Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177666 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #330 dnia: Lipca 08, 2009, 18:22:44 »
    Ukryta lokacja jest na terenie swadii. Jak masz suno ,to jak idziesz do Praven np. to nie przez most tylko przez te góry i obok tych gór ,na lewo jest takie jakby wgłębienie i tam jest assassin camp ..
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #331 dnia: Lipca 08, 2009, 19:39:27 »
    aha dzienki

A ja mam jeszcze takie pytanie jak zawrzeć pokój ,jestem sam sobie panem mam 5 wasali prawie cały teren rhodoków oni maja tylko 2 miasta i wojne z nimi i z nordami a jak chce zawrzeć pokój to nie moge bo oni coś tam piszą że jestem lordem bez pana :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #332 dnia: Lipca 08, 2009, 21:07:27 »
    Jeśli Alk nie dodał opcji zawierania pokoju i jest ta ze standardowego Nativ to chyba nie da się,co prawda Pc_Maniac pisał w swoim poradniku,że ta frakcja z którą chcesz zawrzeć pokój musi walczyć na dwa fronty i gdy ty jesteś tym silniejszym oni zaproponują Ci pokój,ale sprawdz jeszcze w tym poradniku bo dokładnie nie pamiętam.

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Lipca 09, 2009, 07:01:08 »
    Ja z chanatem miałem wojnę i sami mi zaproponowali pokój mimo iż miałem taką samą sytuacje ,że byłem bez pana ;).Musisz poczekać troszkę :).Więcej lordów zrekrutuj
    Yo ziom

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Lipca 09, 2009, 09:21:45 »
    Ja z chanatem miałem wojnę i sami mi zaproponowali pokój mimo iż miałem taką samą sytuacje ,że byłem bez pana ;).Musisz poczekać troszkę :).Więcej lordów zrekrutuj

Mam juz 5 lordów a nie mam narazie zamków wystarczająco dużo żeby im dać
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lipca 10, 2009, 06:55:05 »
    To rób tak ,że :
    Jak podbijesz zamek to jednoczesnie wioske . I jak lordowi lenno np. Lord XXX to daj mu zamek bez wioski , a wioske zatrzymaj dla innego,by każdy miał jakieś lenno ;)
    Yo ziom

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #336 dnia: Lipca 10, 2009, 09:14:04 »
    To rób tak ,że :
    Jak podbijesz zamek to jednoczesnie wioske . I jak lordowi lenno np. Lord XXX to daj mu zamek bez wioski , a wioske zatrzymaj dla innego,by każdy miał jakieś lenno ;)

Z tego co zauważyłem na przykładzie miasta, lordowi nie da się oddać samej wioski. Kiedy zająłem miasto, czyli tym samym 3 wioski, to żadnej nie mogłem oddać wasalowi.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Lipca 10, 2009, 19:44:37 »
    Jak rekrutować lordów??? Bo anie w rozmowach z lordami nie mam takiej opcji dialogowej anie nie posiadam w mieście jakiegoś doradcy czy cuś(częste rozwiązanie w innych modach) od takich spraw, oraz jak zmienić kulturę państwa??? prawie 20 dni minęło odkąd podbiłem pierwsze miasto Xsiaou Empire(sorki jeśli błędnie napisałem) a nadal w wioskach mogę rekrutować tylko obywateli w/w frakcji ;[

EDIT: problem rozwiązany
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 19:48:07 wysłana przez michal3588 »

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Lipca 10, 2009, 20:47:23 »
    Z tego co zauważyłem na przykładzie miasta, lordowi nie da się oddać samej wioski. Kiedy zająłem miasto, czyli tym samym 3 wioski, to żadnej nie mogłem oddać wasalowi.

No nie można samej wioski trza niestety cały zamek/miasto.

Czemu jak jestem w "Frakcje" to mi pisze że jestem rulel ( nie wiem czy dobrze napisałem ) of Kingdom of Derchios a jak wejde w raporty to mi pisze You are a Lord of Kingdom of Derchios .... i dzienki temu nie moge podpisać pokoju z innymi frakcjami ,co prawda miałem wojne z Nordami ale po pewnym czasie zaproponowali mi pokój ale jak bym mógł sam od razu to było by szybciej... A i kiedy wyjdzie pełna wersja ,mam nadzieje że będzie po polsku bo to wstyd żeby polski mod był po Angielsku ...

A i co daje Honor ?? :D
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 20:49:17 wysłana przez matizz »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lipca 10, 2009, 20:53:42 »

Opcja szukaj nie boli. To już było daaawno temu wytłumaczone na forum.

btw. ort.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #340 dnia: Lipca 10, 2009, 21:50:56 »
    Dawno nie zaglądałem do tematu. Czas nieco poodpowiadać na pytania.
    PS. A kiedy wyjdzie pełna wersja ??
    Sam nie mam pojęcia.

No nie można samej wioski trza niestety cały zamek/miasto.

Czemu jak jestem w "Frakcje" to mi pisze że jestem rulel ( nie wiem czy dobrze napisałem ) of Kingdom of Derchios a jak wejde w raporty to mi pisze You are a Lord of Kingdom of Derchios .... i dzienki temu nie moge podpisać pokoju z innymi frakcjami ,co prawda miałem wojne z Nordami ale po pewnym czasie zaproponowali mi pokój ale jak bym mógł sam od razu to było by szybciej... A i kiedy wyjdzie pełna wersja ,mam nadzieje że będzie po polsku bo to wstyd żeby polski mod był po Angielsku ...

Lordom nie można dawać wioski. Myślałem, że to mały szczegół. Potem może się tym zajmę.
    Co do spolszczenia... Już gdzieś pisałem jaki jest mój stosunek do zdań tego typu "mam nadzieje że będzie po polsku bo to wstyd żeby polski mod był po Angielsku ..."
    Zrobię, jeżeli będzie mi się chciało, bo spolszczenie jest dla mnie najmniej ważne. Niektórzy zamiast mi wypominać jakieś patriotyczne bzdety, mogliby nauczyć się podstaw języka angielskiego, bo ta gra nie wymaga więcej niż podstaw. Może za wiele wymagam, bo z tego co widzę dosyć obca jest Ci i nasza ojczysta gramatyka i ortografia.

Nie chcę mi się dalej zagłębiać w poszukiwaniu pytań, jeżeli jakieś nie zyskały odpowiedzi to przypomnijcie o nich.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lipca 11, 2009, 12:04:32 »
    Bardzo chętnie przypomnę :D

Aha i jeśli możesz, to powiększ trochę średnicę tej chińskiej czapki w kształcie stożka ;)

I jeszcze coś, najważniejsze. Samurajowie i ich Kimona...Tak się zastanawiam...Czemu faceci noszą damskie kimona? ;p

Edit: I jeszcze jedno. Możesz skrócić trochę rękojeść 2h Katany? Bo jest zdecydowanie za długa ;)

str. 22 ;)

Edit: @Down
    A w której jesteś klasie? O_ o Ja kończę gimnazjum. Też mam 2 z angielskiego, a to co jest w grze rozumiem doskonale po pierwszym przeczytaniu... Tutaj jest praktycznie wymagana jedynie podstawowa znajomość angielskiego...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 17:46:54 wysłana przez Kuroi »

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lipca 14, 2009, 15:32:03 »
    Pobrałem, wszystko git, trochę ubawili mnie ci Samurajowie w sukienkach, a mój bohater szedł do tej otchłani (chciał spaść z ziemi do nieba ;x ), ale denerwuje mnie jedno. Polski mod, a po angielsku. Nie jestem mistrzem w angielskim, bo nie łatwo się gra kolesiowi z dwójką z angielskiego..

Nie mój problem. Odsyłam Cię do mojego poprzedniego psota w tym temacie... Tuż nad postem Kuroi

@UP
    Byłem zagrożony, z resztą, mogę chodzić do 1 klasy i co, hmm?

@Down
    Kolejny, który próbuje ludzi wnerwić..
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 11:26:47 wysłana przez Cirmius »

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Lipca 15, 2009, 09:37:35 »
    OMG. Ale ty masz problemy. Ja tam klikam wszystko intuicyjnie pamiętając ze zwykłego Native. A po drugie to też nie mam jakiś wielkich problemów ze zrozumieniem co jest napisane.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lipca 15, 2009, 11:28:19 »
    No wiecie, niektorzy uczą się wszkole niemieckiego, francuskiego i nie każdy musi znać angielski. A gra z translatorem to żadna gra.

offtop - warto się uczyć niemieckiego - śmiecirz tam zarabia 2500 euro - 4000 euro ( 10 000 -16 000 pln)