Mam jedno pytanie dotyczące moda...
A mianowicie, jak będzie wyglądało zdobywanie zamków, czy będzie takie same jak w innych modach czyli wchodzenie na mury po kładce czy zostanie ono rozwiązane w inny sposób. Powiem szczerze, że wchodzenie po kładce troche mi sie znudziło a wiem też, że rozwiązanie tego w inny sposób będzie czasochłonne i wymagało dużo pracy, ale wole jednak spytać...;p
Póki co wyglądają tak, jak wyglądały. Nie wiem czy to się zmieni, bo nowe oblężenia będą najtrudniejszą rzeczą do wykonania.
A teraz wracając do sedna.
W końcu doczekaliście się wydania drugiej Bety Western Invaders. Oto zmiany, które wprowadza ze sobą:
- Nowa frakcja- Shogunat Tai Qou
- Nowa frakcja- Imperium Xiaou
- Możliwość polowania.
- Możliwość założenia własnego królestwa.
- Możliwość wysłania rekrutatorów do wiosek, aby zbierali wojska za nas. Mamy pełną dowolność w wyborze narodowości jednostek.
- Nowe dźwięki.
- Taktyczny kursor podczas bitwy.
- Zmieniona mapa.
- Reduktor punktów posługiwania się bronią.
- Sterowanie kamerą po śmierci.
- Frakcje dla gracza:
- Khanat Thamirów
- Sułtanat Orenii
- Królestwo Mou Ling
- Rekrutacja jednostek z nowych kultur.
A także kilka niedokończonych rzeczy, jak na przykład:
- Ukryta lokacja.
- Kilka nowych oddziałów do najęcia.
- Kilka Nowych oddziałów na mapie.
W tej wersji postarałem się usunąć niektóre z błędów wersji poprzedniej, ale od razu zaznaczam, że nie usunąłem wszystkich.
Pozostał jeden, o którym nie zapomniałem, ale odłożyłem. Otóż ostrzegam, abyście nie klikali na odnośniki do lordów frakcji Xiaou, bo w 90% przypadków skończy się to wyłączeniem gry.
Nie radzę też zbyt daleko przewijać strony z bannerami, gdyż efekt będzie taki sam. Przepraszam, że tak jest, ale wolę to zostawić na potem i naprawić to, dodając nowe bannery, gdyż to własnie jest problemem.
Kilka nowych screenów:

Oto link do pobrania
http://www.megaupload.com/?d=QV5V6VJTStartuje także druga tura ankiety. Niestety aż 14 osób stwierdziło, że mój mod nie był dobry. Mam nadzieję, ze teraz to się zmieni.