Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podroze - komputer wybiera droge na okolo?  (Przeczytany 1224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rey_

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Podroze - komputer wybiera droge na okolo?
    « dnia: Marca 18, 2009, 14:20:31 »
    Zdaje mi sie czy nasz PC zawsze jedzie droga na okolo jezeli mu kazemy jechac gdzies? Wezcie sobie pojedzcie z miasta do miasta i wlaczcie lot ptaka (myszka na gore czy tam na dol najechac i trzymac) . W modzie radiant cross , z wercheg do tihr jak sie podrozuje widac dokladnie jak jedzie na okolo. Irytuje mnie to...

Czy tylko mi sie zdaje ? Czy tez to zauwazyliscie?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Podroze - komputer wybiera droge na okolo?
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2009, 14:46:10 »
    A czy tam czasem nie ma ścieżki? Komputer ma to do siebie że stara się jechać jakąś ścieżką. I przyznam że zrozumienie twojego postu trochę mi zajęło, piszesz strasznie nieczytelnie.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2009, 19:09:28 »
    Tez zauwazylem ze czesto droga jest po łuku, nie wiem czym to jest spowodowane.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 18, 2009, 21:14:06 »
    Cóż, chyba najlepszym wyjaśnieniem jest po prostu niedorobione szukanie ścieżek przez AI, tutaj ine mają na to wpływu drogi na mapie, wzgórza czy inne lasy. AI sobie po porstu podróżuje wedle własnego widzimisie. To jest zauważalne nie tylko w TEATRC, ale we wszystkich chyba modach (przynajmniej u mnie).

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2009, 21:30:59 »
    w Native zresztą też, nie zdarzyło mi się jeszcze, bym przeszedł trasą np. terenów Khageritów do Swadian prostą drogą, zawsze sobie postać jakąś sinusoidą idzie, choć teren wydaje się być płaski jak deska (nie mówię oczywiście o górach czy terenach przegrodzonych rzekami).

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2009, 08:19:35 »
    Też tak mam mam prostą drogę z Dhirim do Praven powinienem przejechać blisko Zamku harinkton a ten se jedzie koło wioski przy górach.
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Rey_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 19, 2009, 11:57:18 »
    Co prawda pisalem tego posta 5 minut przed zaczeciem mojej pracy, ale i tak raczej da sie szybko zalapac o co chodzi ...

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 19, 2009, 15:52:20 »
    To faktycznie jest wkurzające ale przynajmniej można pójść zrobić herbatę przy dłuższych podróżach a jak się śpieszy to niestety trzeba 'klikać' na niedużych odległościach