Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177669 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #285 dnia: Czerwca 20, 2009, 20:04:42 »
    Nie martw się widząc to wszystko co zrobiłeś jestem PEWIEN, że dasz sobie z tym radę bez problemu, bo nawet ja to umiem, a realnie oceniając jesteś w moddingu lepszy odemnie...
    P.S. Nie wiem czy to jest normalne, ale ja muszę w wings'ie obrócić model o równe 90% wokół osi Y, poniewasz jak zostawię tak jak robi automatycznie wings to po zriggingowaniu (pomijając to że i tak zbroja "nie działa") tył zbroi jest z przodu, a przód z tyłu:)
    P.S.2 Podsumowując nie martw się bo na pewno dasz sobie z tym radę:D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #286 dnia: Czerwca 20, 2009, 20:21:30 »
    Normalne pancerze riggowałem, ale mój nowy chyba nie lubi być w całości i rozpada się w grze ;p
    Powiedz mi jedno. Czy mogę nieco zmienić szkielet animacji? Nie wiem, czy gra odczyta zmieniony szkielet, a gdybym nieco go zmienił, byłoby mi łatwiej, problem w tym, że na razie wole nie ruszać, by nie rozwalić kości i vertexów. Robiłeś takie eksperymenty?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #287 dnia: Czerwca 21, 2009, 11:04:18 »
    Gram sobie rebelie a tu widze:Lord Alkhadias porzucił neutralni i zaczął cie wspierać :D

Sorry za offtop
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #288 dnia: Czerwca 22, 2009, 12:30:41 »
    Mod zdecydowanie jest super jak mnie beta wciągneła to co będzie z kolejnymi wersjami ??? 1 Beta była nawet nawet pograłem 3 dni czy 4 dni a teraz ta beta i będe grał i grał bo wciąga bardzo,i pozostaje tylko czekac i szukac NiNJY :P

EDIT:Znalazłem Ninje nie są aż tak trudni do znalezienia
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2009, 14:25:36 wysłana przez duumek20 »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Czerwca 23, 2009, 15:30:49 »
    Zamieszczę tu moje odpowiedzi z "komentarza" z strony internetowej:

"A skąd. Krytyka jest ważna i dzięki za nią, ale mógłbyś nieco bardziej wyszczegółowić."
    Na granicy Samurjów a naszych Oficerów (tak ich będę nazywać) są 2 albo i 3 połacie przez które nie da się przejechać (lol) komputer omija je pod sam koniec mapy co jest co najmniej dziwne, a teren wydaje się prosty i płaski więc nie powinien być "nieprzejeżdżalny".

Na nowych terenach hmmm stepowych? zwalnia się jak w lesie (lol) a drzew nie widać ani nic innego... (wsie są porozrzucane też  straaaaaaasznie daleko, a jak dołączymy do tego spowolnienie (z niewiadomych powodów) to trase można pokonać w kilka dni nim się dojedzie do ostatniej wiochy...

"Dźwięki to kwestia gustu, mnie się takie podobają i wolę je niż te nudne, nierealistyczne odgłosy Native, a jeżeli mnie się podobają, to już takie zostaną ;]. "
    Wale z włóczni w gościa w gołą klatę a dźwięk jakbym walił w puszkę ? no WTF ?
    To jest realistyczny dźwięk ?
    Dlatego walcze z wieśniakami a dźwięk jakbym walczył z ciężko opancerzoną piechotą ?! (lol)

Co do broni, to wszystkie przedmioty zostaną zbalansowane i poprawione na końcu prac nad modem, także się nie obawiaj.
    Oby ^^
    No i trzeba by broń palną przerobić tak by przestrzeliwała przez tarcze (przynajmniej drewniane), zróżnicować pistolety od muszkietów, bo na razie opłaca się tylko z muszkietami jeździć...

(A "Oficerowie" są banalnym narodem do rozwalenia, nie mają szans jeśli jeśli się ich nie podrasuje.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Czerwca 24, 2009, 20:15:36 »
    Witam , mam pytanie do moda

1.Wyskakuje error podczas wyborów marszałka get_object error: banner_g01  nie wiem co jest, potem wychodzi z gry??

2. Nałożyłem pl napisy i te co się dało to pl mam a takie jak własna frankcja itp. to en . Nie wiem czy do końca to dobrze spolszczyłem ?

3.U góry mapy w lewej jest wyspa , czy powinienem na niej coś widzieć ? nie mam tam nic

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #291 dnia: Czerwca 24, 2009, 21:08:12 »
    Witam , mam pytanie do moda

1.Wyskakuje error podczas wyborów marszałka get_object error: banner_g01  nie wiem co jest, potem wychodzi z gry??

2. Nałożyłem pl napisy i te co się dało to pl mam a takie jak własna frankcja itp. to en . Nie wiem czy do końca to dobrze spolszczyłem ?

3.U góry mapy w lewej jest wyspa , czy powinienem na niej coś widzieć ? nie mam tam nic

1. Alkhadias mówił, że banery nie działają porwanie...

2. Do tego moda nie ma spolszczenia a spolszczenie z native zamienia na pl tylko to, co zostało nie zmienione...

3. Co do tego to nie wiem... Ja też tam nic nie mam...

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Czerwca 24, 2009, 21:10:03 »
    czyli nie da sie tego oszukać i można max do 70 dnia grać?  tzn. do wyboru marszałka?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #293 dnia: Czerwca 25, 2009, 17:09:38 »
    1. Tak, bannery nie działają poprawnie i niestety gra wywala do pulpitu. Postaram się wydać kolejną Betę, w której nie będzie występował ten błąd. Poniekąd jest on najgorszym bugiem Bety.
    2. Nie, nie ma spolszczenia. Powstanie ono na końcu lub w ogóle.
    3. Na razie nic tam nie ma, ale to się zmieni ;>.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Czerwca 26, 2009, 10:24:23 »
    banery faktycznie wypadało by naprawic(dodac) , ale może poprostu dla tych co mają bete zamieść pliki które trzeba dodać i tyle? żeby nie bawić sie od początku? z spolszczeniem nie ma problemów jak nałożysz z innych wersji , tylko mam pytanie , skoro nałożyłem PL to ja nie mam niektórych PL np. o własnym królestwie to gdzie to moge spolszczyć sobie? gdzie jest źródło plik

Offline Tranon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Czerwca 26, 2009, 20:45:03 »
    Jeżeli chcesz mogę ci pomóc ze spolszczeniem, jeżeli nie masz na to czasu. Jakby co to pisz w tym temacie

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Czerwca 30, 2009, 22:27:24 »
    Więc tak;)
    Tak dobrego moda od dawna niewidziałem w skali 1-10  to 8,5;)
    Wiem,z e lista moich pomyslow bedzie cholernie dluga i zajmie 100lat, ale mzoe cos sie spodoba;)

na plus:
    +broń palna
    +nowe nacje i jednostki
    *wlasne panstewko^^
    +itemki
    +dzwieki
    +++WERBOWNICY!

Teraz co "mi sie niepodoba"...
    -ubranka niektore maja "dziwne kolorki"
    -"nowy kontynent" pustawy jak inni mowili;)  brak lasow, gor etc...
    -dzwieki (nieco irytuje jak trafiam w drewniana tarcza/skorzany pancerz a tu "metal")
    -drzewko jednostek;)
    -brak dyplomacji;)

Co bym "chetnie zobaczyl"...

-wiecej opcji w rozbudowie miasta/wioski/zamku

*miasto plac targowy np. poprawia odrobine kondycje maista co tydzien miesiac
    *Kosciol/swiatynia podnosi lojalnosc o 1 miesiecznie (a powyzej 30 zapobiega spadkom przy dluzszym okresie "nie pomagania-moglyby spadac)
    *tartak w wiosce dostarcza co tydzien/meisiac losowa ilosc talarow 20-100
    *miasto biuro poborcy podatkowego- pozwala w meiscie pobierac calosc podatkow ze wszystkich posiadlosci (dokladniej 99% 1% pensja poborcy:P)
    *miasto browar/gorzelnia/winnica/wedzarnia ryb/garbarnia skor/solanka/rzeznia/manufaktura ceramiczna (losowo jedno z ...do miast przyporzadkowane;) )
    dodatkowy dochod 50-200 taladow tydzien
    *zamek... hm... komora celna/ mzoe lepiej zajazd chyba? losowy dodatkow dochod 20-100 lub wzrost "koniunktury"

- gdzies widzialem patrole i wydzielanie jednostek, daloby sie wkleic....;)?
    -most miedzy Veluca a Marac Castle- tzreba nadkladac sporo drogi...  a jak mi oblegaja piechota daleko;)
    -mozna wyciagnac "opcje rozmowy ze starszym wioski/miasta" bezposrednio do menu z taba;)
    -wprowadzic "szczatkowa" dyplomacje np. po zajeciu miasta/wioski mozna je przekazac lordom swoim lub ....innej frakcji (a krol komu da decyduje)...
    , jakby sie dalo podpiac dawanie "pretendentom do tronu" (nie bedac ich wasalem ale wladca innego panstwa- " z Isollka obalic Dziada;) )
    - "ewentualne zmiany wsrod jednostek"

* w imperium najwyzszy stropien rozwoju oficer czy kapitam moglby byc jednostka konna, oficer na koniu moze byc, bo konnych im brak;)

* hm... popatrzec na inne rasy bo tam bida az piszczy;)
    u Rhodokow szczegolnie, samurajowie zmiota z rozpedu jak swabianie, a muskieterzy coz... wystrzelaja, do tego Lordowie maja brzydki zwyzcaj, ze zcesto sami wylatywac lubia bez wsparcia pzred szereg-teraz mieli by swite;)
    Niewiem jakby wplynelo to na balans i specyfikacja , ale ... zarowno Rhodokom jak i Nordom bym "podrzucil"  Rhodocka Lekka Jazda , Nordycki Konny Zwiadowca
    uzbroic i ubrac w zasadzie mozna by ich dosc latwo- wsadzic piechote taka jak maja obecnie na konia.

Rhodok wlocznia+ maczuga , Miecz i tarcza ,maczuga+ oszczep
    Nord Miecz + Tarcza , Topor 2 reczny, toporek + oszczep
    do tego: jakas zbroja skorzana oczywiscie zeby niebyl zbyt wytrzymaly i ...umiarkowana cena.
    "Zawodowi" rycerze by ich zmietli szybko, byloby bardziej klimatycznie, niz jezdzic pol swiata po rekruta i ciezej w walce z kompem;)

* Khangaci (przekrecilem pewnie...) i Rzymianie jednostka "Uzbrojony Niewolnik" tani pieszy wojownik maczuga /noz /kij/ tarcza dodatkowo kamienie
    u Rzymian awans w Doświadczony Niewolnik i Gladiator... uzbrojenie... każde wsumie;) tak wsumie, to zaleznie od poparcia w miescie przy obronie / ataku pewne liczba takich "mieszczan" moglaby sie bic;)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #297 dnia: Czerwca 30, 2009, 23:40:04 »
    To z budynkami bardzo mi sie podoba ale ja bym dodał jeszcze coś typu klasztor gdzie bedzie można kupic ksiegi [mozna by ich było dodac wiecej]

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Lipca 01, 2009, 08:59:55 »
    Rzymianie jednostka "Uzbrojony Niewolnik" tani pieszy wojownik maczuga /noz /kij/ tarcza dodatkowo kamienie
    u Rzymian awans w Doświadczony Niewolnik i Gladiator... uzbrojenie... każde wsumie;) tak wsumie, to zaleznie od poparcia w miescie przy obronie / ataku pewne liczba takich "mieszczan" moglaby sie bic;)

E, a z kąd w tym modzie znaleźli się Rzymianie ?
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Brajnerek

• Użytkownik
    • Are You Talking To Me?=] Linkin Park,50 CENT Ziom
    « Odpowiedź #299 dnia: Lipca 01, 2009, 09:15:14 »
    Wiem,wiem ,że już to było powiedziane ,ale powtórzę....Fajnie by było jakbyś do frakcji samurajów dodal katane i ten mały mieczyk on sie nazywa chyba wizkashi(cos takiego)..Napisałes Ty Alk ,lub ktos inny ,że samurajowie nie mieli tarcz.Tak,bo mieli dwa miecze ;]..Tu masz link http://www.youtube.com/watch?v=1BGmT5Zv04g&feature=related jak koleś walczy.
    Jedna myśl jedno słowo i już bedzie HIP HOP'OWO !!!!
    Yo ziom