Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 16, 2009, 15:49:04 »
    Mam jedno pytanie dotyczące moda...
    A mianowicie, jak będzie wyglądało zdobywanie zamków, czy będzie takie same jak w innych modach czyli wchodzenie na mury po kładce czy zostanie ono rozwiązane w inny sposób. Powiem szczerze, że wchodzenie po kładce trochę mi sie znudziło a wiem też, że rozwiązanie tego w inny sposób będzie czasochłonne i wymagało dużo pracy, ale wole jednak spytać...;p
    a myślisz, że jak się niby zamki kiedyś zdobywało ?? otwierali ci bramę i do boju! ?
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 16, 2009, 17:34:33 »
    Mam jedno pytanie dotyczące moda...
    A mianowicie, jak będzie wyglądało zdobywanie zamków, czy będzie takie same jak w innych modach czyli wchodzenie na mury po kładce czy zostanie ono rozwiązane w inny sposób. Powiem szczerze, że wchodzenie po kładce troche mi sie znudziło a wiem też, że rozwiązanie tego w inny sposób będzie czasochłonne i wymagało dużo pracy, ale wole jednak spytać...;p

Póki co wyglądają tak, jak wyglądały. Nie wiem czy to się zmieni, bo nowe oblężenia będą najtrudniejszą rzeczą do wykonania.
    A teraz wracając do sedna.

W końcu doczekaliście się wydania drugiej Bety Western Invaders. Oto zmiany, które wprowadza ze sobą:
    - Nowa frakcja- Shogunat Tai Qou
    - Nowa frakcja- Imperium Xiaou
    - Możliwość polowania.
    - Możliwość założenia własnego królestwa.
    - Możliwość wysłania rekrutatorów do wiosek, aby zbierali wojska za nas. Mamy pełną dowolność w wyborze narodowości jednostek.
    - Nowe dźwięki.
    - Taktyczny kursor podczas bitwy.
    - Zmieniona mapa.
    - Reduktor punktów posługiwania się bronią.
    - Sterowanie kamerą po śmierci.
    - Frakcje dla gracza:
        - Khanat Thamirów
        - Sułtanat Orenii
        - Królestwo Mou Ling
    - Rekrutacja jednostek z nowych kultur.

A także kilka niedokończonych rzeczy, jak na przykład:
    - Ukryta lokacja.
    - Kilka nowych oddziałów do najęcia.
    - Kilka Nowych oddziałów na mapie.

W tej wersji postarałem się usunąć niektóre z błędów wersji poprzedniej, ale od razu zaznaczam, że nie usunąłem wszystkich.
    Pozostał jeden, o którym nie zapomniałem, ale odłożyłem. Otóż ostrzegam, abyście nie klikali na odnośniki do lordów frakcji Xiaou, bo w 90% przypadków skończy się to wyłączeniem gry.
    Nie radzę też zbyt daleko przewijać strony z bannerami, gdyż efekt będzie taki sam. Przepraszam, że tak jest, ale wolę to zostawić na potem i naprawić to, dodając nowe bannery, gdyż to własnie jest problemem.

Kilka nowych screenów:

Oto link do pobrania http://www.megaupload.com/?d=QV5V6VJT

Startuje także druga tura ankiety. Niestety aż 14 osób stwierdziło, że mój mod nie był dobry. Mam nadzieję, ze teraz to się zmieni.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline rad1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Czerwca 16, 2009, 18:06:57 »
    wielkie dzięki za bete..;p
    W końcu pogram sobie w interesującego moda.
    Z tymi oblężeniami chodziło mi o to, aby np wprowadzić coś co rozwaliłoby bramę lub mur. Wiem, że to bedzie trudna rzecz do wykonania, dlatego nie nalegam;p Ciesze sie z tego co jest i niech tak będzie...

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #258 dnia: Czerwca 16, 2009, 19:03:04 »
    Mam już parę spostrzeżeń odnośnie wersji 0.2, jeżeli jesteś zainteresowany... :D
    Po pierwsze, po lewej stronie mapy świata wyświetla mi się "dziwny pasek".
    Po drugie, obraz nie przesuwa się płynnie, tylko można zaobserwować poziome pasy.
    Rozumiem, że jest to beta, dlatego nie narzekam, a jedynie nagłaśniam problem. :)
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 17:38:20 wysłana przez Nevader »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 16, 2009, 19:09:57 »
    Przypuszczam, że nie jest to wina moda, ponieważ ja takich zmian nie mam. Gdybyś zrobił screena, to może bym wiedział o co chodzi. Póki co myślę, że jest to wina gry, a nie samego moda. Pobaw się opcjami graficznymi i sprawdź, czy w innych modach też masz takie błędy.

EDIT: A tym czasem może sam zagram w swojego moda. :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2009, 19:11:45 wysłana przez Alkhadias »

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #260 dnia: Czerwca 16, 2009, 19:27:22 »
    W Native nie zaobserwowałem takiego defektu. "Dziwny pasek" przedstawia fragment błękitnego nieba, z białymi chmurkami... :D
    Spostrzegłem również nową komplikację: niektórzy żołnierze nie słuchają wydawanych im rozkazów.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 05:40:10 wysłana przez Nevader »

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Czerwca 16, 2009, 19:27:44 »
    Zobaczyłem pewien bug w ukrytej lokacji:Rekrutujesz tam ninja za 600$ a jak nawet nie masz kasy to dalej możesz ich brać ile chcesz aż osiagniesz limit drużyny.
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #262 dnia: Czerwca 16, 2009, 19:41:09 »
    Tego nie przewidziałem. Będę musiał to poprawić. Tym czasem stworzyłem creditsy, może potem stworzę listę błędów do poprawy.

EDIT: Tak aby nikt nie przeoczył ludzi, bez których nie zaszedłbym tak daleko w robieniu moda. Oto creditsy (są też na pierwszej stronie).

Credits:
    Alkhadias- Modele, grafiki, MS i cała reszta.

Specjalne podziękowania dla:

Daedalusa za nieocenioną pomoc przy Module System oraz 3 wspaniałe łuki.
    Kolby za ogólną pomoc.
    Prouda za wspaniałe logo.
    Highlandera za skrypty.
    hessuu za skrypt rekrutatora.
    muyiboya za modele.
    CinuzIta za założenie tematu na włoskim subforum i ogólne wsparcie w pracy.
    NIFN za stałe wsparcie i recenzowanie kolejnych wersji.
    Gedusa za świetne sygnaturki.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 10:08:38 wysłana przez Alkhadias »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Czerwca 16, 2009, 23:02:30 »
    Ja mam dwie uwagi:
    Po 1: Dziwi mnie, że czasem po 5, 6 różnych itemów ma tą samą nazwę...
    Po 2: Imperalni (z bronią palną) nie powinni mieć w ogóle katan. Daj wszystkim szabelki, nóż, albo nic, bo katana jakoś tak nie pasuje.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #264 dnia: Czerwca 17, 2009, 11:45:50 »
    Druga beta WI jest lepsza od wielu gotowych modów! Jednakże przeszkadzało mi kilka rzeczy, a mianowicie:
    -Niektóre "ciuszki" świecą się jakby je kto jakimś proszkiem fosforyzującym posypał.
    -Nie potrafię włączyć taktycznego kursora (ale to raczej nie wada, a mój brak umiejętności).
    -Nowe frakcje są na równinie... I to kompletnej. Można by było zrobić chociaż jakieś pasmo górskie, bo wątpie, aby nowocześni chinczycy (którzy kawalerii nie posiadają, ale mi się to podoba) założyli se kraj na równinie... Tak samo japońce...
    -No właśnie i punkt drugi oceny Maly_007... Imperialni nie powinni mieć katan... Zrobiłeś już jakiś "Mao Sword", więc nie powinno być prolemu z podmienieniem broni białej Imperium...
    -Trochę małe drzewko rozwoju Imperialnych... Ja bym im dodał choćby zacofane jednostki z kuszami powtarzalnymi... Ale to już twoja sprawa, Alkhadias.

No i to chyba wszystko, co wykryłem po kilku godzinach grania... I jak do ch****y włączyć polowanie?

Trzymam kciuki, aby ten mod był wspaniały! Zaraz... już jest wspaniały... No więc trzymam kciuki, aby osiągnął sukces za granicą, bo w Polsce już się udało :P

PS Ja się nie spotkałem z powtarzającymi się nazwami itemów ;-)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Czerwca 17, 2009, 11:55:45 »
    Taktyczny kursor jest pod [G] albo [H]. A polowanie to w lasach są takie grupki i to są zwierzaki (zresztą można zorientować się po nazwie) i trzeba zaatakować. Jesteś sam i musisz walić tylko z broni dystansowej, ale polowanie w górach to koszmar, 4 minuty latałem po polu bitwy i szukałem, a potem kolejne parę minut by coś upolować... :/

Offline hopsa

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Czerwca 17, 2009, 12:31:22 »
    Wspaniała Beta ;D Jaka jest najsilniejsza frakcja? :P Dołączyłem do imperium i to chyba niewypał ;\  Dostaję ostre lanie od Nordów ;D

Piękne zbroje i miecze :P Gratuluję. Nie przepadam za klimatem samurajów ale to mój ulubiony mod

Offline rad1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Czerwca 17, 2009, 13:52:23 »
    gdzie moge wynajac ninja??

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Czerwca 17, 2009, 14:21:17 »
    w ukrytej lokacji...
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #269 dnia: Czerwca 17, 2009, 14:24:25 »
    Ja mam dwie uwagi:
    Po 1: Dziwi mnie, że czasem po 5, 6 różnych itemów ma tą samą nazwę...
    Po 2: Imperalni (z bronią palną) nie powinni mieć w ogóle katan. Daj wszystkim szabelki, nóż, albo nic, bo katana jakoś tak nie pasuje.

1. Przecież w rzeczywistości nie wszystkie pancerze wyglądały tak samo, ale ich nazwa i zastosowanie było takie samo.
    2. No nie wiem. Może i dam im szabelki, ale zauważ, że Katana była używana nie tylko za czasów samurajów. Po obaleniu szogunatu i utworzeniu armii cesarskiej katana nadal stanowiła broń żołnierzy.

Druga beta WI jest lepsza od wielu gotowych modów! Jednakże przeszkadzało mi kilka rzeczy, a mianowicie:
    -Niektóre "ciuszki" świecą się jakby je kto jakimś proszkiem fosforyzującym posypał.
    -Nie potrafię włączyć taktycznego kursora (ale to raczej nie wada, a mój brak umiejętności).
    -Nowe frakcje są na równinie... I to kompletnej. Można by było zrobić chociaż jakieś pasmo górskie, bo wątpie, aby nowocześni chinczycy (którzy kawalerii nie posiadają, ale mi się to podoba) założyli se kraj na równinie... Tak samo japońce...
    -No właśnie i punkt drugi oceny Maly_007... Imperialni nie powinni mieć katan... Zrobiłeś już jakiś "Mao Sword", więc nie powinno być prolemu z podmienieniem broni białej Imperium...
    -Trochę małe drzewko rozwoju Imperialnych... Ja bym im dodał choćby zacofane jednostki z kuszami powtarzalnymi... Ale to już twoja sprawa, Alkhadias.

No i to chyba wszystko, co wykryłem po kilku godzinach grania... I jak do ch****y włączyć polowanie?

Trzymam kciuki, aby ten mod był wspaniały! Zaraz... już jest wspaniały... No więc trzymam kciuki, aby osiągnął sukces za granicą, bo w Polsce już się udało :P

PS Ja się nie spotkałem z powtarzającymi się nazwami itemów ;-)

- Fakt, to efekt złego ustawienia shaderów i blasków. Potem się tym zajmę i pokażę efekty na screenach.
    - Musisz trzymać klawisz "J"
    - Równiny są żyzne i lesiste ;> No dobra, potem coś wykombinuję.
    - Mao Sword, jest bronią używaną przez wojowników królestwa Mao Ling, które jest dostępne tylko dla gracza. Co do Katan, to patrz co napisałem userowi Maly_007
    - Jednostki raczej będą takie jakie są, ale za to będzie dużo więcej mundurów, aby każda jednostka w awansie miała inny.
    - Polowania nie włączasz ;] Jedź w okolice Praven.

Czy osiągnie sukces za granicą? Nie wiem, póki co mam temat na TW, ale na forum włoskim, tam mam pochlebne opinie, ale stanowczo za mało postów ;>

Wspaniała Beta ;D Jaka jest najsilniejsza frakcja? :P Dołączyłem do imperium i to chyba niewypał ;\  Dostaję ostre lanie od Nordów ;D

Piękne zbroje i miecze :P Gratuluję. Nie przepadam za klimatem samurajów ale to mój ulubiony mod

Tego nie wiem. Moge powiedzieć, która jest słaba. To było zamierzone, bo jak ktoś lubi trudną grę, jak na przykład ja, to bedzie miał problemy z wygrywaniem bitew takimi frakcjami jak:
    Imperium
    Królestwo Mao Lin
    Sułtanat Orenian

To teraz niespodzianka. Każdy kto lubi mojego moda, może użyć jednej z sygnaturek zrobionych przez Gedusa:

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Lub tej przygotowanej przez Prouda:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 19:28:11 wysłana przez Alkhadias »