Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obraz się zacina  (Przeczytany 2032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Obraz się zacina
    « dnia: Marca 20, 2009, 22:55:13 »
    Witam, mam taki problem. Gdy jestem w grze, to co jakiś czas, gdy coś kliknę, np. by z kimś porozmawiać, kupić, obojętnie, to obraz gry zawiesza się, a dźwięk i cała gra toczy się dalej. W takim wypadku pomaga tylko ALT + F4. I tak w kółko. Posiadam wersję Direct X 9.0, 512 MB RAM, karta graficzna GeForce FX 5200, procesor Intel Pentium 4 2,6 MHz.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    Odp: Obraz się zacina
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2009, 23:00:15 »
    Na takiej karcie i z takim ramem to Ty na Direct X 9.0 zbyt wiele nie ugrasz. Ustaw sposób renderowania na Direct X 7 i powinno być ok.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2009, 23:02:26 »
    Mam ustawione wyświetlanie grafiki Direct X 7, a wersję 9 mam zainstalowaną. Nadal nie wiem, co może być przyczyną tych ścinek.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 20, 2009, 23:07:56 »
    Mam taką samą kartę graficzną, gram na minimalnych detalach[:)] i nigdy się nie tnie.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2009, 23:25:27 »
    pokombinuj ze sterownikiem..sciagnij najnowszy..i dysk zdefragmentuj, może coś to zmieni..inna sprawa może w tle jakaś aplikacja chodzi, ..lub złapałes wirusa jakiegos..

..co do karty graficznej to mam kolege co gra jeszcze na gforce 4 mx i gra płynnie chodzi oczywiscie na low detalach))
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2009, 23:28:43 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2009, 23:48:48 »
    Ale nie chodzi o to, że gra nie chodzi płynnie. Wszystko ładnie gra, chodzi o to, że np. w coś kliknę, to wtedy obraz się zamraża, pozostaje taki, zanim kliknąłem, a cała gra chodzi dalej, tylko, że mi nadal wyświetla ten obraz przed kliknięciem. Wiem, trochę zamotane, ale nie potrafię tego inaczej wyjaśnić.

Offline walus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 21, 2009, 00:32:31 »
    Miałem identyczny problem!
    Pomogło ściągniecie nowych sterowników do karty.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 21, 2009, 07:44:43 »
    To może być tylko wina karty bo Ja mam dwa razy mniej RAM'u a gra mi się nie tnie na najwyższych, bez użycia cieni i roślinności. ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 21, 2009, 08:21:44 »
    Przeinstaluj M&B i jak dalej będziesz miał ten problem to spróbuj zainstalować stery do grafy, jak nie pomogą nowsze to zobacz jakiejś starsze (czasami tak właśnie pomaga).

P.S. Przed zainstalowaniem sterów usuń koniecznie te, które masz dotychczas!