Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze projekty stron www.  (Przeczytany 3637 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Nasze projekty stron www.
    « dnia: Marca 14, 2009, 14:44:41 »
    Ostatnio pracowałem nad projektem strony swojej drużyny. Chciałbym żeby była ona idealna wizualne i funkcjonalnie. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to niech piszę dodatkowo, jeśli ktoś ma chęci mógłby nanieść poprawki na obrazek:
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2009, 15:06:55 wysłana przez Oktawian »

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nasze projekty stron www.
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2009, 14:52:21 »
    rozumiem ze to skala 1:1? jezeli tak, to:
    -strona mala, za mala
    -czern i biel do harcerzy? no wez ;)
    -czcionki sa zle i zle uzyte.
    -wlasciwie to znikoma grafika i monotonnia
    w takich chwilach podaje http://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html, bo sa tam przykladowe prace innych grafikow ktorzy tworza profesjonalne strony.
    Musisz sporo popracowac Oktawian ;)
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2009, 14:56:48 »
    Projekt nie jest w skali 1:1, nie chce zrobić jakiegoś wielkiego cuda. Czcionki, jak już mówiłem w shoutboxie będą pozmieniane, a grafika i kolor czarny mi odpowiada. Chce aby strona była mila dla oka i niezawierała zbyt wielu błędów optycznych:D 

Liczyłem na Twoją odpowiedź, może znalazł byś czas aby coś wykombinować dla mnie? W oparciu o to co już zrobiłem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2009, 14:59:35 wysłana przez Oktawian »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2009, 15:00:49 »
    Witam!
    Oto moja wizja Twojej strony:

PS również w MS Paint ;)

Pozdrawiam!

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2009, 15:13:52 »
    niestety oktawian, ale ja nawet nie mam czasu zeby zrobic strone za pieniadze,a co dopiero jako przysluga :(
    Najlepiej bedzie jak zainstalujesz photoshopa i w nim zrobisz strone. Masz, nawet zrobilem przykladowy uklad strony, wystarczy ze zrobisz to samo w photoshopie, nadasz odpowiednie kolory i bedziesz mial ladna stronke ;) http://img24.imageshack.us/my.php?image=71349659.jpg
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2009, 17:08:21 »
    Dzięki, swoją drogą tak wyglądała stara strona: http://www.zhr.konin.lm.pl/1mdh/home.php?srodek=wydarzenia2005. Z przyczyn technicznych, nie możemy jej "kontynuować".

Dodałem kilka zmian do obecnego projektu. W ostatecznym projekcie znacznie lepiej będą wyglądały obramowania i czcionka w aktualnościach.

Oktawian, słyszałem kiedyś o edytowaniu postów? :PP

Zapomniałem wywalić stary:D A dodałem tekst z wcześniejszego do obecnego aby tamten wywalić;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2009, 01:16:37 wysłana przez Oktawian »

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2009, 16:39:54 »
    Niedługo przedstawię może nowy layout mojej stronki. Bo ten aktualny jest tandetny jak mało który.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:11:00 »
    Link do strony: vagabundy.zhr.pl    Na razie tylko główny zarys. Soner widzisz poprawę czy nadal uważasz, że to cienki projekt? Pytam bez sarkazmu w czystej i przejrzystej formie.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 01, 2009, 19:27:49 »
    Kolorystyka idealna... dla firmy pogrzebowej. Czemu czarno-biała? To jakaś drużyna grabarzy? Przecież od zawsze kolorami Harcerstwa były kolory maskujące.

Zakotwiczone okna nie są w modzie (okno aktualności). Owszem można zrobić narastające, ale ludzie nie lubią przewijalnych.

Nie przesadzaj z grubością ramek, gdyż zbyt grube ramki wskazują na wyeksponowanie samej ramki, a nie treści w niej zawartej (ramka powinna być jak delikatne pociągnięcie konturówką, a nie pędzlem do malowania ścian).
    Bieli w ogóle się nie stosuje na profesjonalnych stronach, gdyż bolą od niej oczy (biel i czerń razem w ogóle jest "oczojebne"). Co najwyżej daje się biele z domieszką szarości, ale przy czerni i tak będzie waliło po oczach aż zabolą.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2009, 19:31:28 wysłana przez pc_maniac »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 01, 2009, 19:58:15 »
    Kolorystyka pozostanie taka jaka jest. Barwami drużyny jest kolor czarny, ale więcej kolorystyki wprowadzą napisy... Co do kontrastu, który jest " oczobólny" To bym nie przesadzał, osobiście mi pasuje. Dzięki za kilka uwag...

Projekt przygotowuje Lisek, ja jestem tylko pomysłodawcą;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2009, 20:03:05 wysłana przez Oktawian »

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 02, 2009, 10:38:47 »
    Kolorystyka nie pasuje do strony harcerskiej. No ale cóż, nie wiele jest oceniać, bo strona jest prosta ; ) jednak, wyglada lepiej niz projekt graficznych.
    Ja ze swojej strony pochwale sie nowym projektem graficznym: http://www.mountblade.info/tmp/page/ czekam na ocenki : )

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:44:48 »
    Trochę za duże marginesy, strona jst ucięta w 2/3 i trzeba przewijac.

Od kiedy to zajmujesz się Csem ; ] ?

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:50:55 »
    nie rozumiem o co chodzi z tym przeijaniem, jezeli chodzi Ci o poziome przewijanie, to wina tego ze jest to obrazek, a jezeli CI chodzi o pionowe, to... przeciez nigdzie nie jest napisane ze strona musi sie miescic w calosci w oknie przegladarki ;p

a csem, to ja sie nie zajmuje, robie portal dla znajomego : )

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:56:34 »
    Achh, mój bład. Nie zwróciłem uwagi, że jest to tylko wzór projektu. Pozatym całkiem ładny.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 02, 2009, 23:37:00 »
    Kolorystyka będzie nieco zmieniona- jednak. Będzie dodany motyw tła na menu i zmieniony kolor biały na mniej rażący( co mi w ogóle nie przeszkadzało).

Strona o CS, co prawda nie Twoja najlepsza, ale przyjemna. Tym razem to ja mogę się doczepić do kolorystyki, ale zdaję sobie sprawę, że  to już gusta i guściki:D Myślę, że użyłeś zbyt wielu kolorów. U góry napis jednym kolorem, menu następnym, newsy kolejnym i na końcu kolor tego kwadracika odznaczającego newsa. Nie mówię, że mi się nie podoba...Po prostu widział bym to w mniej zróżnicowanych barwach. W skali od 0-10 dostajesz 8 za udiabelka.com a za mountblade.pl 9,5. Co do pierwszego projektu to oceniam wyłącznie grafikę. W przypadku naszej strony oceniam również funkcjonalność i łatwość w jakiej się po niej poruszam. Możesz podać linki do innych Twoich Arcyliszydzieł?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 23:41:57 wysłana przez Oktawian »