Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Postal 2  (Przeczytany 5785 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gorn

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Postal 2
    « dnia: Marca 11, 2009, 15:59:28 »
    Witam grał ktoś w tą gre  może ?? bo ja tak i nawet mi się podoba ;)

a jak ktoś niewie coto za gra niech zerknie tutaj - http://www.miastogier.pl/encyklopedia,pc,o280.html

Czekam na wasze odpowiedzi :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Postal 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2009, 16:12:53 »
    Ja ostatnio trochę gral=łem w mojego ulubionego moda AWP. Mod dodaje kilka nowych lokacji, misji oraz masę nowych itemów. Sprawia też, że Postal 2 jest jeszcze bardziej krwawy. Nowe bronie to na przykład Wyrzutnia atomowa, obrzyn, katana, bronie z tłumikmi, piła łańcuchowa itp.
    Moim zdaniem gra ma świetną fabułę i pomysł. Kto normalny wpadł by na to, aby dać misję typu: Kupić mleko, wyspowiadać się, zapłacić mandat i jednocześnie zrobić z tej gry jedną z najkrwawszych na świecie. Humor wycieka z tej gry i to jest jej największa zaleta. Niektóre teksty z początku doprowadzały mnie do śmiechu. Na przykład: Zabiłem kila osób, a Koleś coś w stylu "No przepraszam!", "Wydaję mi się, ze było by politycznie poprawnym najpierw pozabijać kobiety i kolorowych". Gra ma też wiele ciekawych aluzji w stylu: Gdy popełnisz samobójstwo i podejdą do zwłok ludzie to walą teksty w stylu "To wina Dooma" lub "Niech ktoś zadzwoni po Libermana" o różnych wyzwiskach i kopach w kierunku zwłok nie wspomnę. Postal 2 + Dodatek Apocalypse Weekend + Mod A week in Paradise jest jedną z najlepszych gier i z pewnością najbardziej chorą grą w jaką grałem. Jednak gdzieś przeczytałem "Postal 2 jest chory jedynie tak, jak osoba, która w nią gra. Jeden przejdzie ją bez zabijania, a inny znajdzie przyjemność w odrąbaniu wszystkim kobietom głów i zrobieniu ogólnej rzeźi."
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 23, 2009, 21:28:12 »
    Ja miałem tą przyjemność. To co mam się leczyć? :) Nigdy nie grałem w tak śmieszną i relaksacyjną grę. Najlepsze było zastanawianie się co przyniesie nowy dzień... i kiedy w końcu wypadł arab o twarzy osamy to wymiękłem ze śmiechu, ale w kościele po spowiedzi miałem jeszcze większy ubaw.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 23, 2009, 21:59:40 »
    Kocham tą grę, mierna grafika ale idealnie trafiła w moje gusta. Popaprany, debilny czarny humor, miodzio. Aż sobie zaintaluję :D
    XXX

Offline H2SO4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 27, 2009, 20:14:45 »
    Kurde fajnie sie w to grało xD lubiłem w postala grać i łapać koty bo z nich sie tłumik robiło lub ludzi łopatąlać jak im odpadnie goła i jest koło ciebie jakiś pies podchodzisz do głowy wciskasz "Q" i koleś ją kopnie a pies przyniesie xD
    (-(-(-(-(-_-)-)-)-) <<<--- jest nas wielu

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 29, 2009, 18:57:40 »
    Mnie najbardziej rozwalila misja, w ktorej musielismy naszczac na grob taty :D

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 03, 2011, 22:28:29 »
    Odkopuje stary temat, ale jak ostatnio odpaliłem ta gierkę na kompa to zaraz mi się wspomniały te czasy kiedy rozwalało się zombie na Eternal Damnation. Gra jest po prostu świetna (tak, tak mama na myśli również jatkę i nie tylko). Drugiego takiego odstresywacza ciężko jest znaleźć i nie mam na myśli tu takich kompletnych jatek. Gra sama w sobie potrafi dać w kość na najwyższym poziomie trudności, który cudem przeszedłem, ale ostatnio wpadłem na jeszcze lepszy pomysł. Sztuką nie jest dość do celu misji i zabić wszystkich po drodze, ale właśnie nie zabijać nikogo (chyba, że wymaga tego sytuacja), bo gra cholernie korci przy przypier******* jakieś babci, albo żulowi z kopniaka lub maczety(A Very Postal Weekend in Paradise). Grafika mnie w oczy nie razi (dla mnie się w ogóle ona mało liczy) czasami nawet mi się podoba. Powiem tak grajcie w tą grę, bo nie prędko (Duke Nukem Forever już jest demo xD-co ja pierdole ?) znajdziecie produkt, który totalnie niszczy wszystkie normalne społeczne zachowania. Większość z was będzie mieć ubaw po uszy (pałowanie, porażenie prądem, zgon w najlepszym wypadku, obsikanie itd-ludzi ). Gwarantuje wam to, a edycja X kosztuje chyba 25 zł . Będą to dobrze wydane pieniądze jeśli ktoś lubi sieczkę na całego.

Offline BladeXXX

• Użytkownik
    • My name is Lancelot
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 21, 2011, 16:56:45 »
    Gra naprawdę super. Fajne jest odrąbanie głowy łopatą jakiemuś wkurzającemu kolesiowi;)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 06, 2011, 02:21:17 »
     Trudno przejśc bez wypowiedzi słysząc rozmowy o postalu. Mój kolega kiedyś rzekł, boże co to za chora gra, nie ma muzyki, ona nie ma klimatu... Cóż, ja tam rzekłem: no i to jest piekne. Kiedy większość gier ma muzykę, to tu jest taki własnie klimat że się idzie spokojnie z łopatką i słyszy ćwierkające ptaszki, by zaraz rozległ się wybuch granata xD W ogóle dla mnie to jeśli chodzi to co raziło by w innych grach jak grafika, muzyka, czy inne dziwaczne rzeczy dziejące się z fizyką tutaj... jest cudowne. I jak wyżej wspomniał Demonican, nie sposób przejsć tego spokojnie, bo korci by przy...hehe. Typowa ameryka w krzywym zwierciadle o dość specyficznym humorze. Krotchy i jego kochones wymiata. Czekam tylko na P3.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2011, 06:29:00 »
    Pamiętam pierwszą część Postal... te dźwięki i obrazy z menu idealnie odzwierciedlają umysł naszego bohatera. Mimo, że gra nie obfituje w chore poczucie humoru, jakie mamy w Postalu 2, a jej sterowanie daje wiele do życzenia, to i tak jest ciekawą i niekiedy trudną (a co za tym idzie - stanowiącą wyzwanie) zręcznościówką.
    Z kolei druga część jest o wiele bardziej "chora". Pełna przebarwionych i szokujących gagów nawiązujących do kultury ostatnich lat, w której... naszym głównym celem nie jest masowy mord, jaki ma miejsce w pierwszej części, a "proste" zadania z - można powiedzieć - życia codziennego. Niestety zawsze jest coś (albo ktoś), co utrudnia nam wykonanie owych zadań (jak na złość) - a to demonstranci, islamscy terroryści, antyterroryści... Niby grę można ukończyć bez wystrzału - nie wiem, nigdy mi się nie udało (tj ukończyłem pierwszy dzień bez wyciągania broni, ale i tak miałem wpis o przeciwnikach gier komputerowych).
    Miałem też styczność z dodatkiem - "Apocalypse Weekend", ale ten był nieco inny, od podstawki - nie mieliśmy wolnej ręki, tylko szliśmy dalej i dalej, nie obracając się za siebie...

A tak.. mam "Postal X", ale zakupiłem go w czasach, gdy kosztował ~80zł... Poza tym chętnie zagram w kolejną odsłonę (o ile wyjdzie... bo już od 3 lat ma mieć premierę w każdym roku).

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 06:44:45 wysłana przez NIFN »

Offline tomekqaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2011, 16:15:13 »
    Jestem wielkim fanem postala gram od części drugiej.Nic nie sprawia mi takiej frajdy jak rozwałka w AWP modzie z modami dodającymi np.Bronie z ED lub z pewnym modem dodającym Ak-47,Granaty dymne,EaInv,Wyrzutnie zombie itp.
    Wszystko na tej stronie:http://www.postalsite.info/news.php
    Zapraszam również na forum , tam też można zastać fanów postala , zobaczyć mody nad którymi aktualnie pracują ludzie , a kto wie może nawet ktośz was zrobi jakiegoś? Zapraszam :P

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 18, 2011, 15:19:09 »
    Mod AWP jest boski, mój komp jest dobry ale gdy zrobię ROZ***RDOL to tak sie laguje :D Wszędzie grzybki atomowe, krew, konczyny :)

PS. W biedronce był za 10zł :D