Szczerze mówiąc nie wiem czy chcę.
Po prostu nie wypada mi zawracać głowę moim kolegom z PBC by na bieżąco tłumaczyli mi różne posty na anglojęzyczne forum (gdyż oni zajmują się całkowicie inną grą, a M&B nie jest w kręgu ich zainteresowań). A niestety społeczność M&B prawdę powiedziawszy nie jest w ogóle zainteresowana jakimiś wspólnymi przedsięwzięciami.
Osoby, które robią mody to indywidualiści, którym zależy na zrobieniu czegoś własnego, i chwała im za to, że im się chce. Jednak nie zmienia to faktu, że ich również nie interesują jakieś wspólne przedsięwzięcia. Reszta zaś to społeczność graczy, która poza "ochami", "achami" i krytyką, w ogóle nie zamierza brać udziału w budowaniu Polskiej Sceny M&B.
Parę lat temu wiele osób twierdziło, że inicjatywa stworzenia forum zrzeszającego konkurujące ze sobą serwery nie ma szans, bo ich zadaniem będzie jedynie szpiegowanie konkurencji i szkodzenie jej. A jednak PBC pokazało, że można inaczej i teraz nie ma w Polsce serwera NWN, który by nie był zrzeszony w PBC. To po prostu kopalnia informacji, poradników, a co najważniejsze koleżeńskiej pomocy w rozwiązywaniu problemów, jakie się napotyka przy tworzeniu i rozbudowywaniu serwerów.
Jednak obawiam się, że serwery M&B, w kształcie jaki oferują twórcy gry będą wielkim rozczarowaniem i dla tego chciałem im podsunąć pomysł jak można by przenieść M&B w całości na serwer, nie zaś jedynie bitwy.
Może musicie po prostu sami przekonać się, że dostaniecie wielkie byle co, żeby stwierdzić "mądry Polak po szkodzie i można było zrobić coś z tym fantem wcześniej, lecz nam się nie chciało".
Czas pokaże kto miał rację Wy czy ja. Oby to było, że Wy.