Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak wysoką osiągnęliście Reputację?  (Przeczytany 4775 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    Odp: Jak wysoką osiągnęliście Reputację?
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 23, 2009, 23:39:46 »
    Racja :D

Tyle, że takich statsów nie da się chyba osiągnąć za pomocą standardowej kampanii.
    Dopiero Rebelia dla Uzurpatora daje Ci możliwość stoczenia wielkich bitew, ponieważ jesteś znienawidzony przez wszystkich.
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2009, 00:00:19 wysłana przez pc_maniac »

Offline Micke

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 24, 2009, 08:55:20 »
    Ja mam 1549 reputacji i -86 honoru.

Offline MaTiiii

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 24, 2009, 11:18:59 »
    ok. 2500 reputacji i 76 honoru ;D
    (Format dysku był i od początku zaczynałem ;/)
    Piszę poprawnie po polsku.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 24, 2009, 20:01:52 »
    Reputacja: 8321
    Honor: Coś koło 350-400

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 24, 2009, 20:06:54 »
    Szczerze mówiąc to jakoś nigdy nie mogę dojść do jakiegoś wysokiego poziomu reputacji i honoru. Z prostej przyczyny, żaden mod nie przytrzymał mnie wystarczająco długo. I ciągle robię nowe postacie o różnych sposobach grania, łucznik,wojownik,barbarzyńca,handlarz i inne ;) Ale pamiętam że moja pierwsza postać doszła do marnego poziomu 2000 renown a honor pewnie 0(lub na -) bo wtedy nie wiedziałem że coś daje ;)

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 25, 2009, 18:42:16 »
    Zastanawia mnie jedno - może ktoś z Was już to wypróbował - czy wielkość bitew wpływa na reputację? Tzn czy suma reputacji osiągniętej przy 2 bitwach wielkości przykładowo 50 walczących postaci będzie taka jak reputacja po jednej bitwie, w której bierze udział 100 postaci (łącznie)?

Trochę zagmatwałem tą wypowiedź, ale mam nadzieję, że się domyślicie o co mi chodzi ;)

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 25, 2009, 20:06:16 »
    Zastanawia mnie jedno - może ktoś z Was już to wypróbował - czy wielkość bitew wpływa na reputację? Tzn czy suma reputacji osiągniętej przy 2 bitwach wielkości przykładowo 50 walczących postaci będzie taka jak reputacja po jednej bitwie, w której bierze udział 100 postaci (łącznie)?

Trochę zagmatwałem tą wypowiedź, ale mam nadzieję, że się domyślicie o co mi chodzi ;)

Jeżeli masz np.: 50 żołnierzy,a 300 wrogów i wygrasz to dostajesz sporą reputację ;) Czyli za pokonanie większej armii wroga-większe pkt. reputacji.
    Myślę,że o to Ci chodzi... hehe ;)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 25, 2009, 20:45:12 »
    Prosta sprawa. Im więcej pokonasz przeciwników jak najmniejszym oddziałem tym więcej reputacji uzyskasz.
    przykłady:
    walka 50 vs 50 = mało reputacji
    walka 10 vs 100 = bardzo dużo reputacji
    walka 100 vs 10 = brak reputacji
    walka 1 vs 1000 = ogromna ilość reputacji
    To są oczywiście przykłady ale jeśli będziesz miał przewagę liczebną to renown'u nie dostaniesz, lub dostaniesz ale bardzo mało w przypadku niewielkiej przewagi.

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 25, 2009, 21:12:07 »
    Eeee, to to wiem :P Chodzilo mi o cos zupelnie innego.

Mam 20 zolnierzy, przeciwnik 40.
    a)
    Wielkosc bitwy = 40

przy taktyce dajacej przewage w bitwie = 0 walczymy 20 vs. 20. jak dobrze kombinuje powinny byc 2 bitwy (bez posilkow w trakcie walki)
    b)
    Wielkosc bitwy = min.60
    przy taktyce dajacej przewage w bitwie = 0 walczymy 20 vs. 40

Pytanie : kiedy dostane wiecej reputacji? jak rozbije 2 x 20 przeciwnikow czy 1 x 40? Caly czas mowa o jednym i tym samym oddziale wroga, roznica jest tylko w wielkosci bitwy.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 26, 2009, 08:33:19 »
    Reputację dostaniesz identyczną gdy masz
    20-40
    40-80
    80-160

Ponieważ przewaga przeciwnika jest w każdej sytuacji taka sama 1:2

Pytanie : kiedy dostane wiecej reputacji? jak rozbije 2 x 20 przeciwnikow czy 1 x 40? Caly czas mowa o jednym i tym samym oddziale wroga, roznica jest tylko w wielkosci bitwy.
    To przecież proste jak budowa cepa:
    przy 2 x 20 masz przewagę 1:10 a przy 1 x 40 masz przewagę 1:40. O ile Ty jesteś stroną pierwszą, czyli tą mniejszą, to masz zdecydowanie więcej punktów reputacji w przypadku drugim.

Punktacja reputacji nie zauważyłem żeby do obliczeń brała jakikolwiek inny czynnik niż ilość jednostek po obu stronach (np. punkty taktyki).
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2009, 08:39:02 wysłana przez pc_maniac »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 26, 2009, 08:53:15 »
    Czy to jest wogóle jakiś problem do roztrząsania, kiedy już ktoś pograł sobie w M&B przez dłuższy czas to wogóle nie zwraca na takie rzeczy uwagi, tylko co jakiś czas analizuje ile dodatkowych jednostek może rekrutować w menu oddziału....to się nazywa tak zwana rutyna......po takich kilku wątkach to dochodzę do wniosku, że niektórzy z nowych graczy zaczną siedzieć przed monitorem z kalkulatorem w ręku:P Jakby doszło do takich rzeczy to prosze o photo na forum:P

Edit: Zapomniałem dopisać coś sensownego do tego wątku:P Nie do końca pamiętam ile moja postać ma reputacji, bo raczej takich statystyk nie przeglądam, natomiast wiem, że moja armia może liczyć ponad 350 woja, ale już podchodzi pod 400, oczywiście nie pompowałem punktów w umiejętność zwiększenia o 5 liczby wojaków w oddziale, uznałem to za bezsensowne
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2009, 08:56:20 wysłana przez pwi7aaf »

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 26, 2009, 21:24:38 »
    W sword of damocles mam 1600 rep. i 143 honoru
    W Nativ 2300 rep. i 79 honoru,a co do innych modów to niepamiętam ale tak średnio mam 1200.

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 27, 2009, 11:22:07 »
    Punktacja reputacji nie zauważyłem żeby do obliczeń brała jakikolwiek inny czynnik niż ilość jednostek po obu stronach (np. punkty taktyki).
    Mistrzowska skladnia ;)

Z moich obserwacji wynika, ze nie tylko liczebnosc oddzialow ma znaczenie. Liczy sie rowniez stopien wyszkolenia jednostek.

W ramach zgodnosci z tematem - w 109 dniu rozgrywki mam 2691 Renown (mod: "Everyone Can Be The Leader").

Edit: >>pc_maniac - tak w Native jest tak samo, przed chwila sprawdzilem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2009, 12:49:54 wysłana przez kubektheone »

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 27, 2009, 11:26:25 »
    Składnia prosto od Yody z GW(nie mylić z Gazetą Wyborczą :D). Po prostu grypa, stąd tak kwiecisty język. :P

Z moich obserwacji wynika, ze nie tylko liczebnosc oddzialow ma znaczenie. Liczy sie rowniez stopien wyszkolenia jednostek.

Czy w Native również? Bo jakoś nie zwróciłem uwagi. Ale przyjrzę się.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2009, 11:28:16 wysłana przez pc_maniac »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 28, 2009, 07:04:12 »
    ^ ^
    Ja mam tylko Native'a i mogę powiedzieć, że to jednak prawda. Jak po mapie zbijałem wojska Rhodoków swoją armią 100 Vaegirskich rycerzy i 50 Swadiańskich rycerzy, to (chociaż rzadko trafiłem na odział tej liczebności) złapałem jakąś większą bitwę- 9 lordów i ok. 1000 woj. VS Lord Ralcha i jego (już) 60 woj.- a ponieważ jestem z Vaegirów, to zdecydowałem się im pomóc, za co dostałem (poza kiepską zbroją i 2 śmierdzącymi lordami) tylko ok. 20 rep. Normalnie z rekrutami dostawałem za taką bitwę (dokładnie tyle samo, ale ze Swadianami) ok. 50-60. Nie wiem, czy komuś coś takiego się przytrafiło, ale to jest możliwe.
    pozdro