stąd do tamtąd, ale użyłem sposobu (po przegranej i ucieczce, zmniejszyłem battle size na minimum, i jakimś cudem udało mi się ich wykosić [matka sie zdziwiła bo sie 40minut na obiad spóźniłem]) ale to też nie jest ważne, ważne jest to że po bitwie mam dostęp do łupów, a tu co? o prosze:

No i teraz pytanzo, mieliście tego Durendala w BOW-ie ? mnie sie nim kosi wyśmienicie, lepiej niż Idealnie wyważonym wielkim toporem, i niespotykanie szybko :D

a może znaleźliście jakieś inne itemy ?

Offline lastverb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2008, 12:39:27 »
    w bow pelno jest takich cudenek, szkoda tylko ze ten sam typ (np. dwureczne) ma zawsze takie same obrazenia, ja korzystam z takiego luku i poltorareczniaka

jedyne co mi sie w modzie nie podoba (a moze w native nie zwrocilem na to uwagi) ze jak zdobywam zamek to nie moge zabijac przeciwnikow ktorzy sa z przodu (prawie zawsze zadaje 0 dmg) i musze stanac do nich bokiem i slashowac (co w zdobyciu miast jest glupota bo wrog mnie nie atakuje tylko cisnie sie do tej kladki przez ktora i tak nasi ludzie nie moga wejsc nawet jakby nikogo nie bylo
    co mi sie bardzo podoba to linia rangerow, ktorym sami mozemy wybrac sprzet

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2008, 13:14:28 »
    taaa tylko że rangerzy na początku to troche mięso armatnie :)

no nic ja teraz tylko czekam na jakieś inne weponki tego typu ;) dzięki za odpowiedź :)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2008, 13:28:20 »
    Hmm, szkoda że mi sie taki "cukiereczek " nie trafił. Ale jeśli pokonałeś 250 osobową armie, czyli był z nimi Lord. Pamiętasz może jak sie nazywał? I czy komuś jeszcze sie takie itemy trafiają?

PS: Rozumiem Vierie, że twój wstręt do modów został przełamany?

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2008, 15:46:23 »
    Hmm, szkoda że mi sie taki "cukiereczek " nie trafił. Ale jeśli pokonałeś 250 osobową armie, czyli był z nimi Lord. Pamiętasz może jak sie nazywał? I czy komuś jeszcze sie takie itemy trafiają?

PS: Rozumiem Vierie, że twój wstręt do modów został przełamany?

Heh, no lorda nie pamiętam, ale na pewno Rhodocki, ja teraz czekam na inne cukiereczki xD
    a co do modów to chyba faktycznie sie troszkę przełamuję :)

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 20, 2008, 20:03:29 »
    Ikhihihihih khahahahakhihihi

Lord belegnar, Rhodocki lord, w sile 164 się na mnie rzucił ;) ale wydaje mi się że to bez znaczenia :D aczkolwiek się cieszę ;)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 20, 2008, 21:53:23 »
    Nosz qrde, dzisiaj postanowiłem wziąć się ostatecznie za 150 osobowe war party Rhodoków i była masakra: dziki w pełnym ornate armor z porządnymi dwuręczniakami w łapach kosili moich jak zborze (dobrze że mają niewielu kuszników). Ma ktoś  na nich jakiś sposób?

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 21, 2008, 00:00:10 »
    O.O

po pierwsze :) jaki masz lvl i ile masz punktów taktyki (wydaje mi sie że to ważne, bo sam mam 28lvl, 5 dowodzenia, party złożone z Hired Bladów - 18, Swadian Knightów - 10, Swadian Inquisitorów - 41 <--- chociaż tych nie używam narazie, są na ostatnim miejscu w party i battle size mam na 56

Nie wiem co masz nie tak Emil :/ ja zwykle z walk moich (teraz) 86 na 100-120 rhodoków ze stratą max 5-8 jednostek...
    ...może dlatego że używam samej konnicy a tego rhodoki nie posiadają...

najpierw sie wykoksij, szukaj szczególnie małych party różnych frakcji, które mają jako więźniów Inquisitorów, albo Swadian Knightów
    albo może używasz za dużego battle size :/ sam nie wiem, zapodaj w jakich warunkach walczysz to Ci może lepiej pomoge :/

To sem ja (nie heavy plate ani nic bo dzieki temu szybciej pyka, biega [czasem lubie przejsc sie na rhodoków])

A co do BOW-a jeszcze, to mam pytanie czy spotkaliście się z czymś takim żeby w więzieniu byli jacyś więźniowie ? bo ja już z 8 łapówek wręczyłem żeby mnie do więzień wpuszczali i nic nie ma :/

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 21, 2008, 15:05:19 »
    Bo na razie jeszcze w żadnym więzieniu nie ma więźniów.
    Co do mojej postaci do gram tak na 90 luda w battlesizer. Nie wiem, może za dużo, ale ja tak lubie i już ;p
    W party mam przeważnie konnice, jednak znajdzie sie troche i kuszników. Lvl ok 22. W taktyke za bardzo nie inwestuję (mam chyba 1). Jestem standardowym knightem na koniu. ALe może żeczywiście, zajmę się narazie mniejszymi armiami...tylko że nie znajde przy nich "cukiereczków".

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 21, 2008, 15:13:36 »
    No i myśle że z tą taktyką to błąd duży ;)

ja amm taktyke na 5 chyba :P
    z tego co mi się wydaje pozwala ona np. na posiadanie przewagi woja w bitwie, pomimo mniejszej liczby jednostek :) rozumesz? walcze 90 na 150, ale w walce na battle size 50 mam 30 a oni 20...

a żeby Cię dobić, sprzed 5 minut:

Vaegirski Lord Neleg w sile 104 na moich 86

Ja też jestem typowym knightem ;) ale wykorzystaj to Co BoW ma Ci do zaoferowania ;) weź kilku z four ways, i inwestuj im np: 2 wal w leczenie, 2 w perswazje,handel, inżynierie 2 w tropienie, spostrzeganie. Ciebie to nic nie kosztuje a ty sie zajmujesz tylko sobą i taktyką ;)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 21, 2008, 15:16:45 »
    No wszysko ok, tylko interesuje mnie to, że możesz dowodzić 90 osobami. Ile masz Dowodzenia?

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2008, 15:25:19 »
    Dowodzenia mam 6 ;)

zresztą masz całą postać:

Offline Sebastian1015

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • [ctrl]+[alt]+[delete]...I Życie Staje Się Prostsze
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2008, 18:06:31 »
    A co myślicie o tych typach z zendar - tych co można im zbroje zmieniać. Fajnie jest jak cała armia złożona z gości o takich samych zbrojach

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 21, 2008, 18:46:34 »
    Ja myślę, że tylko ostatnia forma Rangerów jest.... jako-taka. porównałbym ich do Vaegirskich rycerzy, a maksymalnie do najemnych ostrzy...
    troche im brakuje do Swadiańskich rycerzy, czy do Swadiańskich Inkwizytorów...
    no i expienie ich jest.... O.O po prostu to coś w stylu puszczenia Rive Piratów na Rhodockich Master Saregantów - który zostanie ogłuszony, może awansuje...

...w każdym razie z 16 jednostek rangerów jakich nająłem tylko 2 dożyło do finalnego stopnia ;) według mnie bez sensu.
    sam przyjąłem taktykę że szukam frekcji która jest w  wojnie ze swadianami, szukam ich małe party z dużą ilością zakładników a tam zawsze są inkwizytorzy/rycerze swadian ;) takim sposobem mam już w drużynie 53 Inkwizytorów :)