Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade - WASZE OPINIE I ZASTRZEŻENIA  (Przeczytany 2763 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mount & Blade - WASZE OPINIE I ZASTRZEŻENIA
    « dnia: Marca 16, 2009, 14:49:12 »
    więcej o grze: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=3213

Plusy gry:
    - wcielamy się w postać bohatera w krainie Calardia, widok kamery z pierwszej osoby
    - rozbudowa swojej armii
    - swoboda działania
    - duży świat
    - długi czas grania

Minusy:
    - dość niedopracowany silnik graficzny (gra tnie się na dobrych kompach)
    - mała ilość ciosów podczas działania podczas walk mieczem
    - nieciekawa fabuła

Ogólnie gra jest dla mnie bardzo dobra. To chyba jedna z pierwszych gier RPG osadzona we średniowieczu. /// Piszcie wasze opinie

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Mount & Blade - WASZE OPINIE I ZASTRZEŻENIA
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 16, 2009, 15:26:07 »
    Lol? M&B NIE MA fabuły...Jesteśmy 100% wolni, a wszystko jest 100% losowe...
    Duży świat? Mapę można przemierzyć wzdłuż i wszerz w kilka dni gry.

Co sądzę? Gra jest fajna, pamiętam jak pierwszy raz zagrałem to byłem cały podjarany rozgrywką. Wtedy myślałem że to jest sam nie wiem co! Normalnie..Second coming of Jesus Christ xD
    Ale potem gra się zrobiła nudnawa...Mało questów, prawie całkowita dominacja jazdy, mała mapa..Potem pojawiło się to forum i..MODY! Tak! Mody są moim zdaniem kwintesencją tej gry! Bez modów to ta gra by szybko odeszła do lamusa....

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 16, 2009, 17:06:02 »
    ^^ W M&B JEST fabuła i na dodatek jest to jedna z niewielu gier, w których fabułę sami tworzymy, w wyniku czego moim zdaniem można zaliczyć to jako plus.

Mapa jest faktycznie mała, i fajnie byłoby, gdyby można było zwiększyć mapę 2/4 krotnie, oraz dodać jeszcze kilka nowych królestw.

A wadą tej gry (największą) są czasem kiczowate, a czasem ostro popierniczone misje, bo żeby zanieść wiadomość dla lorda...?! Na dodatek ilość ilość misji powoduje, że prawdopodobieństwo trafienia się nam takiej naprawdę głupio prostej misji jest dość duże. Autorom zabrakło po prostu trochę kreatywności, bo temat "podróżnik po Calradii" wręcz krzyczy i wypływa tymi tematami. Np. misje o szpiegach to 2 bardzo proste zadania, które wymyślali chyba minutę, a szpiedzy prawie zawsze są tematami do przeróżnych misji. Gdyby było coś takiego, że mamy się przekraść do wrogiego królestwa pod przebraniem wrogiego, porwanego lorda, zrobić kilka misji dla wrogiego króla i zdobyć ważne informacje o przeszłych atakach, lub innej rzeczy, o jakiej gra nam powie i w ostateczności będziemy musieli siedzieć w tamtym królestwie pól roku robiąc ciekawe misje.
    pozdro

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2009, 19:30:06 »
    chodzi mi że jest się tylko w tej krainie ; podbija i nie tworzy to zbyt ciekawej fabuły; ale gra zarypista i spoko wciągająca; wogule jak ja pierwszy raz zobaczyłem i pograłem w szybką bitwe to byłem zachwycony, bo marzyłem zeby z takiej perspektywy bohatera stworzono kiedys sredniowieczna gre; oddałbym wszystko za moje sejvy które straciłem :((((( gram teraz w moda z bronia palna ale beznadziejnie mi idzie; o i jeszcze wyjdzie M & B z multiplayerem to to bedzie dopiero hit
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2009, 19:33:31 wysłana przez Nomad1000 »

Offline Wojteek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 17, 2009, 07:38:18 »
    Ej kurde przecież to forum o Mount&Blade.... po co ty to oceniasz? wiadomo że każdy kto tu wejdzie uwielbia/lubi tą gre....
    A co do multiplayera to TalesWorlds/fani musieli by zrobić duuuuuuuuuużą mape i niewiem i tak jak byśmy sie tam pomieścili....
    +_+Half Trusism - Trust in you - Kristy, are you doing ok? -  you're gonna go far kid - Hammerhead - A lot like me - Take me nowhere - Nothingtown - Stuff is messed up - Fix you - Let's hear it for rock bottom - Rise and fall+_+ - Album zwie sie Rise and Fall Rage and Grace                      !!  AVE  !!
                                    PUNK ROCK!!!!666!!! AVE!!!!
                             PUNK    !!     !   6666   !!   !     ROCK!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 17, 2009, 08:42:08 »
    Była już mowa że nie będzie trybu kampanii tylko same quick battles lub coś na ich podstawie :/ Mam nadzieję ze jednak się rozmyślą....